Bütçe
10000

enes.ocakci

Becerikli
Arkadaşlar merhaba. 9950X işlemci için anakart arıyorum. İncehesap’ın Gaming Gecesi'nde MSI B850 Gaming Plus indirime girdi, 9.300 TL. Bütçem 10.000 TL, önerir misiniz? Veya tavsiye edeceğiniz başka bir model var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar merhaba. 9950X işlemci için anakart arıyorum. İncehesap’ın Gaming Gecesi'nde MSI B850 Gaming Plus indirime girdi, 9.300 TL. Bütçem 10.000 TL, önerir misiniz? Veya tavsiye edeceğiniz başka bir model var mı?
Gaming için mi yoksa render için mi kullanacaksın sistemi?

Gaming içinse problem olmaz ama uzun süreli render için üst modellere yönelsen daha iyi olur.

Gaming için mi yoksa render için mi kullanacaksın sistemi?

Gaming içinse problem olmaz ama uzun süreli render için üst modellere yönelsen daha iyi olur.

Metin2 oynamak için kullanacağım ama işlemciyi yükte kullanacağım sürekli, Metin2 GPU değil CPU yiyor program gibi çalışıyor eski bir oyun olduğu için

b850 gamıng plusu onerırım su an kullandıgım anakart 8500 e almıstım ben vısa ındırımı ıle tavsıye ederım guzel model guncel gelecegı donuk ama amacın oyun mu render mı bak oda onemlı hocam

Metin2 oynamak için kullanacağım ama işlemciyi yükte kullanacağım sürekli, Metin2 GPU değil CPU yiyor program gibi çalışıyor eski bir oyun olduğu için
Alabilirsin sıkıntı olmaz. Bu bütçeye daha iyisi zor zaten. Tak çalıştır kullanma yine de, Undervolt işlemi uygularsın, rehberler var.

Alabilirsin sıkıntı olmaz. Bu bütçeye daha iyisi zor zaten. Tak çalıştır kullanma yine de, Undervolt işlemi uygularsın, rehberler var.
Daha iyi bir model varsa biraz daha arttırabilirim bütçemi max 3-4bin tl kadar, aldığım çoğu üründe beyaz denk geldi, beyaz olursa dahada iyi olur

Daha iyi bir model varsa biraz daha arttırabilirim bütçemi max 3-4bin tl kadar, aldığım çoğu üründe beyaz denk geldi, beyaz olursa dahada iyi olur

Her türlü işinizi görür.

Daha iyi modele çok da gerek yok, 12 faz yeterli, 7/24 rendere de yeterli aslında optimize edersen. Tak çalıştır değil bu işlemcilerin hiçbiri, bu atacağım tarzda Colorful model de olabilir. 12 faz var bunda da, VRM Heatsink de var. Render gibi olmaz hiçbir zaman Metin2. Render aşırı zorladığı için VRM'ler 100 derece civarında throttle giriyor genelde bu kartlarda. Uzun vade o yüzden sağlıklı değil.

Her türlü işinizi görür.
Bu model de gayet iyi, giriş seviye X870 yerine X670E tercih edilebilir.

Her türlü işinizi görür.
hocam bu modele 13k verılmez cunku 2 hafta once amazonda ben almadan buda sepetımdeyı 10.999 a dustu ondan sonra bu fıyata cıktı 13 hak edıcek model degıl rog strıx serısı gecen hafta ıncehesapta ındırıme gırdı 12500 mısal şahsen bu model alınır ama bu fıyattan degıl

hocam bu modele 13k verılmez cunku 2 hafta once amazonda ben almadan buda sepetımdeyı 10.999 a dustu ondan sonra bu fıyata cıktı 13 hak edıcek model degıl rog strıx serısı gecen hafta ıncehesapta ındırıme gırdı 12500 mısal şahsen bu model alınır ama bu fıyattan degıl
Eylül ayının başında klasik bir zam gelmiş o kadar. 🙂
Screenshot_20250919_223256_Chrome.webp