Daino

Çalışkan
1 Gbps internet çektirdim Türk Telekom altyapısı ile. Speedtest'te 900 gösteriyor, 100 Mbps eksik ama sorun değil, normaldir diye düşünüyorum. Neyse, ana konuya gelirsek; Speedtest'te 900 Mbps görmesine rağmen Steam'de oyun indirirken 300 Mbps'yi geçmiyor bile. Sizce sorun nedir? Çözümü varsa yardımlarınızı bekliyorum.

Screenshot 2026-03-17 163111.webp

Screenshot 2026-03-17 163156.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Bufferbloat sonucunu paylaşabilir misin? İndirmeyi duraklat, Google'a Bufferbloat yaz, test sonucunu ekran görüntüsü olarak at.

O bende de aynı kral. 900-930 küsur alırsın. Steam konusuna gelecek olursak benim yaptığım testlerde Steam oyun indirirken bir yandan da oyunu kuruyor. Yani 100 GB oyunun 500 MB indirip anında kuruluma geçiyor. Bu oyunda öyleyse eğer ondan dolayı hız bu seviyelerde seyreder. Çünkü hemen indirip kuruluma geçiyor o yüzden hızın artamıyor. Tamamen normal kral. İçin rahat etsin. Başta aynı bende sen gibi panik olmuştum. Biraz araştırdım ve arkadaşlarla konuşunca böyle bilgi verdiler. Başka bir oyun indir mesela onda farklı sonuç alırsın.

O bende de aynı kral. 900-930 küsur alırsın. Steam konusuna gelecek olursak benim yaptığım testlerde Steam oyun indirirken bir yandan da oyunu kuruyor. Yani 100 GB oyunun 500 MB indirip anında kuruluma geçiyor. Bu oyunda öyleyse eğer ondan dolayı hız bu seviyelerde seyreder. Çünkü hemen indirip kuruluma geçiyor o yüzden hızın artamıyor. Tamamen normal kral. İçin rahat etsin. Başta aynı bende sen gibi panik olmuştum. Biraz araştırdım ve arkadaşlarla konuşunca böyle bilgi verdiler. Başka bir oyun indir mesela onda farklı sonuç alırsın.

Anladım hocam, teşekkürler.

Aslında Modem destekliyorsa İntelliQoS ayarı ile indirme hızı sabitlenebilir. Normalde benim bağlantım C ama İntelllQoS sayesinde A+ oldu. İndirme yaparken dalgalanma yapmıyor. . Hep 40 Mbps indiriyorum. Türk Telekom 50 Mbps kullanıyorum.

Son düzenleme:
EA serverlari haric diger oyun platformlarindan oyun indirirken 500’u gecmiyor bende de. EA Play’de 930’u bile goruyor.

Aslında modem destekliyorsa intelllqos ayarı ile indirme hızı sabitlenebilir. Normalde benim bağlantım C ama intelllqos sayesinde a+ oldu. İndirme yaparken dalgalanma yapmıyor. Hep 40 Mbps indiriyorum. Türk Telekom 50 Mbps kullanıyorum.

Eski nette de ben ayarlamalar yapmıştım. 50 Mbps alıyordum maksimum o zamanlar dediğin gibi kral Steam içi ayarlar yapıp sabit hız alıyordum ve oyun oynarken ping yapmıyordu. Fiber değişik oldu biraz ama kullanıyoruz mecbur.

1 Gbps internet çektirdim Türk Telekom altyapısı ile. Speedtest'te 900 gösteriyor, 100 Mbps eksik ama sorun değil, normaldir diye düşünüyorum. Neyse, ana konuya gelirsek; Speedtest'te 900 Mbps görmesine rağmen Steam'de oyun indirirken 300 Mbps'yi geçmiyor bile. Sizce sorun nedir? Çözümü varsa yardımlarınızı bekliyorum.

Eki Görüntüle 233632
Eki Görüntüle 233633

Testler kabul edilebilir değerler fakat, Steam sıkıntı. Sunucuyu daha az yoğunluklu Bulgaristan gibi bir bölgeye çekmen değerleri 450 ila 520Mbps ortalama değerlere yükseltebilir.