Bütçe
10.000-20.000 TL

isotvlr

Uzman
Merhaba, 10-20 arası bir ekran kartı bütçem var. Düşündüğüm kartlar:

RX 7600
RTX 5060
Intel Arc B580
RX 9060XT 8 GB

Intel fiyat ve 12 GB olmasından iyi bir seçenek gibi duruyor, alınır mı? Düşünceleriniz nedir?
(Not: Yüksek Elo FACEIT ve Valorant oyuncusuyum. 270 Hz monitor R7 7500F işlemcim var)

Son düzenleyen: Moderatör:

RX 7600
RTX 5060
Intel Arc B580
RX 9060XT 8 GB

Intel fiyat ve 12 GB olmasından iyi bir seçenek gibi duruyor, alınır mı? Düşünceleriniz nedir?
(Not: Yüksek Elo FACEIT ve Valorant oyuncusuyum. 270 Hz monitor R7 7500F işlemcim var)

https://share.google/WYwwIuCX8cOu2qJc0 bütçe çıkıyorsa bu. Arc serisinin sürücüleri bayağı kötü.

Açıkçası 20'ye yaklaştıkça bütçem zora giriyor. RX 580 ekran kartımla ve yazdığım parçalarınla halihazırda CS'de 270 üstü alıyorum ancak sabit değil. Bütçeyi zora sokmadan RX 7600 tercih etsem düşünceleriniz nasıl olur?

Sıfır düşünmeyin de gerisi önemli değil. Net bütçeniz nedir? PSU nedir?
Duruma göre RX 6800 XT veya uyguna denk getirilirse RTX 3080 / 3080 Ti falan bakılabilir 2. elden.

Sıfır düşünmeyin de gerisi önemli değil. Net bütçeniz nedir? PSU nedir?
Duruma göre RX 6800 XT veya uyguna denk getirilirse RTX 3080 / 3080 Ti falan bakılabilir 2. elden.

750 watt bir PSU var. Diğer bileşenler konusunda bir problem yaşamayacağımı düşünüyorum. Dediğiniz kartlar Ankara'da pahalı ve sıfır alacağım kartı. Taksitle alacağım için ikinci el düşünmedim.

RX 7600.
RTX 5060.
Intel Arc B580.
RX 9060XT 8 GB.

(Not: Yüksek elo FACEIT ve Valorant oyuncusuyum. 270 Hz monitor R7 7500F işlemcim var)

Bende daha düşük modeli var, sebepsizce CS'de çok fazla sorun yaşadım. Rekabetçi oyunlar için NVIDIA en iyisi, onu alamazsan AMD.

750 watt bir PSU var. Diğer bileşenler konusunda bir problem yaşamayacağımı düşünüyorum. Dediğiniz kartlar Ankara'da pahalı ve sıfır alacağım kartı. Taksitle alacağım için ikinci el düşünmedim.

PSU modeli nedir?

İllaki dediğim modeller olmasına gerek yok -Nvidia kartlar 2. el tarafında zaten pahalılar şu an-.
RX 6700 XT gibi gibi birkaç model daha var.

Eğer sıfır olacaksa aralarından en mantıklısı RX 9060 XT 8GB, sonuçta CUDA çekirdeği lazım değil.

Bende daha düşük modeli var, sebepsizce CS'de çok fazla sorun yaşadım. Rekabetçi oyunlar için NVIDIA en iyisi, onu alamazsan AMD.

Hocam RTX 5060'a şu anki parasını vermek mantıksız, açık konuşayım RX 9060 XT 8GB için de durum aynı.

Hocam RTX 5060'a şu anki parasını vermek mantıksız, açık konuşayım RX 9060 XT 8 GB için de durum aynı.

Yani çok bilgim yok artık ama NVIDIA'nın rekabetçi oyunlarda sunduğu yazılımsal avantaj gayet iyi.
Intel almasın yeterli. Özellikle oynadığı oyunlarda çok kötü. Hikayeli oyunlarda bu durum geçerli değil.

PSU modeli nedir?

İllaki dediğim modeller olmasına gerek yok -NVIDIA kartlar 2. el tarafında zaten pahalılar şu an-.
RX 6700 XT gibi gibi birkaç model daha var.

Eğer sıfır olacaksa aralarından en mantıklısı RX 9060 XT 8 GB, sonuçta CUDA çekirdeği lazım değil.

Hocam RTX 5060'a şu anki parasını vermek mantıksız, açık konuşayım RX 9060 XT 8 GB için de durum aynı.

PSU modelim bu. Bir abimin tavsiyesi üzerine aldım, 9 aydır kullanıyorum problemsiz.
Şu an benim için uygun olacak kart tavsiyesiyelerinizi dinleyebilirim.

PSU modelim bu bir abimin tavsiyesi üzerine aldım 9 aydır kullanıyorum problemsiz.
Şu an benim için uygun olacak kart tavsiyesiyelerinizi dinleyebilirim.

RTX 5060 veya RX 9060 XT arasından seçiminizi yapabilirsiniz. En mantıklısı onlar.

@Aakons hocam NVIDIA ben AMD öneriyorum.
Kendi sebebi mi açıklayayım; rakibinin RTX 5060 Ti olması, MFG 4X harici denk performans sunuyor.

İki model de üzmez sonuç olarak, istediğiniz FPS değerlerini alırsınız yüksek ihtimalle. Ki zaten CS2, Valorant gibi oyunlarda işlemci daha önemli.