Geçenlerde de benzer bir konu açtım biliyorum bu umarım son konum olacak telefon için. 10.000 TL civarına 2.el telefon bakmaktayım. Aklımda olan 2 cihaz var şu an. Birisi S21 FE 1 veya 2.nesil öbür cihaz ise yurt dışı IP12. Şu anda Samsung A23 kullanıyorum ve cidden çile çektiriyor. Telefondan beklentim günlük kullanımda akıcı bir deneyim sunması ve kamera olarak beni çok üzmemesi. Oyun vs ile işim yok, giriş seviyesi A16, A26 gibi cihazlardansa birkaç nesil eski bir amiral gemisi almak daha mantıklı geldi. Eğer IP12'yi yurt dışı alırsam elimdeki A23 ile kalan 4 ay veri paylaşımı yapabilirim. Ya da direkt S21 FE alabilirim. Xiaomi düşünmüyorum, başka mantıklı önerileriniz var ise dinlemek isterim.

Geçenlerde de benzer bir konu açtım biliyorum bu umarım son konum olacak telefon için. 10.000 TL civarına 2.el telefon bakmaktayım. Aklımda olan 2 cihaz var şu an. Birisi S21 FE 1 veya 2.nesil öbür cihaz ise yurt dışı IP12. Şu anda Samsung A23 kullanıyorum ve cidden çile çektiriyor. Telefondan beklentim günlük kullanımda akıcı bir deneyim sunması ve kamera olarak beni çok üzmemesi. Oyun vs ile işim yok, giriş seviyesi A16, A26 gibi cihazlardansa birkaç nesil eski bir amiral gemisi almak daha mantıklı geldi. Eğer IP12'yi yurt dışı alırsam elimdeki A23 ile kalan 4 ay veri paylaşımı yapabilirim. Ya da direkt S21 FE alabilirim. Xiaomi düşünmüyorum, başka mantıklı önerileriniz var ise dinlemek isterim.
S21FE ısınıyor. Isınması sorun değilse alabilirsiniz.

Yurt dışı iPhone 12 falan alacağınıza TR cihazı S21FE almanız daha iyi.

iPhone 12 almanı önermem. Çok eski bir telefon üstelik yurt dışı. S21 FE 2.nesil alınabilinir ama kötü batarya ve işlemcisinde sorun olduğunu bilerek al.
Senin için ufak araştırma sonucu;
-A35
-Mi 12t Pro.
-Nothing 1
-Mi 13T (yurt dışı)
-POCO X6 Pro.
-S21 / S21 FE.
Biraz daha çıkarsan
S22 vs var.

iPhone 12 almanı önermem. Çok eski bir telefon üstelik yurt dışı. S21 FE 2.nesil alınabilinir ama kötü batarya ve işlemcisinde sorun olduğunu bilerek al.
-A35
-Mi 12t Pro.
-Nothing 1
-Mi 13T (yurt dışı)
-POCO X6 Pro.
-S21 / S21 FE.
Biraz daha çıkarsan
S22 vs var.
S22 bulması çok zor. Xiaomi istemediğini belirtmiş hocam.

@Aakons,

Çinli markalar benden uzak Allah'a yakın olsun hocam. A35 plastik kasa bilmiyorum düşündürüyor biraz. Şuan radarımda S21FE ve yd kayıtlı S21 var. NP1 güncelleme almayacak bu saatten sonra onun dışında ne uzağım ne yakınım. İp12'den vazgeçtim o zaman.

S21FE ısınıyor. Isınması sorun değilse alabilirsiniz.

Yurt dışı iPhone 12 falan alacağınıza TR cihazı S21FE almanız daha iyi.

Isınması problem değil a23'ten geçtiğime değecek bir yükseltme olması yeterli. Dediğim gibi gündelik kullanım ve kamera ile işim sadece.

YD ve eski İphone. Bu kadar mantıksız bir ikili yok. Sakın almayın. S21 ve Nothing Phone 1'e bakın.

Teşekkürler.
S22 temiz 13K ya bir sürü ilan çıktı. Biraz daha artarsa çok rahat bulur.
Xiaomi Mi serisini bu bütçede öneririm.
Yani genel olarak sıraladım eleyebilir.

Mümkün mertebe bütçenin çok üstüne çıkmak istemiyorum eğer arada uçurum fark yoksa. Gün içinde telefon ile aşırı fazla haşır neşir değilim.

@Aakons,

Çinli markalar benden uzak Allah'a yakın olsun hocam. A35 plastik kasa bilmiyorum düşündürüyor biraz. Şuan radarımda S21FE ve yd kayıtlı S21 var. NP1 güncelleme almayacak bu saatten sonra onun dışında ne uzağım ne yakınım. İp12'den vazgeçtim o zaman.

Isınması problem değil a23'ten geçtiğime değecek bir yükseltme olması yeterli. Dediğim gibi gündelik kullanım ve kamera ile işim sadece.

Teşekkürler.

Mümkün mertebe bütçenin çok üstüne çıkmak istemiyorum eğer arada uçurum fark yoksa. Gün içinde telefon ile aşırı fazla haşır neşir değilim.
Ama Mi serisine yönelirsen daha iyi olabilir bu bütçede.

O zaman S21Fe alın başka seçenek yok.

@Aakons,

Çinli markalar benden uzak Allah'a yakın olsun hocam. A35 plastik kasa bilmiyorum düşündürüyor biraz. Şu an radarımda S21 FE ve yurt dışı kayıtlı S21 var. NP1 güncelleme almayacak bu saatten sonra onun dışında ne uzağım ne yakınım. İP12'den vazgeçtim o zaman.

A35 tamamen plastik kasa değil. S21 ve S21 FE de plastik kasa. İP12'den yurt dışı olduğu için tamamen vazgeç.

S21 ile S22 arasında güzel farklar var. En önemlisi malzeme kalitesi.

-A35
-Mi 12t Pro.
-Nothing 1
-Mi 13T (yurt dışı)
-POCO X6 Pro.
-S21 / S21 FE.
Biraz daha çıkarsan.
S22 vs var.

12 t Pro bu nerede.