Merhaba Recep Bey,
Yaşanan durumla ilgili yaptığım kontrollerde, bir limitleme söz konusu olmakla birlikte bu durumun bölgesel bir kısıtlama gibi göründüğünü belirtmek isterim. Anlık testlerde ben de TT tarafında 1024 limitiyle karşılaşıyorum. Bununla birlikte, bazı firmaların kendi taraflarında da ilave kısıtlamalar uyguluyor olabileceği kanaatindeyim.

Aldığım bilgilere göre, bazı internet servis sağlayıcılarının rehberden haberdar olduğu ve bu durumdan memnun olmadıkları yönünde duyumlar bulunmakta. Eğer sizin dışınızda TurkNet kullanıcıları da benzer bir şekilde limitleniyorsa, bu durumda TurkNet tarafında da ek sınırlamaların uygulanmış olabileceği değerlendirilebilir.

1756419209051.webp

TurkNet 2500 Mbps download ve 1250 Mbps upload vermeye başlasın. GPON standartı zaten bunu destekliyor, ama verdikleri ONT cihazlarının RJ45 ethernet portu maalesef 1G olduğu için durum böyle. En azından rekabeti tetiklemiş olurlar. Diğer firmalar fiyatlarını düşürmek veya daha yüksek hızlı paketler çıkarmak zorunda kalır. OLT ve çekirdek durumları buna izin verir mi bilmiyorum ama herhalde çok eski OLT'ler kullanmıyorlardır GigaFiber altyapılarında diye umuyorum.

Gerçi ben Keenetic Hero ve Huawei GPON SFP ile Turkcell SansürOnline ile hep 930 Mbps alıyorum. Demek Turk Telekom ve TurkNet de aynı prosedürü uygulamaya başlamış. Merkezden müşteriye hız tanımlaması ve limitleme uygulaması. Esasında bir ISS için bu en normal şey.

Doğal olarak ISS'ler bunu patchlenmesi gereken bir glitch gibi görmüşlerdir diye düşünüyorum. Sonuçta kimse bu ülkede bedavaya bir şey vermez.

Güzel bir hatıra, anı diye aklımızda kalabilir maalesef.

ODI Realtek DFP-34X-2C3 ve 2.5 Gigabit medya dönüştürücü ile ortalama 986 Mbps indirme hızı alıyorum. Test sırasında kısa süreliğine 990 Mbps hıza çıkıyor. ZTE OLT, İSS Türk Telekom. Daha önce başka İSS kullandığım için eskiden nasıldı bilmiyorum.

Merhaba @Recep Baltaş, YouTube videonuz sayesinde TTNET fiber ile SFP kullanarak internet erişimini sağladım. Ancak gördüğüm kadarı ile OpenWrt arayüzünde 1000M Full duplex ile haberleşme sağlanmış. Konudaki ekran görüntüsünde sizin SFP 10G ile haberleşmiş gözüküyor. Hala videodaki Alcatel SFP cihazını mı kullanıyorsunuz?

Ubiquiti Cloud Gateway Fiber kullanıyorum, 10G SFP desteği var ama Huawei MA5671A ile gigabit hız üzerinden ile haberleşebiliyor. Router arayüzünde 1g, 10G ve Auto negotiotin seçenekleri var. Bu durumu bir türlü çözemedim yardımcı olabilir misiniz?
@Majdev sizin görüşünüzü de almak isterim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba @Recep Baltaş, youtube videonuz sayesinde ttnet fiber ile sfp kullanarak internet erişimini sağladım. Ancak gördüğüm kadarı ile openwrt arayüzünde 1000m full duplex ile haberleşme sağlanmış. Konudaki ekran görüntüsünde sizin sfp 10g ile haberleşmiş gözüküyor. Hala videodaki Alcatel sfp cihazını mı kullanıyorsunuz?

Ubiquiti Cloud Gateway Fiber kullanıyorum, 10g sfp desteği var ama Huawei MA5671A ile gigabit hız üzerinden ile haberleşebiliyor. Router arayüzünde 1g, 10g ve auto negotiotin seçenekleri var. Bu durumu bir türlü çözemedim yardımcı olabilir misiniz?
@Majdev sizin görüşünüzü de almak isterim.
Ubiquiti cihazları ara hızları desteklemiyor diye biliyorum bundan kaynaklı 1G veya 10G seçebiliyorsunuz sadece.