Bütçe
10.000 TL

ozndgr

Çalışkan
Merhaba,
Yeni geçtiğim evde FTTH altyapısının olduğunu öğrendim ve Türk Telekom'la 1000 Mbit internete geçmek üzere görüştüm. Ancak herkesin bildiği gibi Türk Telekom'un vereceği routerlar yeterince iyi değil en azından bizim isteklerimizi karşılayamıyor. Bu yüzden iyi bir router arayışına girdim. Gerek geçmiş kullanımlarımda beni üzmediği için gerekse araştırmalarımda iyi yorumlar olduğu için ASUS'a karar kılmıştım ancak @NYTMARE üstadın ağ donanımları konusunda gerek burada gerekse diğer forumlarda verdiği önerileri gördüğümde aslında bu işin çok farklı yönleri olduğunu gördüm. Bu yüzden bu konuda bilgili insanlara sormak istiyorum nasıl bir model alıp kurmalıyım önerilerine açığım. Routerdan beklentilerim:
  • 75 M.2 bir kare bir evde kesintisiz çekim
  • Yüksek yükleme hızları (eşim ve ben aynı anda yüksek yükleme gerektiren işler yapıyoruz. Ör radyoloji görüntülemeleri vs)
  • Zaman zaman oynadığım oyunlarda beni üzmemeyecek hız ve pingler
  • İlerleyen yıllarda katlı veya büyük bir eve geçme ihtimalinden dolayı mesh sistemine ihtiyaç duyulacağından buna açık bir sistem/model olması
  • Pubmed üzerinden makalelere giderken bazı sitelerine erişim engellini aşmamı sağlayacak bir sistem/model olması
  • Ev içerisinde kullanabileceğim bulut sistemi veya NAC sistemi kurmayı düşünüyorum buna uygun olması
  • -Wi-Fi 7 özelliğinin olması
Çok şey istiyor olabilirim ama teknolojiyi seven biriyim. Hatta kayıp olmaması adına kesintilerin önüne geçmek için 2 bilgisayar içinde CAT6 kablo aldım bağlantıları yakında yapacağım. Naçizane kendi araştırmalarımda ASUS TUF BE6500, ASUS RT BE50 ve alternatif olarak Keenetic Titan BE7200 bu 3 model arasında kaldım. Ayrıca Recep Bey'in forumda şubat ayında yeni modellerin geleceğini söylemişti onları beklemeliyim? Önerileriniz nelerdir? Şimdiden teşekkürler

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba,
Yeni geçtiğim evde FTTH altyapısının olduğunu öğrendim ve Türk Telekom'la 1000 Mbit internete geçmek üzere görüştüm. Ancak herkesin bildiği gibi Türk Telekom'un vereceği routerlar yeterince iyi değil en azından bizim isteklerimizi karşılayamıyor. Bu yüzden iyi bir router arayışına girdim. Gerek geçmiş kullanımlarımda beni üzmediği için gerekse araştırmalarımda iyi yorumlar olduğu için ASUS'a karar kılmıştım ancak @NYTMARE üstadın ağ donanımları konusunda gerek burada gerekse diğer forumlarda verdiği önerileri gördüğümde aslında bu işin çok farklı yönleri olduğunu gördüm. Bu yüzden bu konuda bilgili insanlara sormak istiyorum nasıl bir model alıp kurmalıyım önerilerine açığım. Routerdan beklentilerim:
  • 75 M.2 bir kare bir evde kesintisiz çekim.
  • Yüksek yükleme hızları (eşim ve ben aynı anda yüksek yükleme gerektiren işler yapıyoruz. Ör radyoloji görüntülemeleri vs)
  • Zaman zaman oynadığım oyunlarda beni üzmemeyecek hız ve pingler.
  • İlerleyen yıllarda katlı veya büyük bir eve geçme ihtimalinden dolayı mesh sistemine ihtiyaç duyulacağından buna açık bir sistem/model olması.
  • Pubmed üzerinden makalelere giderken bazı sitelerine erişim engellini aşmamı sağlayacak bir sistem/model olması.
  • Ev içerisinde kullanabileceğim bulut sistemi veya nac sistemi kurmayı düşünüyorum buna uygun olması.
  • -Wi-Fi 7 özelliğinin olması.
Çok şey istiyor olabilirim ama teknolojiyi seven biriyim. Hatta kayıp olmaması adına kesintilerin önüne geçmek için 2 bilgisayar içinde CAT6 kablo aldım bağlantıları yakında yapacağım. Naçizane kendi araştırmalarımda ASUS TUF BE6500, ASUS RT BE50 ve alternatif olarak Keenetic titan BE7200 bu 3 model arasında kaldım. Ayrıca Recep Bey'in forumda şubat ayında yeni modellerin geleceğini söylemişti onları beklemeliyim? Önerileriniz nelerdir? Şimdiden teşekkürler.

Pi 5 sistem alıp ona Wi-Fi 7 mesh takabilirsin. SQM kullanarak da interneti eşit bir şekilde birbirinizi etkilemeyecek şekilde ihtiyacınız olduğu kadar kullanırsınız. Hem de ping sorununun önüne geçmiş olursun ama mesh sistemi kaç m²lik alana göre almak istiyorsun? Yani ileride kaç m²lik alana geçebilirsin? Çünkü şu an 75 m²lik bir alana servis sağlayıcının verdiği cihaz bile Wi-Fi olarak yeterli olur ama işlemci gücü olarak zayıftır. İnterneti çoklu kullanımda eşit bölemez, burada işlemci ve SQM farkı devreye giriyor.

Son düzenleme:
Pi 5 sistem alıp ona Wi-Fi 7 mesh takabilirsin. SQM kullanarak da interneti eşit bir şekilde birbirinizi etkilemeyecek şekilde ihtiyacınız olduğu kadar kullanırsınız. Hem de ping sorununun önüne geçmiş olursun ama mesh sistemi kaç m²lik alana göre almak istiyorsun? Yani ileride kaç m²lik alana geçebilirsin? Çünkü şu an 75 m²lik bir alana servis sağlayıcının verdiği cihaz bile Wi-Fi olarak yeterli olur ama işlemci gücü olarak zayıftır. İnterneti çoklu kullanımda eşit bölemez, burada işlemci ve SQM farkı devreye giriyor.

Verdiğiniz cevap için gerçekten teşekkür ederim. Tahmininen 130 m2 bir eve geçilebilir maximum. Attığınız ekipmanların bazıları bende var onlar haricinde diğerlerini almayı düşünüyorum. Kurulum konusunda elinizde detaylı bir rehber varsa onu paylaşırsanız çok sevinirim üstad. Tekrardan teşekkürler iyi forumlar

Verdiğiniz cevap için gerçekten teşekkür ederim. Tahmininen 130 m2 bir eve geçilebilir maximum. Attığınız ekipmanların bazıları bende var onlar haricinde diğerlerini almayı düşünüyorum. Kurulum konusunda elinizde detaylı bir rehber varsa onu paylaşırsanız çok sevinirim üstad. Tekrardan teşekkürler iyi forumlar
Rehber var ama ingilizce.