Hocam aynı şeyi söylememize rağmen niçin? Bana "kahkaha emojisi" atıyorsunuz?
Biz aynı şeyi söylemiyoruz hocam. Bu konu da dahil çoğu ekonomik yorumda ters düştük. Açık konuşmam gerekirse sizin ekonomiden anlamadığınızı düşünüyorum.
TL hala çok değerli Asgari Ücret ilk belirlendiğinde 600 dolara yakındı şu an 536 dolar.
"TL hala çok değerli" demişsiniz ancak ben değerli olduğunu düşünmüyorum. Asgari ücrete bakarak değer hesabı yapılmaz.
Para arzı çok fazla olmasına rağmen para birimin güçten düşüyorsa bunun sebebi arz ettiğin parayı toplayamıyorsundur, halk sana güvenmiyordur ve doğruca dövize, altına yatırıyordur. Faizlerin %50'ye fırladığı ortamda para arzın azalacağı yere artıyorsa kimse senin parana değer vermiyordur, değersizdir.
Ne dediğini anlıyorum; asgari ücret, dolar bazında çok yüksek. Bu yüzden cari açık veririz diye endişeleniyorsun fakat unuttuğun bir şey var; Türkiye zaten vergi cenneti bir ülke ve üstelik enflasyonu fırsat bildikleri için çoğu şey yurtdışı fiyatından daha pahalıya satılıyor hem de düşük kaliteyle! Ne kadar yüksek fiyat, o kadar yüksek vergi mantığıyla bakarsak o maaş zaten eriyor.

Yani senin problemin asgari ücretin yüksek olmasından önce ülke yönetimindeki yolsuzluklar, usulsüzlükler. Senin liberal görüşünle
savunduğun "serbest piyasa" saçmalığını fırsat bilip kafasına göre fiyat yükselten ve haksız kazanç elde eden firmalar.
Neyse, küçümsemek için söylemiyorum ama boşver bu işleri okulunu bitirmene bak.
lise son sınıf öğrencisiyim
Alaylı ekonomist olacaksan da bir ekonomist olarak naziçane tavsiyem: Ziya Gökalp veya başka bir şairden ekonomi öğrenmeyi bırak. Ekonomi, sözel bir bilim dalı değil.
Atatürk, Ziya Gökalp'ın dediği gibi ekonomiden anlamayan bir adam.
Ayrıca, lise öğrencisiyken ve ekonomiden bir şey anlamazken böyle cümleler kurma.
20. yüzyıl öncesinde kalma ekonomik zırvaları bırakınız lütfen okuyunuz, öğreniniz, iş hayatında deneyimleyiniz.
Sonra RTE gibi 8 yılda anca bitirirsin ekonomi bölümünü.