Bütçe
10.000 TL

Josuke Higashikata

Çalışkan
Arkadaşıma PC diziyorum. Parçaları sıfır istedi ama ekran kartı piyasası kötü olduğu için ikinci eldede kötü olsa bile oradan seçelim dedim. Temiz ve sorunsuz olan ikinci el 10.000 bütçeyle kart arıyorum. Şu an 9.900 TL'ye açılmamış kapalı kutu, garantili Arc B580 buldum ama daha iyi seçenekler varsa diye kendim bakarken buraya da yazmak istedim. Bu bütçede temiz, faturalı, mümkünse garantili bir kart önerirseniz memnun olurum. R5 5600.

4 - 5ay garantili RX 6700 XT bulursunuz bu fiyata. Örnek amaçlı https://shbd.io/s/7KsQsFO2
Bu fiyata daha iyi modeller de bulursunuz ancak garantili bulmak zor.

Kargo yapsa arkadaş attığınız ürün çok mantıklı ama yapacak bir şey yok ben 10000'e faturalı temiz buldum 6700XT peki bu sistem toplama kart dışı sıfır olarak 31000 civarına geliyor mantıklı değil mi taksit önemli çünkü.

Son düzenleme:
Kargo yapsa arkadaş attığınız ürün çok mantıklı ama yapacak bir şey yok ben 10000'e faturalı temiz buldum 6700XT peki bu sistem toplama bunun dışı sıfır olarak 31000 civarına geliyor mantıklı değil mi taksit önemli çünkü.
Hocam bir şey anlaşılmıyor. Yani ben anlamadım en azından. Lütfen biraz daha açık konuşup noktalama kullanır mısınız? :)

Hocam bir şey anlaşılmıyor. Yani ben anlamadım en azından. Lütfen biraz daha açık konuşup noktalama kullanır mısınız? :)

D4C'nin attığı kartı adam kargolamıyor kargolasaydı mantıklıydı. Ben 10.000 TL'ye kendim temiz faturalı 6700XT buldum. Bu seçtiğim kart ile 31.000 TL oluyor toplam sistem. Diğer parçalar sıfır ve taksitli. Mantıklı mı?

Ikındım vallahi hocam.

Diğer parçaları görmeden bir şey diyemeyiz?
Haklısınız hocam, diğer parçaları yazmayı unutmuşum. Bütçede biraz artış oldu, sistemi güncelledim. Şu an toplam fiyat 32.500 TL civarında. Parçalar bu şekilde:

Ryzen 5 5600.
BIOSTAR B550mt.
Lexar ares 2x8 3600 MHz RAM.
Depolamaya ihtiyacı çok olmaycağından Lexar'ın 500 GB M.2 SSD'si.
Thermalright Assassin X120 refined 4x6 kule tipi soğutucu.
Vento mesh kasa ve 650 watt FSP PSU.

Son düzenleme:
Ryzen 5 5600.
BIOSTAR B550mt.
Lexar ares 2x8 3600 MHz RAM.
Depolamaya ihtiyacı çok olmaycağından Lexar'ın 500 GB M.2 SSD'si.
Thermalright Assassin X120 refined 4x6 kule tipi soğutucu.
Vento mesh kasa ve 650 watt FSP PSU.

Haklısınız bariz bir hata yapmışım kusuruma bakmayın. Bütçede biraz artış olduğundan değişiklikler yaptım şu an 32500 civarına geliyor.
İşlemciyi ikinci el alın. İşlemciler zaten en zor bozulan şeyler o yüzden sorun yaşama olasılığınız düşük. Sadece pinlerine bakın yeterli. RAM'leri de ikinci el alın daha uyguna gelir. Onun dışı okey. Ama diğer parçaların fiyatlarını da yazarsanız daha iyi olur.