Detaylar
Kim cevapladı?@atlasrise, iyi de senin HDD ölmüş zaten. Sebebi sağlığın %0 olması değil, diskte bad sectorlerin oluşması. Bad sector oluştuğu için de sağlık ölmüş zaten.
SSD tarafında durum tam öyle olmuyor. Mesela Techolay kanalında Kioxia Exceria G4 disk ölüm testi var, diskin sağlığı %0 şu an ve ilk günkü gibi sorunsuz çalışıyor ve son videodaki rapora göre de hızları da ilk günkü gibi. Önemli olan S.M.A.R.T. verileri.
Bu arada sen dizüstü bilgisayar kullanıyordun diye hatırlıyorum. Konuda attığın HDD masaüstü için, dizüstü için 2.5" diskler uygun, 3.5" uymaz.
SSD tarafında durum tam öyle olmuyor. Mesela Techolay kanalında Kioxia Exceria G4 disk ölüm testi var, diskin sağlığı %0 şu an ve ilk günkü gibi sorunsuz çalışıyor ve son videodaki rapora göre de hızları da ilk günkü gibi. Önemli olan S.M.A.R.T. verileri.
Bu arada sen dizüstü bilgisayar kullanıyordun diye hatırlıyorum. Konuda attığın HDD masaüstü için, dizüstü için 2.5" diskler uygun, 3.5" uymaz.
Kadiriniz
Uzman
Merhaba, 1 TB HDD mi yoksa 960 GB SSD mi daha mantıklı? Anakartımın NVMe M.2 SSD desteği olmadığından NVMe tercih edemiyorum maalesef.
NVMe desteğin olmasa da SATA-SSD 960 GB gibi günlük kullanım için 1 TB HDD'ye göre büyük avantaj aslında. Eğer bütçen uygunsa SSD > HDD ama arşiv + veri saklama ihtiyacı varsa HDD + SSD kombinasyonu da en mantıklı olan olabilir.
Evet hocam dizüstü kullanıyorum. SSD uyuyor sanırım o 2.5". HDD'yi çıkarıp yerine onu takıyorum direkt değil mi?@atlasrise, iyi de senin HDD ölmüş zaten. Sebebi sağlığın %0 olması değil, diskte bad sectorlerin oluşması. Bad sector oluştuğu için de sağlık ölmüş zaten.
Arşivlik bir şeyim yok hocam oyun için yerim kalmıyor o yüzden almayı istiyorum. Ek olarak HDD'm öldüğü için bilgisayarın açılış hızına etki ediyor. Yeni aldığım SSD'ye Windows'u kuracağım muhtemelen çünkü okuma-yazma hızı şu anki SSD'mden daha yüksekNVMe desteğin olmasa da SATA-SSD 960 GB gibi günlük kullanım için 1 TB HDD'ye göre büyük avantaj aslında. Eğer bütçen uygunsa SSD > HDD ama arşiv + veri saklama ihtiyacı varsa HDD + SSD kombinasyonu da en mantıklı olan olabilir.
Son düzenleme:
Evet, uyar. HDD'yi çıkartıp onun yerine takacaksın.Evet hocam dizüstü kullanıyorum. SSD uyuyor sanırım o 2.5". HDD'yi çıkarıp yerine onu takıyorum direkt değil mi?
Elbette SSD ama bütçe müsaitse ve ileride anakart yükseltecekseniz M.2 alın, şimdilik PCIE adaptör alın o şekilde kullanın. 3.330TL SATA'ya vereceğinize 3800-4000 bandında çok güzel M.2'ler var.Merhaba, 1 TB HDD mi yoksa 960 GB SSD mi daha mantıklı? Anakartımın NVMe M.2 SSD desteği olmadığından NVMe tercih edemiyorum maalesef.
Laptop olduğu için düşünmüyorum. İleride sistem toplamak istiyorum en kötü orada SATA'yı 2. disk olarak kullanırım diye düşündüm.Elbette SSD ama bütçe müsaitse ve ileride anakart yükseltecekseniz M.2 alın, şimdilik PCIE adaptör alın o şekilde kullanın. 3.330TL SATA'ya vereceğinize 3800-4000 bandında çok güzel M.2'ler var.
Merhaba, 1 TB HDD mi yoksa 960 GB SSD mi daha mantıklı? Anakartımın NVMe M.2 SSD desteği olmadığından NVMe tercih edemiyorum maalesef.
Yedekleme arşiv vs için lazımsa HDD daha mantıklı verilerin silindiğinde veri kurtarılmaaı basit ama SSD için çok zor veri kurtarılması.
Oyun için hocam.Yedekleme arşiv vs için lazımsa HDD daha mantıklı verilerin silindiğinde veri kurtarılmaaı basit ama SSD için çok zor veri kurtarılması.