Arkadaşlar selam. Almanya'da araba bakıyorum. Bütçem en fazla 10-12 bin euro.
Buralarda bu fiyatlara 2017 model üstü, 75.000 kilometreye kadar hep aşağıdaki modeller çıkıyor. Artık kafamda net 1-2 model belirlemek istiyorum ve onlarla devam etmek istiyorum böyle çok kafam karışıyor.
Amacım belli; motoru sorunsuz bilinen modellerden olsun, fazla yakmasın, masraf çıkartmasın, yolda da çok süründürmesin birkaç sene kullanayım sonra satayım.
Hangi modellere yoğunlaşayım?
Ford Fiesta, Seat Ibıza, Hyundai I20, Kia Picanto, Skoda Fabia, Kia Ceed
Almanya'da motor, şanzıman ve donanım yelpazesi daha geniş. Link atabilirseniz daha iyi öneriler yapılabileceğini düşünüyorum. Orada satılan aynı marka ve model araçların yalıtımı bile bizim ülkemizden farklı olabiliyor.
Almanya'da motor, şanzıman ve donanım yelpazesi daha geniş. Link atabilirseniz daha iyi öneriler yapılabileceğini düşünüyorum. Orada satılan aynı marka ve model araçların yalıtımı bile bizim ülkemizden farklı olabiliyor.
TSI motorlar sakin kullanırsanız az yakar, bu modellerde TSI tavsiye ederim. Ancak sadece düz TSI motorlardan bahsediyorum. Bütçeniz yetse bile E-TSI işine girmeyin çünkü güncellenmesine rağmen alternatör yine de bir risktir. Ayrıca saydığınız araçların Leon hariç hepsi B segmentidir, bu yüzden doğal olarak C segmenti olan Leon'u tavsiye ederim.