Bütçe
10000
Merhaba arkadaşlar,

3,5 yıldır kullandığım 1440p 144Hz VA AOC Q27G2U monitörüm aniden bozuldu.
Görüntü kafasına göre gelip gidiyor. Tamiri $360 tuttuğu için yeni bir monitör bakıyorum.

Bu sefer IPS panele geçmek istiyorum. Ekran kartım: NVIDIA RTX 3070.

Aşağıdaki modeller arasında kaldım. AOC monitörüm bence kısa sürede bozulduğu için biraz mesafeliyim.
Bu monitörler arasında panel kalitesi vb. bilgilere sahip arkadaşlardan yorum bekliyorum.
Teşekkürler.

Karşılaştırma linki
Ekran görüntüsü 2024-04-30 103419.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam AOC tercih ederdim ama mesafeliyseniz MSI en iyi tercih gibi gözüküyor. Dell de çok kaliteli fakat fiyatı anlamsız arttı bu aralar. ASUS ise bu fiyatta alınabilecek bir tercih olduğunu sanmıyorum.

Hocam AOC tercih ederdim ama mesafeliyseniz MSI en iyi tercih gibi gözüküyor. Dell de çok kaliteli fakat fiyatı anlamsız arttı bu aralar. ASUS ise bu fiyatta alınabilecek bir tercih olduğunu sanmıyorum.

Evet Dell'in fiyatı çok arttı 10 bin liranın üstüne çıkmamalıydı.

AOC beni yarı yolda bıraktığı için her ne kadar kağıt üstünde güzel gözükse de almaya elim pek gitmiyor.

MSI'da ise satıcıların ölü piksel vs durumlarında iade almaması insanı zora sokuyor. Yorumlarda bu konuda şikayetler var. Yoksa çok önceden onu almayı düşünmüştüm.

Asus da kağıt üstünde iyi gözüküyor. Modart Asus'un incelemesini yapmış onu da izlemiştim, aklıma yattı ama fiyatı ederinden yüksek gibi bence de. Şu an için bütçemi biraz zora sokuyor bu fiyatlar. Çok da beklemek de istemiyorum.

Belki biraz saçma olabilir ama 1440p'den 1080p'ye düşmek çok mu kötü olur?
Çözünürlük düşürmek, RTX 3070 için FPS artışı demek fakat işlemcim de AMD 5600x.
Acaba şu 23.8" 1080p MSI G244PF E2 'yi denemeli miyim diye düşünmüyor değilim. Satıcısı da Amazon.
27" 1440p'den 23.8" 1080p'ye düşmek kötü anlamda çok fark yaratır mı?

AOC beni yarı yolda bıraktığı için her ne kadar kağıt üstünde güzel gözükse de almaya elim pek gitmiyor.

MSI'da ise satıcıların ölü piksel vs durumlarında iade almaması insanı zora sokuyor. Yorumlarda bu konuda şikayetler var. Yoksa çok önceden onu almayı düşünmüştüm.

ASUS da kağıt üstünde iyi gözüküyor. ModArt ASUS'un incelemesini yapmış onu da izlemiştim, aklıma yattı ama fiyatı ederinden yüksek gibi bence de. Şu an için bütçemi biraz zora sokuyor bu fiyatlar. Çok da beklemek de istemiyorum.

Belki biraz saçma olabilir ama 1440P'den 1080P'ye düşmek çok mu kötü olur?
Çözünürlük düşürmek, RTX 3070 için FPS artışı demek fakat işlemcim de AMD 5600X.
Acaba şu 23.8" 1080p MSI G244PF E2'yi denemeli miyim diye düşünmüyor değilim. Satıcısı da Amazon.
27" 1440P'den 23.8" 1080P'ye düşmek kötü anlamda çok fark yaratır mı?

Hocam ölü piksel olayında markadan ziyade satıcı çok önemli. Ben İtopya'dan 3 monitör iade ettim ölü pikselden dolayı, bir kere bile sorun çıkarmadılar. Gaming.Gen.TR'den de 2 iadem olmuştu onlar da sorun çıkarmadı. Marka olarak ise Dell satıcıdan bağımsız ölü piksel garantisi veriyor diye biliyorum. ASUS'u çok tavsiye etmiyorum hocam bence hak etmiyor o fiyatları. Diğer sorunuza gelecek olursam, kartınız 3070 ama VRAM'i az maalesef. Yani 1080'ye geçmeniz çok sorun yaratmaz, 2-3 sene sonra AAA oyunları 2K da zor oynamaya başlarsınız hatta. Görüntü olarak ise elbette bir farklılık var fakat şahsen bana 1080p yetiyor. 240 Hz 1080p IPS bir monitör de tercih edebilirsiniz, attığınız monitör de iyi bu arada.

Hocam ölü piksel olayında markadan ziyade satıcı çok önemli. Ben İtopya'dan 3 monitör iade ettim ölü pikselden dolayı, bir kere bile sorun çıkarmadılar. Gaming.Gen.TR'den de 2 iadem olmuştu onlar da sorun çıkarmadı. Marka olarak ise Dell satıcıdan bağımsız ölü piksel garantisi veriyor diye biliyorum. ASUS'u çok tavsiye etmiyorum hocam bence hak etmiyor o fiyatları. Diğer sorunuza gelecek olursam, kartınız 3070 ama VRAM'i az maalesef. Yani 1080'ye geçmeniz çok sorun yaratmaz, 2-3 sene sonra AAA oyunları 2K da zor oynamaya başlarsınız hatta. Görüntü olarak ise elbette bir farklılık var fakat şahsen bana 1080p yetiyor. 240 Hz 1080p IPS bir monitör de tercih edebilirsiniz, attığınız monitör de iyi bu arada.

Hocam öncelikle teşekkürler yanıtlarınız için.

Evet zaten satıcılar sorunlu Ebrar Bilgisayar ve GPN Teknoloji satıcıları hakkında çok olumsuz yorumlar var o yüzden onlardan almak istemedim.

1080p'ye geçiş performans artışı yaratır muhakkak ama zaten hali hazırda 1440p'de hemen hemen tüm oyunlarda yeterli performansa ulaşabiliyorum, kart besleyebiliyor 2K'yı.

Zaten ilerleyen zamanlarda 4070Tİ'a da geçebilirim elim bollaşınca. Ama şu an sanırım MSI G244PF E2 1080p monitörü sipariş edeceğim 5000 TL'ye. Satıcı Amazon, beğenmezsem 1 ay içinde iadesi var. Kafam rahat o yüzden. Amazon'un sorun çıkaracağını sanmıyorum.

Memnun kalırsam da bir süre kullanır yine 2K'ya dönerim.

En makulu bu gibi duruyor. Bütçe işi zora sokmasa zaten Asus VG27AQML1A alırdım.

Hocam öncelikle teşekkürler yanıtlarınız için.

Evet zaten satıcılar sorunlu Ebrar bilgisayar ve GPN Teknoloji satıcıları hakkında çok olumsuz yorumlar var o yüzden onlardan almak istemedim.

1080P'ye geçiş performans artışı yaratır muhakkak ama zaten halihazırda 1440P'de hemen hemen tüm oyunlarda yeterli performansa ulaşabiliyorum, kart besleyebiliyor 2K'yı.

Zaten ilerleyen zamanlarda 4070 Ti'a da geçebilirim elim bollaşınca. Ama şu an sanırım MSI G244PF E2 1080p monitörü sipariş edeceğim 5000 TL'ye. Satıcı Amazon, beğenmezsem 1 ay içinde iadesi var. Kafam rahat o yüzden. Amazon'un sorun çıkaracağını sanmıyorum.

Memnun kalırsam da bir süre kullanır yine 2K'ya dönerim.

En makulu bu gibi duruyor. Bütçe işi zora sokmasa zaten Asus VG27AQML1A alırdım.

Rica ederim hocam, evet kartınız zaten besliyor 2K'yı fakat uzun vade için söylemiştim. Yükseltme yapacaksanız hiçbir problem yok. Bu arada hemen hemen aynı özelliklerde olan 2412F modelini de alabilirsiniz, daha uygun ve satıcısı İtopya.

Evet hemen hemen aynılar.

G2412F'in hareket kabiliyeti yok.
G244PF E2'nin sağ-sol, yukarı-aşağı, pivot özellikleri var.
700 lira fark var.

Birde kaç renk derinliğinin kaç bit olduğu yazmıyor G2412F'in datasheetinde, diğerinde 8 bit diye yazmış. Bu belki 6 bit+FRC'dir o yüzden yazmayıp 16.7 milyon renk diye geçiştirdiler sanırım.

Hareket kabiliyeti benim için önemli çünkü kullanıyorum genelde.
Bir de Amazon'da ürün kusursuz olsa da iade edebiliyorsun beğenmedim deyip, gerekçe sunmana gerek yok.
İtopya'da böyle bir şey var mı bilmiyorum ve sanmıyorum. Yine kafam karıştı...😄 Amazon sepette tıklamamı bekliyor.

Evet hemen hemen aynılar.

G2412F'in hareket kabiliyeti yok.
G244PF E2'nin sağ-sol, yukarı-aşağı, pivot özellikleri var.
700 lira fark var.

Bir de kaç renk derinliğinin kaç bit olduğu yazmıyor G2412F'in datasheetinde, diğerinde 8 bit diye yazmış. Bu belki 6 bit+FRC'dir o yüzden yazmayıp 16.7 milyon renk diye geçiştirdiler sanırım.

Hareket kabiliyeti benim için önemli çünkü kullanıyorum genelde.
Bir de Amazon'da ürün kusursuz olsa da iade edebiliyorsun beğenmedim deyip, gerekçe sunmana gerek yok.
İtopya'da böyle bir şey var mı bilmiyorum ve sanmıyorum. Yine kafam karıştı...😄 Amazon sepette tıklamamı bekliyor.

Hareket kabiliyetini bilmiyordum hocam, o zaman Amazon'dan yapıştırın gitsin, zaten taksit seçenekleri de daha fazla.

Merhaba arkadaşlar,

3,5 yıldır kullandığım 1440p 144Hz VA AOC Q27G2U monitörüm aniden bozuldu.
Görüntü kafasına göre gelip gidiyor. Tamiri $360 tuttuğu için yeni bir monitör bakıyorum.

Bu sefer IPS panele geçmek istiyorum. Ekran kartım: NVIDIA RTX 3070.

Aşağıdaki modeller arasında kaldım. AOC monitörüm bence kısa sürede bozulduğu için biraz mesafeliyim.
Bu monitörler arasında panel kalitesi vb. bilgilere sahip arkadaşlardan yorum bekliyorum.
Teşekkürler.

Karşılaştırma linki
Eki Görüntüle 41252

ASUS kalitesınden ödün vermez ASUS ROG serisi kullanan birisi olarak söylüyorum tabii yine de siz bilirsiniz.

ASUS da kağıt üstünde iyi gözüküyor. ModArt ASUS'un incelemesini yapmış onu da izlemiştim, aklıma yattı ama fiyatı ederinden yüksek gibi bence de. Şu an için bütçemi biraz zora sokuyor bu fiyatlar. Çok da beklemek de istemiyorum.

Çözünürlük düşürmek, RTX 3070 için FPS artışı demek fakat işlemcim de AMD 5600X.
Acaba şu 23.8" 1080p MSI G244PF E2'yi denemeli miyim diye düşünmüyor değilim. Satıcısı da Amazon.

Bu arada ince Hesap'da gaminggecesin'de çok iyi indirime girdi o 4 monitörde ve devam da ediyor bence oradan takip etmelisin. Satış sonrası hizmetleri de tartışılmaz.

Ayrıca NVIDIA tarafında ise 3070 ve üzeri kartlar kesinlikle 1440p (2K) performansı için üretilmiş kartlardır hocam, bunları 2K Gaming için kullanmayacaksanız paranıza yazık olacağını söyleyebilirim. O kart ile 2K almanızı öneririm.

Son düzenleme: