İkinci el araç alırken nelere dikkat etmeliyiz? Motor, şanzıman, yaş durumu, kilometre, yürüyen ve kaporta durumu. Sırf donanım var diye yaşlı araba alacağıma giderim boş paket daha genç araba alırım. Ne kadar genç, o kadar iyi. Sonuçta ikinci el araç alıyorsun, sıfır alsan donanım konusuna takılı kalabilirsin belki. Donanımı ilk sıralara koyma. Belki ikinci el araba düşünürken yapılan en büyük hatalardan bir tanesi budur.
Ben özellikle 1.4 atmosferik motorlu ve tork konvertörlü olan i20 önerdim. Neden önerdim? Kendi araç havuzuma ekleme yaparken bile 1.0 olanları eliyordum, özellikle 1.4 kiralayıp havuza eklerdim. Gerekirse 2 litre fazla yaksın ama taş gibi sağlam olsun. Bunlar hep deneyim işte. Yoksa kasti VAG düşmanlığım yok yani.
Polo çok güzel bir arabadır ama onun da negatif yönü çok. Sırf kuru kavrama DSG için bile almamak Türkiye şartlarında mantıklı. Bizim yollarımız, trafiğimiz ve sorunsuzluk kavramına uymayan detayları var çünkü. Önemli olan logoya para vermek değil, model bazlı bakmak. Sırf Alman veya sırf Japon diye araç alınmaz. Menşe konusuna da takılma. Hyundai ve Kia grubu iyidir, üzmez seni.