Bütçe
10.000 TL
İşlemciyi ikinci el alın. İşlemciler zaten en zor bozulan şeyler o yüzden sorun yaşama olasılığınız düşük. Sadece pinlerine bakın yeterli. RAM'leri de ikinci el alın daha uyguna gelir. Onun dışı okey. Ama diğer parçaların fiyatlarını da yazarsanız daha iyi olur.
3000 Tlye 5600 ler ama arkadaş ikinci ele yaklaşmıyor yinede deneyeceğim.Ramlere şahsen bende ikinci el girmek istemiyorum piyasası kötü.Ramleri zaten lexarın üst sekment denebilecek seviyesinden.Anakart 3500 tl,Ramlar 6100 tl,İşlemci 5700tl,Soğutucu 1100 tl,kasa ve psu total 3000 tl fiyatında.

Taksitte önemli olduğundan ikinci ele mecbur yada mantıklı olmadıkça giremiyorum.

3000 Tlye 5600 ler ama arkadaş ikinci ele yaklaşmıyor yinede deneyeceğim.Ramlere şahsen bende ikinci el girmek istemiyorum piyasası kötü.Ramleri zaten lexarın üst sekment denebilecek seviyesinden.Anakart 3500 tl,Ramlar 6100 tl,İşlemci 5700tl,Soğutucu 1100 tl,kasa ve psu total 3000 tl fiyatında.
Kendi bilir. Gereksiz yere daha pahalıya alacak sistemi. Yine de fena sistem değil toplanabilir.

Taksitte önemli olduğundan ikinci ele mecbur yada mantıklı olmadıkça giremiyorum.
Kredi kartının limiti ne kadar?

Peki madem topladığınız sistemi alabilirsiniz.

Tamamdır önerileriniz için teşekkür ederim. İkinci el birkaç parça almayı denettireceğim ama yine de.

Çok pahalı bu arada, 2.el olarak rahatlıkla 3500TL'ye 8x2 XPG veya G.Skill RAM'ler alınabilir.

İkinci ele yanaşsa keşke ama olmuyor zaten en ucuz 16 GB DDR4'ler 5900 tl civarı onlarda tek channel ve 3200 MHz'ler.

İkinci ele yanaşsa keşke ama olmuyor zaten en ucuz 16 GB DDR4'ler 5900 tl civarı onlarda tek channel ve 3200 MHz'ler.
Kendi kaybı diyelim, ramler ve işlemciler zaten çok zor bozulan parçalar. Şu an 5 senelik ram kullanıyorum sistemimde, 2.el hepsi. Şahsen rami ve işlemciyi 2.el alıp 0 9060XT zorlardım.