Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İsviçre asgari ücret 2024 güncel verilerine göre 3.900 chf ile 4.875 chf arasında değişiklik göstermektedir. Cenevre'de ev kiraları 1.584 Chf'dir. İsviçre'de euro değil frank kullanılır. Şarap (1 şişe): 5.00-15.00chf ( tabii ki daha da pahalıları var) bira: 1.70 chf. Su(1.5 litre): 1.20 chf. Market fiyatları ise şu şekilde: 12 adet yumurta: 5.45 chf. Ekmek: 2.38 chf. Yani temel beslenme ve harcama gayet iyi bir refah seviyesinde. Herkesin merak ettiği Apple ürünleri İsviçre'de bir iPhone 15 850 chf. Yani Türkiye ile İsviçre karşılaşıldığında İsviçre gayet yaşanabilir düzeydedir.
İsveç canım benim İsviçre değil ki. İsviçre dünyanın en iyi refahına sahip. Elbet bir gün memleketim daha iyi olacak.

İçi seni dışı beni yakar neresi iyi binaların deprem olsa tuzla buz.
3 yıllık bina 2+1.

Hayır fakir daha da fakirleşti zengin daha da zenginleşti orta kesim yok oldu.
Ben ülkede öyle bir durum görmedim. Orta kesmin alışveriş yaptığı yerlerde tıklım tıklım. Üst kesmin yaptığı yerlerde tıklım. Alt kesmin yaptığı yerlerde tıklım tıklım.

3 yıllık bina 2+1.

Ben ülkede öyle bir durum görmedim. Orta kesmin alışveriş yaptığı yerlerde tıklım tıklım. Üst kesmin yaptığı yerlerde tıklım. Alt kesmin yaptığı yerlerde tıklım tıklım.
Kiraladığınız yer nerede acaba? Sultanbeyli falan demeyin şimdi basarım kahkahayı.

İsveç canım benim İsviçre değil ki. İsviçre dünyanın en iyi refahına sahip. Elbet bir gün memleketim daha iyi olacak.
İsveç'te net asgari ücret yaklaşık 18.000 SEK yani burada yalan konuşuyorsunuz. Göteborg'da kira fiyatı 7.614 SEK'dir.
  • Ekmek 2,18€
  • İsveç Pirinç Fiyatı 1 Kilogram 2,54€
  • İsveç bir kilo et 16,14€
  • 12’li Yumurta 2,91€
  • Yarım kilo tavuk 5,19€
  • Bir litre süt 1,18€
  • Bir kilo elma 2,68€
  • Bir kilo marul 1,90€
  • 1 Kilo soğan 1,26€
  • 1 Kilo patates 2,28€
Yani İsveç aslında anlatılana göre pahalı ama aslında orta maliyetli olan ülkedir. Kıbrıs gibi diyebiliriz. Apple ürünleri 1 ayda çalışarak alınabilir yani Türkiye gibi yıllardır iPhone için para biriktirmene gerek bile yok. İsviçre'de iPhone 15 İsveç, 11.995 kron'dur.

Arz talep dış güçlerin oyuncağı olmuş hainlerin.
Dış Güçler? Aha başlıyoruz.

Yok dolar alın yükselecek yok 50 lira 100 lira bilmem ne olacak diyen hainlerin.

Bu hainlere yukarıdaki videoda bulunan şahıs da dahil mi? Hiç, merak ettiğimden sordum.
Mesela KKM'ı çıkaranlar da bu argümana dahil olarak hain sayılır mı?
İnsanları korkutup dolara yöneltmesinden dolayı yükseldi. Son 5 aydır yükselmiyor dolar kuru sabit gidiyor.
Neden sabit gittiğini yukarıdaki mesajda açıklamıştım aslında.
En azından şu anki hükümet dolar bazında asgari ücreti düşürmemiş. İnsanları dolara ezdirmemiş ki. Asgari ücret son 10 yılda dolar bazında %50 artmış. En son açıklanan 600 dolardı.
Gerçekten 2013-14'ün alım gücünün bugünden kötü olduğunu mu savunuyorsunuz?
İstanbul'da yaz boyu kiraladığım ev 11000 TL ve gayet iyi yerde. At gözlüğünü çıkarırsan mis gibi evler.
Ben size efendim diye hitap ediyorum, siz bana at gözlüğünü çıkar diyorsunuz. Pff, burası çok fena Ahsen TV koktu.

Ne diyeceğim biliyor musunuz? "Hocaefendilerinizin" yaptığı maklubeli sohbetler, daima ülke hakkında doğru bilgi kaynağı olmuyor.
Dolayısıyla bundan sonra bana sunduğunuz herhangi bir olağanüstü argümana maalesef ki cevap vermeyeceğim. Vakit tüketimi önemli.
Ben hükümeti falan savunmuyorum. Ama lakin iyi hizmet veren bir insanıda yerden yere vuramam.
Daha 3 ay önce Merkez Bankası tarihi boyunca gördüğü en düşük rezerve sahipti. İşin ifade özgürlüğü, eğitim, güvenlik, mülteci kısmına falan hiç değinmeyeceğim bile, zaten sanırım mesajları da tam okumuyorsunuz.
Orta sınıf gayet de var Türkiye'de. Ne zaman AVM'ye gitsem avmlerde herkes alışveriş yapıyor.
Aslında bunun da yanıtını vermiştim, gerçekten mesajları okuduğunuza şüpheliyim.
Kiraladığınız yer nerede acaba? Sultanbeyli falan demeyin şimdi basarım kahkahayı.
Esenyurt derse yırtıla yırtıla gülerim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.