Lejax

Uzman
Merhaba arkadaşlar. Ben 10-15 bin TL bütçe ile 2K IPS ekranlı bir monitör arıyorum. Monitörden birkaç isteğim var. Renklere karşı zaafım olduğundan ötürü yüksek DCI-P3 renk gamutuna sahip bir monitör arıyorum. Büyük ihtimalle bu bütçede bulunmaz lakin 10 bit olursa oldukça güzel olur. Çok fazla rekabetçi online oyun oynayan biri değilim, o sebeple HZ değerinin çok yüksek olmasına gerek yok.

Bütün isteklerimi karşılayan modelin AOC Q27G4ZR olduğunu gördüm. Lakin onu da şu an sadece Sinerji satıyor. Ölü piksel gibi durumlarda başım ağrır mı bilmiyorum? Ek olarak parlaklığı 350 nit ve üzeri olursa çok mutlu olurum. Tüm önerileriniz için teşekkürler.

OLED uygunsa eğitim indirimli G6.
Hocam link verebilir misiniz? Bu fiyata OLED varsa tabii ki OLED'i değerlendiririm :D
Hocam bu model neden daha iyi? Sitesinde 300 nit parlaklığı olduğu yazıyor. Az değil mi? Bir de daha önce Philips monitör pek görmedim, acaba doğrdu bir tercih olur mu?

OLED uygunsa eğitim indirimli G6.
İndirimi yok onun şu anda. 26.000TL fiyatı var.

Geçen hafta 21.000TL idi.

16.000TL'ye düşmesi imkansız gibi bir durum artık.

Hocam link verebilir misiniz? Bu fiyata OLED varsa tabii ki OLED'i değerlendiririm :D
Screenshot_20250908_151137_Samsung Shop.webp

Son düzenleyen: Moderatör:

Hocam bu model neden daha iyi? Sitesinde 300 nit parlaklığı olduğu yazıyor. Az değil mi? Bir de daha önce Philips monitör pek görmedim, acaba doğrdu bir tercih olur mu?
İncelemede 420nit görüyor. Kontrastı da 1300:1 civarı ile İPS ortalamasından iyi.

Bir de daha önce Philips monitör pek görmedim, acaba doğrdu bir tercih olur mu?
Philips iyi. AOC ile birlikte TPV'nin markalarından birisi. Monitör konusunda da tecrübeleri var.
Desktop Screenshot 2025.09.08 - 15.19.49.69.webp

Bu modelin renk gamutu aşırı yüksek ama PTT AVM ve satıcı güvenilir gelmedi.

Ölü pixel var mış şimdi fark ettim. Aslında 2.el de alınabilir. Sizin kriterlerinize uyuyor.

Desktop Screenshot 2025.09.08 - 15.27.23.62.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Geçen baktığımda 18K idi ama şu an bilmiyorum.

İndirimi yok onun şu anda. 26.000TL fiyatı var.

Geçen hafta 21.000TL idi.

16.000TL'ye düşmesi imkansız gibi bir durum artık.

Oha ya.

Kendim 170 Hz modelini kullanıyorum çok memnunum. Geçmişten beridir de Philips televizyonlarının kalitesini bildiğimden monitörümde de tercih ettim iyi ki etmişim. Açıkçası bende şu an satıp 240 geçmek istiyordum. @2254 hocamın attığı gözümü aldı.

Bu model G274QPF-QD'nin abisi. G274QPF-QD'den önce bu satılıyordu, sonra onun üretimi bitti ve G274QPF-QD isimli yeni monitöre ve AUO M270DAN08.2'den BOE ME270QHB-NF0 paneline geçiş yaptılar.

Kontrast bakimindan rezalet bir monitor.