Bütçe
10.000-15.000 TL
Bir.

Sadece siyah renk farkı yok. Kontrast oranı, tepki süresi, homojenlik, renk gamutu, görüş açısı gibi farklılıklar var. OLED de ışık sızması, IPS glow, VA glow, ghosting, overshoot vb sorunlar olmaz. Ayrıca OLED de parlak kaplama kullanıldığından görüntü cam gibi keskin olur, renkler daha canlı gözükür ve siyah derinliği daha iyi olur.

Bilemiyorum vatan da gördümde sadece siyah renk konusunda belirgin fark gördüm oda siyah renk özelliğinden değil LED'in ışığını söndürmesiyle alakalı. Ama F/P kesinlikle değil bu aralar OLED propagandasından absürt fiyatlara satılıyor, 1 2 seneye Tayvan'lı abile yapar bir şeyler 8 bin TL'ye bile görürüz umarım.

Bir.

Bilemiyorum vatan da gördümde sadece siyah renk konusunda belirgin fark gördüm oda siyah renk özelliğinden değil LED'in ışığını söndürmesiyle alakalı. Ama F/P kesinlikle değil bu aralar OLED propagandasından absürt fiyatlara satılıyor, 1 2 seneye Tayvan'lı abile yapar bir şeyler 8 bin TL'ye bile görürüz umarım.
OLED'i 1 hafta kullan ondan sonra farkı anlarsın. Vatan da ortam ışığı iyi kontrol edilmemiş olur, karanlık ve loş odalarda Oled panel en iyi görüntüyü verir.
Screenshot_20260208_214648_app_revanced_android_youtube_MainActivity.webp
Screenshot_20260208_214627_app_revanced_android_youtube_MainActivity.webp
Screenshot_20260208_214616_app_revanced_android_youtube_MainActivity.webp

OLED bayağı güzel gözüküyor, fakat ben M.27up kullanıyorum siyahlar gayet de güzel gözüküyor, geceleride sıkıntı yaşamıyorum bende mi sorun var anlamadımki.

Birisi Edge lit, diğeri OLED. Birbirine yakın görüntü vermeleri teknik olarak imkansız. Sorun tam olarak siz de değil, referans görüntüyü görmeden neyin iyi veya kötü olduğunu anlayamazsınız. Yani parlak kaplamalı bir OLED'i M.27Up'nin yanına koyup kıyaslamanız gerekiyor. Veya dediğim gibi 1 hafta parlak OLED deneyimlemeniz lazım. Ayrıca paylaştığım RDR2 fotoğrafındaki OLED ilk nesil ve mat kaplamalı bir OLED.

Hocam OLED monitörler F/P değiller, çok pahalılar. Sırf siyah renk için bence alınmaz.
Arkadaş benim "HDR400 düşündürüyor" yorumuma yazmış onu. HDR istiyorsan OLED veya mini LEDlerde iyi HDR oluyor diyor yani. Bunları önerdiği için değil.

Hocam, peki 5070 Ti 4K'da nasıl performans veriyor? Yeni sistem topluyorum INNO3D 5070Ti ile, eğer tavsiye ettiğiniz 4K monitörü alırsam nasıl olur ekran kartı zorlanır mı 4K'da?

OLED'i 1 hafta kullan ondan sonra farkı anlarsın
Hocam OLEDler güzel ama hem pahalı hem de "burn-in"den çekiniyorum. Özellikle kod yazarken falan uzun süre açık kalıyor falan. Bütçem için de çok uygun değil gibi.

Arkadaş benim "HDR400 düşündürüyor" yorumuma yazmış onu. HDR istiyorsan OLED veya mini ledlerde iyi HDR oluyor diyor yani. Bunları önerdiği için değil.

Hocam, peki 5070 Ti 4K'da nasıl performans veriyor? Yeni sistem topluyorum INNO3D 5070 Ti ile, eğer tavsiye ettiğiniz 4K monitörü alırsam nasıl olur ekran kartı zorlanır mı 4K'da?

Hocam OLED'ler güzel ama hem pahalı hem de "burn-in"den çekiniyorum. Özellikle kod yazarken falan uzun süre açık kalıyor falan. Bütçem için de çok uygun değil gibi.

En ucuz iyi QD-OLED G5 20k ya vatan da satılıyor. Kamu indirimiyle Samsung'un sitesinden 18k civarına alabiliyorsun. Mini LED istersen 18k ya Xiaomi G PRO 27i var.

Düne kadar Xiaomi 18k ya satılıyordu zamlanmış.

Kendim 4k TV de 4070 ti super kullanıyorum. 5070 ti benim karttan güçlü.
IMG_20260201_030348_edit_72804787080298.webp
IMG_20260201_014908_edit_71325767976748.webp

Arkadaş benim "HDR400 düşündürüyor" yorumuma yazmış onu. HDR istiyorsan OLED veya mini ledlerde iyi HDR oluyor diyor yani. Bunları önerdiği için değil.

Hocam, peki 5070 Ti 4K'da nasıl performans veriyor? Yeni sistem topluyorum INNO3D 5070 Ti ile, eğer tavsiye ettiğiniz 4K monitörü alırsam nasıl olur ekran kartı zorlanır mı 4K'da?

Hocam OLED'ler güzel ama hem pahalı hem de "burn-in"den çekiniyorum. Özellikle kod yazarken falan uzun süre açık kalıyor falan. Bütçem için de çok uygun değil gibi.

Dünya üzerindeki bütün oyunları 4K oynatır %80'ine yakınında 150 200FPS aşağısına düşmez. HDR400 derken HDR istemiyorum diyorsanız, o bir özellik gömülü değil zorla açık gelen bir özellik değil kapalı geliyor açmazsınız olur biter. 5070 Ti 4K'da çok güç tüketir tabii RTX ve ayarları High'a çekerseniz, DLSS ve ayarları ortaya alırsanız 65 dereceyi geçeceğini sanmıyorum.

HDR400 derken HDR istemiyorum diyorsanız
HDR olmak zorunda değil ya sadece bir eleştiri olarak söylemiştim. HDR400ün sadece "pazarlama" için yazıldığını duydum. Ayrıca 1080pde 320Hz çok kullanmam gibi. Dual mod güzel ama benim kullanım amacım için biraz gereksiz kalıyor. Birincil amacım tasarım ve kod, ayrıca casual gaming.

Mini LED istersen 18k ya Xiaomi G PRO 27i var.
Mini LED olabilir ama fiyatı biraz bütçeyi aşıyor :D