Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 22 Aralık 2023
Biriktir. Zor zaman parası olsun.
MatthewMcConaughey
Uzman
Sorunun iki cevabı var; 20 yaşının üstündeysen ve sadece bu kadar paran varsa 0 noktasındasın, dürüst olmak gerekirse Türkiye, dededi üniversitesi mezunu azınlık koleji çocuklarının -paraya hemen hemen hakim oldukları için- 0'dan yükselebileceği bir yer. 200 dolar'ı "sermaye" olarak adlandıran biri olduğunu da göz önüne alırsak hiç bir şey yapamazsın.
20 yaşının altındaysan hobilerine yatırım yap veya hobi edin.
@Ratchet mesajın neyine dislike attın anlamadım; lüks bi' restoranda 1 gecede harcanacak parayla ne öneri vereyim? Durumun bu.
@Ratchet mesajın neyine dislike attın anlamadım; lüks bi' restoranda 1 gecede harcanacak parayla ne öneri vereyim? Durumun bu.
Son düzenleme:
Ratchet
Yetkin
Sorunun iki cevabı var; 20 yaşının üstündeysen ve sadece bu kadar paran varsa 0 noktasındasın, dürüst olmak gerekirse Türkiye, dededi üniversitesi mezunu azınlık koleji çocuklarının -paraya hemen hemen hakim oldukları için- 0'dan yükselebileceği bir yer. 200 Dolar'ı "sermaye" olarak adlandıran biri olduğunu da göz önüne alırsak hiçbir şey yapamazsın.
Yani şimdi şöyle: Paranın damlaya damlaya göl kadar olabileceğine inanırım. Türkiye gibi bir yerde hobilere para yatırılamayacağını herkes bilir. Hele özellikle de öğrenciyseniz. İnsan en kötü gider 1 gram altın alır oda değerlenir ileride. Yani demem o ki yanlışınız olduğunu düşündüğüm için dis attım. Bir de başkalarının bu parayı tekte harcaması benim bu parayı çöpe atmam gerektiğini göstermiyor. Kendimi daha da fakirleştirmenin bir anlamı yok.
MatthewMcConaughey
Uzman
Hani dediğim gibi eğer ailenle yaşıyorsan tek yapabileceğin hobilerine yatırım yapmak olur -keza barınma ve beslenme ihtiyacını karşılıyorlar- seni dün olduğundan daha ileri bir insan yapacak şeyler bunlar. 18 yaşından büyük bir bireysen de, kimsenin babasının hayrına sana iş fikri vereceğini zannetmiyorum. Network kurmaya bak, gerisi gelir.Yani şimdi şöyle: Paranın damlaya damlaya göl kadar olabileceğine inanırım. Türkiye gibi bir yerde hobilere para yatırılamayacağını herkes bilir. Hele özellikle de öğrenciyseniz. İnsan en kötü gider 1 gram altın alır oda değerlenir ileride. Yani demem o ki yanlışınız olduğunu düşündüğüm için dis attım. Bir de başkalarının bu parayı tekte harcaması benim bu parayı çöpe atmam gerektiğini göstermiyor.
Para kazanma odaklı değil de sorun çözme odaklı ol; insanların sorunlarını analiz et.
Ratchet
Yetkin
Ok.Hani dediğim gibi eğer ailenle yaşıyorsan tek yapabileceğin hobilerine yatırım yapmak olur, keza barınma ve beslenme ihtiyacını karşılıyorlar. 18 yaşından büyük bir bireysen de, kimsenin babasının hayrına sana iş fikri vereceğini zannetmiyorum. Network kurmaya bak, gerisi gelir.