1 TB SSD tavsiyesi

Lexoqe

Uzman
Halihazırda M.2 SSD kasa üzerinde bulunuyor. Ama 512 olduğu için artık yetmez oldu. Harici olarak 1 TB HDD var. Üzerine ek 1 TB SSD almak istiyorum. M.2 olana Windows, HDD olana ıvır zıvırlar. Şimdiki alacağım SSD'ye ise Steam oyunları ve diğer oyunları yüklemeyi planlıyorum. Güzel bir SSD olsun. İleride kasa değiştirirsem bu SSD'yi almak isterim.

Bütçe nedir?

SanDisk Plus öneriyorum, link vermeyeceğim çünkü bu ürünü A101'de bile bulabilirsiniz (bazen). Ayrıca MediaMark'ta da satılıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Anakartın bir tane M2 soketi var. ikinciyi normal SDD almalıyım. Ya da onu çıkartıp bunu takmam gerekiyor. Bence diğer yöntem daha mantıklı gibi duruyor.

X1 riser lar kullanılarak M.2 ler takılabiliyor diye biliyorum. Ne kadar güvenilir ve stabil bilmiyorum ama.
Tabiki M.2 hızına çıkamıyorlar ancak Sata lara muhtaç olmaktan iyidir.
@Caner Uncu Bu x1 olayına ne diyorsun hocam?

Daha mantıklı bence. Sata SSD'lerle aynı hızda oluyor ama zaten aynı fiyatlar. İleride yükseltme yapınca 2 M.2 SSD olmuş olur.

SSD yerini depolama olarak 4TB-6TB HDD alabilirsin video edit işleriyle vs ugraşmıyorsanız.
Her konuya 4-6TB HDD spamlamaktan vazgeç bence.

X1 Riser satın alıp üstüne M2 SSD alayım. İleriye dönük SSD'im olmuş olur. SATA olmasından iyidir diyorsunuz?

Peki hadi X1 Riser seçelim önce Anakart ASUS B560M-P-SI

Bir seçenek daha kalıyor elimde. 2 TB SSD alıp 512 olanı kutuda bekletmek. Sizce hangisi daha iyi ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…