Bütçe
10.000 TL

GucukBey 1

Uzman
Şu anda Watch 6, S24+ ve Buds FE ile Samsung ekosistemi içindeyim. Buds FE'yi değiştirmeyi planlıyorum (gayet memnun olarak bırakacağım Buds FE'yi, bir sorun yaşamadım). Almak istediğim kulaklık silikonlu bir model.

Silikonlu kullandım şu ana kadar genelde, alıştım ve daha iyi oluyor tutuşu vesaire.

Bütçem 10 bin TL'ye kadar.

Buds 4 Pro şu anda 10, 5-11 bin TL'ye satılıyor. Şu ana kadar kullandığım ilk yüksek ücretli kulaklık Buds FE olmuştu; ilk defa bu kadar bütçe çıkardım. Ne önerirsiniz? Buds 4 Pro iyi midir? O kadar çıkmaya gerek var mı ekosistem için? Buds 3 FE'de düşündüm ama Buds FE'den geçince en fazla ne kadar fark eder ki, bilemiyorum.

Yani ekosistem için alınır mı bir kulaklık sadece, bence hayır. Şu an FreeBuds 5 Pro çok daha uyguna geliyor, hangi tuningi seviyorsanız onu tercih edin derim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bence alınır güzel kulaklık. Sizin için FE den geçiş özellikle bambaşka bir deneyim olacak. FreeBuds Pro 5 de alınabilir ama ben ekosistem için Buds 4 Pro tercih ederdim.

Samsung'un bu kulakligi AirPods Pro 3 ve FreeBuds Pro 5'ten daha genis sahne sunuyor. Fiyat olarak da ikisinin tam arasinda. Daha uyguna iki oneri yapabilirim. Buds4 Pro kendi butcesinde sadece Samsung ekosistemi icin degil, ses kalitesi olarak da daha iyi bir model. Samsung'un AKG ile bulunan ortakligi da burada onem arz ediyor. Buds4 Pro'dan daha F/P iki kulaklık onerim.

Samsung'un bu kulakligi AirPods Pro 3 ve FreeBuds Pro 5'ten daha genis sahne sunuyor. Fiyat olarak da ikisinin tam arasinda. Daha uyguna iki oneri yapabilirim. Buds4 Pro kendi butcesinde sadece Samsung ekosistemi icin degil, ses kalitesi olarak da daha iyi bir model. Samsung'un AKG ile bulunan ortakligi da burada onem arz ediyor. Buds4 Pro'dan daha F/P iki kulaklık onerim.

Hocam AirPods zaten hiç uyumlu olmaz, araştırdığım kadarıyla doğru mu anladım bilmiyorum ama Huawei'de AirPods kadar olmasa da bazı özelliklerde kısıtlıymış Samsung vesaire telefon için. Marka olarak çok takıntım yok ama eğer ciddi fark yoksa Samsung ekosistemden çıkmamaktan yanayım biraz daha. Sizce 11K'ye çıkmak yerine Buds 3 FE'ye geçsem Buds FE kıyasla iyi bir fark hisettirir mi? Buds 4 silikonsuz diye çekiniyorum biraz ondan.

Yani ekosistem için alınır mı? Bir kulaklık sadece, bence hayır. Şu an FreeBuds 5 Pro çok daha uyguna geliyor, hangi tuningi seviyorsanız onu tercih edin derim.

Huawei araştırdım biraz da Samsung cihazla tam uyumlu değilmiş sanırım ondan çekindim.

Hocam AirPods zaten hiç uyumlu olmaz, araştırdığım kadarıyla doğru mu anladım bilmiyorum ama Huawei'de AirPods kadar olmasa da bazı özelliklerde kısıtlıymış Samsung vesaire telefon için. Marka olarak çok takıntım yok ama eğer ciddi fark yoksa Samsung ekosistemden çıkmamaktan yanayım biraz daha. Sizce 11kya çıkmak yerine Buds 3 FE'ye geçsem Buds FE kıyasla iyi bir fark hisettirir mi? Buds 4 silikonsuz diye çekiniyorum biraz ondan.
Buds3 FE iyi bir kulaklik degil ki. EarFun veya Anker daha mantikli onun yerine benzer butcede. Ayrica tam uyumlu calisiyor bu iki markada Samsung telefonlarla.

Buds3 FE iyi bir kulaklık degil ki. Earfun veya Anker daha mantikli onun yerine benzer butcede. Ayrica tam uyumlu calisiyor bu iki markada Samsung telefonlarla.

Liberty aklıma yattı bu fiyatta ama gece incelemeler vesaire ile 1-2 sene içinde kulaklığın tekini falan kaybetmeyeceğimi umarak FreeBuds 5 Pro mu Buds 4 Pro mu sorusuna geri döndüm. Samsung ekosistemi devam etmek mantıklı tabii ama nerede inceleme dinlediysem iş birliği var yok fark etmeksizin Huawei için Buds 4 Pro dengi ya da onun üstünde denmiş. Kafamı fena karıştırdı; 10.500 TL'ye Buds 4 Pro ilanı var şu anda en ucuz. Daha da 10 bin altına düşeceğini sanmıyorum. FreeBuds 5 Pro ise 8.500'e alınabiliyor. 2.000 TL daha ucuz Huawei modelin, Huawei olmayan bir cihazla bile daha iyi ses-ANC-mikrofon performansı vermesi beni oraya yaklaştırıyor. Fazla sorduysam kusura bakmayın, fena kararsız kaldım; ilk defa 1.500-2.000 üstü bir para vereceğim kulak içi kulaklığa.

Liberty aklıma yattı bu fiyatta ama gece incelemeler vesaire ile 1-2 sene içinde kulaklığın tekini falan kaybetmeyeceğimi umarak FreeBuds 5 Pro mu Buds 4 Pro mu sorusuna geri döndüm. Samsung ekosistemi devam etmek mantıklı tabii ama nerede inceleme dinlediysem iş birliği var yok fark etmeksizin Huawei için Buds 4 Pro dengi ya da onun üstünde denmiş. Kafamı fena karıştırdı; 10.500 TL'ye Buds 4 Pro ilanı var şu anda en ucuz. Daha da 10 bin altına düşeceğini sanmıyorum. FreeBuds 5 Pro ise 8.500'e alınabiliyor. 2.000 TL daha ucuz Huawei modelin, Huawei olmayan bir cihazla bile daha iyi ses-ANC-mikrofon performansı vermesi beni oraya yaklaştırıyor. Fazla sorduysam kusura bakmayın, fena kararsız kaldım; ilk defa 1.500-2.000 üstü bir para vereceğim kulak içi kulaklığa.

Samsung biraz pahalı kalıyor Huawei'nin yanında. Huawei FreeBuds Pro 5 7.900'e alınabiliyor. ANC ve mikrofonu daha iyi ama ses kalitesi konusunda ben Samsung'a daha çok güveniyorum.

Samsung biraz pahalı kalıyor Huawei'nin yanında. Huawei FreeBuds Pro 5 7.900'e alınabiliyor. ANC ve mikrofonu daha iyi ama ses kalitesi konusunda ben Samsung'a daha çok güveniyorum.

Hocam Huawei daha makul olsa da (biliyorum Huawei varken saçmalık ama) akşama doğru 500 TL'de indirim gelince düz 10bin TL'ye Buds 4 Pro tercih ettim. Sebebi her ne kadar Huawei'in kaliteli olduğunu bilsem de içimde birazcık uzun vadede stabillik, uyumluluk, uygulama konusunda şüphe bıraktı hatta daha doğrusu Samsung kadar güvenli liman hissettirmedi. Ek olarak marka ismi, ekosistem açısından da Samsung içime yatan modeldi. Her ne kadar Huawei akıllı saatini kullanmış güncel olarak da severek tabletini kullanıyor olsam da Samsung bu bütçede kulaklık için daha güvenli liman kalıyor bence(özellikle ekosistemi olanlara)