Lumine

Yetkin
Türk Telekom adlı operatörden yeni hat satın almıştım. İnternet hizmetini beğenmediğim için 1 gün sonra iptal ettim. Müşteri hizmetlerini aradığımda bir cayma bedeli vs. yansıtılmayacağı söylendi. Hattı fatura kesim tarihinden önce iptal ettirdim.
Alınan tarifenin taahhütlü fiyatı 450 TL , vergilerle 525 TL. Taahhütsüz fiyatı 750TL + vergiler.
Hattın kapandığı gün e-devlet üzerinden borç sorgulamada herhangi bir borç gözükmüyordu. Ancak şu an itibariyle 894,61 TL borcum var.
Bu yaptıkları yasal mı? BTK üzerinden şikayet ettim. Yapmam gereken başka bir şey var mı ?

Bu şu an görünen borç miktarı.
Ekran Alıntısı.webp

Bu da daha önce alınmış ekran görüntüsü.
1Ekran Alıntısı.webp

Türk Telekom'a hattımı taşıyıp faturalı tarifeye geçmiştim. Senin yaptığın gibi bir gün sonra beğenmedim bana da cayma ücreti çıkardılar ancak ilk haftada olduğumu söyleyip ilk ayda cayma iadesi olmaz bana öyle demiştiniz dedim müşteri hizmetlerine. Sonra talep açıp inceleme yapacaklarını söylediler ve 1 hafta 10 gün sonra falan talebim kabul edilmişti. Müşteri hizmetlerini arayıp bunu deneyebilirsin.

Yeni hattın ücretini normalde 12 taksitle alacakken çıktığınız için tüm taksitleri son faturaya yansıtmışlardır. Bunları toplayınca 800 lira falan ediyor zaten.

2025 yılı için 21,50 TL telsiz kullanım ücreti her ay ayrıca alınır. Bu ücret her yıl değişmektedir. Yeni hat tesisinde 258,04 TL telsiz ruhsatname ücreti (12 ay boyunca 21,50 TL/ay) ile 570 TL ÖİV ( 12 ay boyunca 47,5 TL/ay) taahhüt süresine bölünerek her ay tahsil edilecektir.

Türk Telekom'a hattımı taşıyıp faturalı tarifeye geçmiştim. Senin yaptığın gibi bir gün sonra beğenmedim bana da cayma ücreti çıkardılar ancak ilk haftada olduğumu söyleyip ilk ayda cayma iadesi olmaz bana öyle demiştiniz dedim müşteri hizmetlerine. Sonra talep açıp inceleme yapacaklarını söylediler ve 1 hafta 10 gün sonra falan talebim kabul edilmişti. Müşteri hizmetlerini arayıp bunu deneyebilirsin.

Bunu dene, eğer sorun çıkarsa hukuki olarak yasal değil, hakkımı arayacağım de yine de eğer düşmez ise tüketici hakem heyetine başvur. Bu ücret hakkında bilgilendirilmedim ve taahhüt bulunmadığını belirtmeyi unutma.

Yeni hattın ücretini normalde 12 taksitle alacakken çıktığınız için tüm taksitleri son faturaya yansıtmışlardır. Bunları toplayınca 800 lira falan ediyor zaten.

2025 yılı için 21,50 TL telsiz kullanım ücreti her ay ayrıca alınır. Bu ücret her yıl değişmektedir. Yeni hat tesisinde 258,04 TL telsiz ruhsatname ücreti (12 ay boyunca 21,50 TL/ay) ile 570 TL ÖİV ( 12 ay boyunca 47,5 TL/ay) taahhüt süresine bölünerek her ay tahsil edilecektir.
Anladım. Bu tutarın hepsi vergi o zaman doğru muyum? Geciktiği takdirde faiz işliyor mu, bir bilginiz var mı?

Sabah müşteri hizmetlerini arayacağım. Eğer ki bu ücret devletin alacağı vergiyse yapacak bir şey yok.
Bunu dene, eğer sorun çıkarsa hukuki olarak yasal değil, hakkımı arayacağım de yine de eğer düşmez ise tüketici hakem heyetine başvur. Bu ücret hakkında bilgilendirilmedim ve taahhüt bulunmadığını belirtmeyi unutma.

Ülkemin harikulade firmaları işte.:D Arkadaşlar bu para sıradan birisi için çok gözükse de Türk Telekom gibi firmalar için hiçbir şey. Asıl parayı kurumsaldan kazanıyorlar. Evet dünyanın en pahalı internetini kullanıyoruz ancak kurumsal pazarlama bölümünde çalışan kişilere neler verdiklerini görseniz aklınız şaşar. Tabii hakikaten baya kötü olmuş sadece 1 günlük kullanım için bu kadar borcun çıkması.

Okuyup(?) onayladığımız şeylerde yazan bir detay olabilir. Arkadaşın bahsettiği gibi vergi olabilir. Müşteri hizmetlerini arayıp detaylı bilgi aldıktan sonra konuyu güncellemen çok daha faydalı olacaktır.