Bütçe
10000 TL - 15000 TL
Yer
Herhangi bi yer
Merhaba iyi sosyaller,

Anneme yeni bir telefon arıyorum, Candy Crush ile Hay Day oynuyor kamerası olsun yeter diyor, Çinli markalardan uzak durmak istiyor. Bir de şu anki kullandığı telefondan (Redmi 9T) iyi olsun istiyor.
Hangi telefonu önerirsiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba iyi sosyaller,

Anneme yeni bir telefon arıyorum, Candy Crush ile Hay Day oynuyor kamerası olsun yeter diyor, Çinli markalardan uzak durmak istiyor. Bir de şu anki kullandığı telefondan (Redmi 9T) iyi olsun istiyor.
2. el olur mu?

Sıfır alacaksanız bu fiyata en uygun telefon diyebiliriz;

Biraz bütçe artarsa A55 5G almakta iyi tercih olabilir.

Merhabalar iyi sosyaller,

Anneme yeni bir telefon arıyorum, Candy Crush ile Hay Day oynuyor kamerası olsun yeter diyor, Çinli markalardan uzak durmak istiyor. Bide şu anki kullandığı telefondan (Redmi 9T) iyi olsun istiyor.
Nothing Phone 1 veya Samsung A35 alabilirsiniz. Nothing Phone 1'in biraz daha iyi kamerası var. Samsung A35'in ise daha iyi bataryası var.

Yani aslında bir nevi Samsung istiyorum demiş gibi olmuş o cevap, ki arkadaşlar da o yöne A35 cevabını vermişler. İdeal bir öneri olarak annenizin işini büyük ihtimal ile 128 GB olan versiyonu da görecektir ama piyasada satılan A35 128 GB ve 256 GB modellerinin en ucuz fiyatlarına baktığımda en ucuz 128 GB olanı 13500 TL, en ucuz 256 GB olanı 13700 TL ve 200 TL gayet makul bir fark, 256'lık olanı alınabilir.

Alternatiflere yönelirsek bütçeyi 1000 TL daha artırırsanız POCO X6 5G bu iki cihazdan da daha uygun fiyatlı bir çözüm isterseniz Techno Camon 20s Pro 5G modelini öneririm (20 Pro da var piyasada 20s Pro olanına bakacaksınız).

Yani aslında bir nevi Samsung istiyorum demiş gibi olmuş o cevap, ki arkadaşlar da o yöne A35 cevabını vermişler. İdeal bir öneri olarak annenizin işini büyük ihtimal ile 128 GB olan versiyonu da görecektir ama piyasada satılan A35 128 GB ve 256 GB modellerinin en ucuz fiyatlarına baktığımda en ucuz 128 GB olanı 13500 TL, en ucuz 256 GB olanı 13700 TL ve 200 TL gayet makul bir fark, 256'lık olanı alınabilir.

Alternatiflere yönelirsek bütçeyi 1000 TL daha artırırsanız POCO X6 5G bu iki cihazdan da daha uygun fiyatlı bir çözüm isterseniz Techno Camon 20s Pro 5G modelini öneririm (20 Pro da var piyasada 20s Pro olanına bakacaksınız).
Hocam Techno camon 20s Pro 5G telefonun dış tasarımı arkadaşın annesine pek yakışmaz gibi. Telefon da geniş açı kamerasının olmaması da şaşırtıyor şahsen. Bu bütçede alternatif olan A35 yazılım, arayüz ve kamera açısından daha iyi. Arkadaşın annesinin istediği de hemen hemen bu özellikler zaten. Benim önerim A35 olacaktır.

Ekstra olarak telefon genel olarak iyi olsa da farklı marka alınmasını önermiyorum. İşlemcisi dışında pek artısı yok gibi.

Hocam techno camon 20s Pro 5G telefonun dış tasarımı arkadaşın annesine pek yakışmaz gibi. Telefon da geniş açı kamerasının olmaması da şaşırtıyor şahsen. Bu bütçede alternatif olan A35 yazılım, arayüz ve kamera açısından daha iyi. Arkadaşın annesinin istediği de hemen hemen bu özellikler zaten. Benim önerim A35 olacaktır.

Elbette güzel bir tercih A35, ben 1000'er TL fiyat farkları ile birkaç örnek vermek istedim.