Bütçe
10.000 TL

ays_nur

Becerikli
Şu an elimde RX 590 8 GB Nitro+ versiyonu var ve tamamen bu karttan bezmis durumdayim. zaten daha once de kartin fanlariyla alakali bi' konu acmistim forumda.

10.000 TL butceye ikinci el ekran karti onerebilir misiniz?

Lutfen tercihen artik NVIDIA olsun ve parasina degecek bir şey olsun, AMD'den de RX'lerinden de XT'lerinden de bikmis durumdayim.

İslemci: R5 2600X
RAM: XPG D30 16 GB DDR4 3200 MHz
PSU: NZXT C750 80+ Bronz
Anakart: MSI A520M-PRO

Kasam ATX bir kasa, cok kaliteli bir şey degil modelini bilmiyorum.

Mümkünse RTX 4060 diyeyim ama bulamazsanız daha uygun fiyata RTX 3060 ve RTX 3060 Ti bulunabilir diye düşünüyorum.

Belki daha üst segment kartlar da çıkabilir, denk gelebiliyor ancak R5 2600X ile darboğaz sorunu yaşatabilir diye düşünüyorum.

Mümkünse RTX 4060 diyeyim ama bulamazsanız daha uygun fiyata RTX 3060 ve RTX 3060 Ti bulunabilir diye düşünüyorum.

Belki daha üst segment kartlar da çıkabilir, denk gelebiliyor ancak R5 2600X ile darboğaz sorunu yaşatabilir diye düşünüyorum.

İslemcimin besleyebilecegi bir kart onerebilir misin? 4060'i bulsam bile islemci degismem gerekecegini dusunuyorum ve şu an ona ayri bütçe veremem.

Yani 10 bin liraya 3060 almak bence bile bile parayı çöpe atmak demek olur. Aynı paraya RX 6700 XT alınabiliyorken. Çok eski model bir ekran kartında sorun yaşamanız normal. Sırf bu yüzden tamamen markadan küsüp paranızı daha düşük performanslı kartlara vermenizi önermem.

Yani 10 bin liraya 3060 almak bence bile bile parayı çöpe atmak demek olur. Aynı paraya RX 6700 XT alınabiliyorken. Çok eski model bir ekran kartında sorun yaşamanız normal. Sırf bu yüzden tamamen markadan küsüp paranızı daha düşük performanslı kartlara vermenizi önermem.

Ben hiç NVIDIA kullanamadim bir de nedense sempatiklik var bende. Markayi tamamen kotulemis olmayayim tabii de. İslemcim besler mi o ekran kartini?

İslemcimin besleyebilecegi bir kart onerebilir misin? 4060'i bulsam bile islemci degismem gerekecegini dusunuyorum ve şu an ona ayri bütçe veremem.
İşlemci değişmeniz şart değil. İşlemci besleyebileceği kadar besler, yetersiz gelirse de orada kalır çok önemli ve acil bir şey değil o.

O fiyat segmentinde 3070 veya 3070 Ti bulmak mümkün ama CPU darboğazı yüzünden tam performansını kullanamazsın. Bunun yerine 3060 seviyesinde bir kart al, kalan parayla CPU'yu yükselt böylece performans hem dengeli hem de daha verimli olur.