Bütçe
1.200.000 TL

25457

Uzman
Makaleler
2
Yer
İstanbul
İkinci el araç alacağım ve iki model arasında kaldım. Sizce hangisini tercih etmeliyim? Aile aracı olacak, olabildiğince az sorun çıkarmasını ve donanımlı olmasını istiyorum. İki araç da 1.0 motor olacak.

Bütçe en fazla 1.200.000 TL.

Son düzenleyen: Moderatör:
i20 daha sorunsuzdur eğer iki araç da 1.0 olacaksa. i20 eğer 1.4 olacaksa yine daha çok daha sorunsuzdur, çekiş olarak yer yer 1.0'dan daha iyidir ama akaryakıtı adeta içer 1.0'a göre eşit performansta.

Ayrıca i20'nin 1.0 motoru Polo'nun 1.0 motoruna göre yine daha güçlüdür.
Donanım paketi olarak Polo'yu da belirtiniz.

İ20 hangi motor olacak? 1.0 motorlarda VW alınabilir nadir markalardan. Polo da güzel.

İ20 daha sorunsuzdur eğer iki araç da 1.0 olacaksa.
Ayrıca I20'nin 1.0 motoru Polo'nun 1.0 motoruna göre yine daha güçlüdür.
Donanım paketi olarak Polo'yu da belirtiniz.
Unutmuşum kusura bakmayın, Polo Life paket olacak ve iki araç 1.0 motor olacak.

Yanlış bilgi: Polo Life i20 Style'dan daha donanımlı bir araçtır.
Unutmuşum kusura bakmayın, Polo Life paket olacak ve iki araç 1.0 motor olacak.
Style paket daha donanımlı diyebiliriz Life'a kıyasla. i20'de kullanılacak 7 ileri çift kavrama da sağlamlığıyla bilinen çift kavramalardan, dolayısıyla şanzıman olarak da Hyundai'nin artısı var. İç mekan olarak da i20 daha geniş. Polo'nun artısı yalıtım ve belki daha iyi süspansiyon performansı olabilir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Style paket daha donanımlı diyebiliriz Life'a kıyasla. İ20'de kullanılacak 7 ileri çift kavrama da sağlamlığıyla bilinen çift kavramalardan, dolayısıyla şanzıman olarak da Hyundai'nin artısı var. İç mekan olarak da I20 daha geniş. Polo'nun artısı yalıtım ve belki daha iyi süspansiyon performansı olabilir.

Peki en düşük hangi model alınmalı? Bütçemde Hyundai olarak 2022-2023 model daha fazla. Bir de internette Hyundai'nin konforlu olmadığı ve süspansiyonunun kötü olduğunu yazmışlar bu yüzden Polo daha iyi gibi geldi. Polo alırsam sorun yaşar mıyım?

Son düzenleme:
ir de internette Hyundai'nin konforlu olmadığı ve süspansiyonunun kötü olduğunu yazmışlar.
Konforsuz demeyelim, süspansiyonlar sert olduğu için bozuk yollarda içeriye titreşimi iyi absorbe etmeden veriyor desek daha doğru olur. Bunun artısı da i20 adına viraj performansı oluyor, sert süspansiyon dolaylı olarak yanında iyi yol tutuşunu getirir. Polo'nun da aman aman bir konforu yok zaten, B segmenti özelinde konuşuyoruz. Rahatsız etmez yani, ama en iyi testi bayiden araç isteyerek anlarsınız.
Polo alırsam sorun yaşar mıyım?
Polo'da da kısa vadede sorun yaşamazsın ancak, ancak diyorum şanzımanı biraz daha korkutucu i20'e kıyasla. Biraz da şişirme fiyatları var Polo'nun, ondan önermek istemiyorum donanıma kıyasla zayıf kaldıgından.
1.0 olacaksa direkt Polo derim. 1.0'da en babalardan birisi TSI.
1.0'da en temiz performansı Hyundai grubunun T-GDI'ları veriyor. 120PS'e kadar çıkıyor stok haliyle. Ayrıca babadan kastın ne bilmiyorum ama bence zincirli triger bile 1.0 TSI'a kıyasla bir artı.

Konforsuz demeyelim, süspansiyonlar sert olduğu için bozuk yollarda içeriye titreşimi iyi absorbe etmeden veriyor desek daha doğru olur. Bunun artısı da I20 adına viraj performansı oluyor, sert süspansiyon dolaylı olarak yanında iyi yol tutuşunu getirir. Polo'nun da aman aman bir konforu yok zaten, B segmenti özelinde konuşuyoruz. Rahatsız etmez yani ama en iyi testi bayiden araç isteyerek anlarsınız.

Polo'da da kısa vadede sorun yaşamazsın ancak, ancak diyorum şanzımanı biraz daha korkutucu I20'e kıyasla. Biraz da şişirme fiyatları var Polo'nun, ondan önermek istemiyorum donanıma kıyasla zayıf kaldıgından.
Anladım, Hyundai alacağım o zaman. Boyalı olan birkaç ilan buldum sorun olur mu? Ve en düşük hangi model olmalı? 2022-2023 model nasıldır?

Anladım, Hyundai alacağım o zaman.
Ben de Hyundai tercih ederdim ama yine de mutlaka iki aracı da denemenizi, dinamizmi hangisinde daha iyi yakalayacağınızı kendiniz belirlemelisiniz.
Boyalı olan birkaç ilan buldum sorun olur mu?
Parçalara bağlı, ilan atarsan ben ve diğer hocalar birlikte yorumlayabiliriz.
İdealdir, üstüne mümkünse çıkabiliyorsanız daha da iyi olur.