Legion 25-10 kullanıyorum. Memnunum ama monitörün sol altında 1 piksellik bir ölü piksel var. Çok rahatsız etmiyor beni ama gene de garantiye versem değişim yaparlar mı?

Yapmamaları muhtemel. Daha yüksek sayılarda bile sorun çıkardıkları oluyor.

Rahatsız etmiyorsa boş verin derim. Şahsen ben de aynısını yapardım.

Lenovo'nun bu konudaki tutumu nedir bilmiyorum fakat genellikle 1 taneyi pek önemsemiyorlar.

Benim Samsung monitörde var 1 tane, sadece koyu alanda gözüküyor, teknik servise söylediğimde 5-6 tane olursa anca öyle işlem yapıyoruz dediler.

Gönderecekleri monitörde de ölü piksel riski var, durumu gözlemleyin çok artarsa garantiye gönderirsiniz yoksa boşuna uğraşmanıza gerek yok.

Bende de Legion R24e var, 1 adet ölü pixeli var. Sanırım değişim için 5 adet olması gerekli ama yeni monitörün de garantisini veremezler, ben bu şekilde kullanıyorum rahatsız etmiyor.

Tüketici olarak hakkiniz ölü piksel sayısı 1 de olsa 0.1 de olsa 0.001 de olsa iade veya değişimdir.

Servislerde ise en az 3 veya en az 5 tarzı kurallar vardir. O sayının altinda ölü piksel sayısı olunca işlem yapılmaz.

Tüketici Hakem Heyeti'ne yapılan başvurular olumlu sonuçlanır ancak.

Ben kullandığım Lenovo Legion R25i-30 monitörü Vatan'ın internet sitesinden satın aldım. Geldiği ilk gün ekranın ortalarında bir adet ölü piksel gördüm. Ertesi gün hemen bana en yakın Vatan şubesine gittim. Monitörü kontrol ettiler ve ölü pikseli gördüler. Değişim için teknik servise gönderdiler. 2 hafta sonra yeni sıfır monitör teslim ettiler.