Bütçe
11.000 TL

Clychine

Çalışkan
Cihaz
Samsung Galaxy A34
Merhaba, ortalama en fazla 10-11 bin TL arası bütçe ayırabileceğim şekilde bir akıllı saat arayışındayım. Genel bir bakındığımda seçenekler arasında fazla git-gel yapıyorum. Bu konuda da sizlerin fikrine ihtiyacım var.

Telefon olarak Samsung A34 modelini kullanıyorum. Bu yüzden Apple serisini zaten elemiş oluyoruz. Diğer ürünler arasında arada kaldıklarım;

• Samsung Galaxy Watch 8
  • Samsung Galaxy Watch 7
  • Huawei Watch GT 6
  • Huawei Watch GT 5 Pro

Genel olarak aralarındaki farkları incelediğimde Huawei tarafındaki şarj/kullanım süresi ve tasarımı fazlasıyla cezbedici durumda. Diğer tarafta da Samsung serisinin daha premium hissiyatına (Samsung ürünleriyle ekstra uyumlu olması vb.) Sahip olması dikkatimi çekiyor.

Gelelim ki arada kalmama sebep olan konu bu farklı yapıların kendince avantajlara sahip olması. Şu soruya cevap bulmak yeterli olacaktır: "Daha güncel bir tercih ama kısa kullanım süresiyle Samsung modellerine mi bakmalıyım" yoksa "aralarındaki fark için değmez, uzun kullanım daha önemlidir mi demeliyim?"

Aranızda bu modellerden biri veya birkaçını deneyimlemiş olanlar varsa tecrübelerinizi öğrenmek isterim.

Ekleme: Bu modeller dışında da önerilere açığım sadece aralarında en dikkat çekenler olarak örnek şeklinde belirtmek istedim. Genel kullanım durumundan da bahsedecek olursam. Gün içerisinde aktif telefon kullanımım çoğunlukla WhatsApp üzerinde ve aramalarda gerçekleşiyor. Bu yüzden saat üzerinden takip ve geri dönüş açısından benim için büyük kolaylık olacağını düşünüyorum. (Mümkünse sesli yanıt, sesten metne çevri şeklinde kullanıma sahip olursa zamandan fazlaca tasarruf sağlayacağını düşünüyorum.) Diğer ufak kullanımları da göz önünde bulunduracaksak, sağlık takibi (Gün içerisinde adım takibi vb.) ve spotify kullanımına da yöneliyorum.

Son düzenleme: