Bütçe
10.000
Merhaba. 10.000 TL civarında telefon bakıyorum. En fazla 12.000 TL civarına kadar çıkabilirim. Benim için önemli olan kamerası ve sorun çıkartmayacak olması. Çok fazla ağır oyunlar yani PUBG gibi telefonu zorlayan oyunları oynamam. Yani genel olarak sosyal medya odaklı, kamerası iyi, müzik performansı yüksek olan (kulaklık ile), ileride başımı ağrıtmayacak bir telefon arıyorum. Bana Redmi Note 13 ve Poco F4 uygun gibi geldi. Önerilerinizi beklerim.

Merhaba. 10.000 TL civarında telefon bakıyorum. En fazla 12.000 TL civarına kadar çıkabilirim. Benim için önemli olan kamerası ve sorun çıkartmayacak olması. Çok fazla ağır oyunlar yani PUBG gibi telefonu zorlayan oyunları oynamam. Yani genel olarak sosyal medya odaklı, kamerası iyi, müzik performansı yüksek olan (kulaklık ile), ileride başımı ağrıtmayacak bir telefon arıyorum. Bana Redmi Note 13 uygun gibi geldi. Önerilerinizi beklerim.

Aklıma sadece Samsung Galaxy A33 geldi.

Bu rehbere bak;

Galaxy M15 5G 6GB RAM varyasyonuyla çıkarsa ve 10000 TL civarı olursa onu alın derim. (Piyasaya sürülmedi daha)

Bana Redmi Note 13 ve Poco F4 uygun gibi geldi.
Biri Note 12 Pro 5G'ye gore daha kotu, biri ise butcenizi asip gidiyor.

13K ''civarlarina'' dediginiz icin Note 13 Pro diyorum ben, zira ses konusu sizin icin onemliymis. MIUI sizi biraz ugrastiracaktir ancak hem kablosuz hem de kablolu 24 bit 192KHz lossless audio (Apple Music icin tam ideal) yapabiliyor telefon. Poco F4 de aslinda fena olmaz ama kutudan ciktigi gibi direkt HyperOS guncellemesini alabilecek misiniz, orasi mechul. Buna ek olarak biraz eskimeye basladi kendisi.

13K ''civarlarina'' dediginiz icin Note 13 Pro diyorum ben, zira ses konusu sizin icin onemliymis. MIUI sizi biraz ugrastiracaktir ancak hem kablosuz hem de kablolu 24 bit 192KHz lossless audio (Apple Music icin tam ideal) yapabiliyor telefon. Poco F4 de aslinda fena olmaz ama kutudan ciktigi gibi direkt HyperOS guncellemesini alabilecek misiniz, orasi mechul. Buna ek olarak biraz eskimeye basladi kendisi.
Hocam F4 az önce kendi sitesinde indirimde 12500TL idi fakat stokları bitmiş sanırım onun için onu koydum.

Hocam merhabalar konuyu hortlatmak gibi olacak ama en son Poco F4 vs M6 pro vs Note 13 Pro 4G arasında kaldım ve sonucunda Note 13 Pro'ya karar kıldım. Anlayamadığım tek bir konu var, sizin de dediğiniz üzere bu telefon lossless audio aktarımı yapabiliyor, bazı yerlerde LDAC özelliğinin olduğu yazıyor fakat örneğin POCO telefonların aksine Hi-Res Certified ibaresi hiç bir şekilde yazmıyor. Yani bunlar farklı bir olay mı?

Son düzenleme:
Hi-Res Certified ibaresini cihaziniza koyabilmeniz icin CEA ve JAS'dan onay almaniz ve Sony ile de aranizi iyi tutabilmeniz lazim zira bu sertifikayi sunanlar onlar. Cok da takmamak lazim ibareyi, Xiaomi belki almaya usenmistir veya alamamistir ama destegi mevcut yani. Hi-Res Certified ibaresini cihaziniza koyabilmek zor bir sey degil, ibare bulunan cihaz 24 bit 96 KHz dijital sinyalleri donusturup analog veya kablosuz olarak verebilsin yeter demek.