Testo Unit

Üstün
Makaleler
4
Evet, araba arayışına devam ediyorum. Aciliyetim yok, hatta daha aylar var diyebilirim; ancak bir fırsat çıktığında model arayarak vakit kaybedip fırsatı kaçırmak istemiyorum. Kafamda birkaç model belirledim. Kullanım senaryosu günlük 10-15 km okul ve spora gidiş, yazın uzun yol ve nadiren köye giderim. Karasal iklimde yaşıyorum. Araçtan beklentilerim sorunsuzluk > az yakıt tüketimi > karda beni yolda bırakmaması.

Modeller:

1) Opel Corsa 2026 Edition 1.2 Puretech Manuel benzinli (yaklaşık 1.35 m pazarlıksız)

2) Dacia Sandero 2026 Essential 1.0 manuel benzinli (1.29 m pazarlıksız)

3) Dacia Duster 1.3 TCe 4x4 benzinli (ikinci el 23-24 model 50-60 k kilometrelisi 1.3 m civarı bulunabiliyor)

4) Dacia Duster 1.5 DCI AdBlue 4x4 (1.3 TCe ile yaklaşık aynı fiyatta)

5) Fiat Egea 1.6 dizel manuel Easy paket (pazarlıksız 1.42 m)

Farklı önerilere de açığım. Elektrikli ve plug-in hibrit istemiyorum.

Selam hoca. Az yakan, sorunsuz öneri istemişsin. Dacia Jogger 1.0 ECO-G'lere baktın mı hiç? İç mekan ve yalıtım anlamında kalite beklememek lazım üst düzeyde, neticede Dacia. Ama az yakacağı ve diğer sonradan LPG'lilere kıyasla mantıklı olacağı konusu var.

@shiedae3, KS LPG'li araçlar hakkında da yorum arıyordu eski konularında hocam. Onun icin biraz da tekrardan bu konuyu canlandırayım dedim.

Sizin isteklerinizden biraz yaşlı kaçıyor ancak benim düşüncem aralarından sıyrılarak en iyi tercih budur.

İlan örnektir.

Çok yüksek kilometre ve dizel. Hız tutkum yoktur o yüzden Civic gereksiz kaçar bence.

Selam hoca. Az yakan, sorunsuz öneri istemişsin. Dacia jogger 1.0 eco-g'lere baktın mı hiç? İç mekan ve yalıtım anlamında kalite beklememek lazım üst düzeyde, neticede Dacia. Ama az yakacağı ve diğer sonradan LPG'lilere kıyasla mantıklı olacağı konusu var.

Hocam ne yalan söyleyeyim arababın tipini hiç beğenmedim.😀

@Testo Unit, hocam kim dedi Civic hızlı: Ddışardan öyle gözüküyor. Ayrıca dizel olması neden problem anlamadım?

Rekorlu motor tabii bu ortalama tüketim uzun yol ama şehir içi asla üzmez.

Ve ölümsüz motor.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20260407_215836_Chrome.webp
    Screenshot_20260407_215836_Chrome.webp
    1,3 MB · Görüntüleme: 63
@Testo Unit, hocam kim dedi Civic hızlı: Ddışardan öyle gözüküyor. Ayrıca dizel olması neden problem anlamadım?

Rekorlu motor tabii bu ortalama tüketim uzun yol ama şehir içi asla üzmez.

Ve ölümsüz motor.

Yıl içinde kısa mesafe kullanımı olacak sürekli. Filtre tıkanması ile uğraşmaktan çekiniyorum. O yüzden modellerde dizel olanları en sona koydum.

İcimden 2020 ve üstü Civic 1.5 VTEC eco serisi önermek o kadar geliyor ki anlatamam. Ama biraz bütceyi asabiliyor temizlerinden bakiyorsaniz.

Sıfır Egea bütçenin top seviyesi diyeyim.