Bütçe
10.000-15.000 TL

Reacti

Çalışkan
Merhaba, yaklaşık 10-17 bin TL arası bir bütçem var ve kendime yeni bir monitör bakıyorum. Rekabetçi oyunları çok oynayan biri değilim. Arada arkadaşlarla giriyorum ama genelde tek kişilik AAA oyunlar oynuyorum. Bunun dışında kod yazıyorum ve zaman zaman tasarım işleri de yapıyorum.

Bu yüzden benim için 1440p (hatta mümkünse kaliteli 4K) renk kalitesinin iyi olması ve akıcı bir deneyim önemli. Hz olarak 144 Hz üstü düşünüyorum, 165 veya 180 Hz olursa güzel olur. 200Hz üstü benim için gereksiz gibi. OLED monitörlere pek sıcak bakmıyorum (ve bu bütçede zaten yok). Bütçeye uygun olanlarda da burn-in riski beni korkutuyor, özellikle uzun süre kod yazdığım için.

Bu kriterlere uygun, kaliteli ve uzun süre götürecek bir monitör tavsiyeniz varsa çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler

Son düzenleme:
Merhaba, yaklaşık 10-15 bin TL arası bir bütçem var ve kendime yeni bir monitör bakıyorum. Rekabetçi oyunları çok oynayan biri değilim. Arada arkadaşlarla giriyorum ama genelde tek kişilik AAA oyunlar oynuyorum. Bunun dışında kod yazıyorum ve zaman zaman tasarım işleri de yapıyorum.

Bu yüzden benim için 1440p (hatta mümkünse kaliteli 4K) renk kalitesinin iyi olması ve akıcı bir deneyim önemli. Hz olarak 144 Hz üstü düşünüyorum, 165 veya 180 Hz olursa güzel olur. 200Hz üstü benim için gereksiz gibi. OLED monitörlere pek sıcak bakmıyorum (ve bu bütçede zaten yok). Bütçeye uygun olanlarda da burn-in riski beni korkutuyor, özellikle uzun süre kod yazdığım için.

Bu kriterlere uygun, kaliteli ve uzun süre götürecek bir monitör tavsiyeniz varsa çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler
Philips Evnia IPS- 27 inç 2k 0,3ms 260hz gayet güzel bir monitör üstelik Philips, bende bunun bir eski versiyonu var gayet memnunum. 12 bin civarında fiyatı...

Philips Evnia IPS- 27 inç 2k 0,3ms 260hz
Hocam 200Hzden sonrası için benim kullanım alanım için çok bir avantaj sağlamıyor.

Listeme aldım inceleyeceğim.

Güzele benziyor fakat hazır bütçem varken biraz daha üst modellere de çıkabilirim. Listeme aldım.

Bu çok iyi görünüyor fakat HDR400 biraz düşündürüyor. Listeme aldım.

Hocam 200Hz'den sonrası için benim kullanım alanım için çok bir avantaj sağlamıyor.

Güzele benziyor fakat hazır bütçem varken biraz daha üst modellere de çıkabilirim. Listeme aldım.

HDR ayarını açmanıza gerek yok, şahsen ben açmıyorum biraz ekranın parlaklığını düşürüyor.

Hocam 200Hz'den sonrası için benim kullanım alanım için çok bir avantaj sağlamıyor.

Düzgün bir HDR deneyimi için mini LED veya OLED almanız gerek, aksi halde HDR dan memnun kalmazsınız.

Hocam OLED monitörler F/P değiller, çok pahalılar. Sırf siyah renk için bence alınmaz.
Sadece siyah renk farkı yok. Kontrast oranı, tepki süresi, homojenlik, renk gamutu, görüş açısı gibi farklılıklar var. Oled de ışık sızması, IPS glow, VA glow, ghosting, overshoot vb sorunlar olmaz. Ayrıca OLED de parlak kaplama kullanıldığından görüntü cam gibi keskin olur, renkler daha canlı gözükür ve siyah derinliği daha iyi olur. Oled de kutusundan kalibrasyon raporu da çıkar, çoğu LCD den daha doğru gözükürler. Profesyoneller için üretilmiş IPS modeller hariç.

IMG_20260201_030348_edit_72804787080298.webp
IMG_20260201_014908_edit_71325767976748.webp
Screenshot_20260202_235805_com_android_chrome_ChromeTabbedActivity.webp