Detaylar
Kim cevapladı?- Bütçe
- 10.000 TL
CRT_User 52
Üstün
Sırf darboğaz olacak diye daha kötü bir kart almak saçmalık. Darboğaz olunca sistem patlayacakmış gibi tepkiler bitsin artık.
Kartın tam performansını kullanamadıktan sonra en iyi GPU'yu alsan ne olur? DLDSR ile çözünürlüğü yükseltip GPU kullanımını artırırsın, tamam; ama o işlemcinin Single-Core performansı çok düşük. Ne kadar güçlü bir ekran kartı takarsan tak, gidebileceği yol sınırlı.
Ben daha bir hafta önce RTX 3080'i 10–11k civarına tanıdığa sattım; gidip de RTX 3060'a 10k ver demedim, verilmez zaten. Ama kalan bütçeyle CPU upgrade yapmak çok daha mantıklı olur. Zaten RX 590 gibi ilkel bir karttan RTX 3060'a geçmek, ihtiyaçlarının fazlasıyla karşılanmasını sağlar diye düşünüyorum.
@LorrieNN, RTX 5050'ye 13-14K vermektense ikinci elden 3060 Ti almak bence daha mantıklı. RTX 5050 sanki RTX 4060'ın kısılmış hali gibi.
5050'de MFG var iken 3060 Ti'da normal Frame Generation bile yok hocam. 2 yıl sonra 3060 Ti artık düşük yeni oyunları 20 FPS'lerde açmaya başlayacak ama 5050 en az 2-3 yıl daha uzun gidecek MFG sayesinde.
Şimdi kullanamaz ama 3-4 ay sonra veya 6-7 ay sonra işlemci yükseltirse tam performans kullanmaya başlar. Sırf bunun için daha düşük bir modele geçmesi gereksiz.Kartın tam performansını kullanamadıktan sonra en iyi GPU'yu alsan ne olur?
dolleia
Becerikli
Arkadaşlar cevaplariniz icin cok teşekkür ederim ama cok kafam karisti. Ben bu konulari cok bilmiyorum, şu anki ekran kartim fazlasiyla problem cıkarıyor AC: Unity oynarken bile kafasına gore fan seslerini yukseltip duruyor, bazen FPS kendi kendine yere dusuyor, deliriyorum yani. GPU icin en fazla 1.000 TL ustune koyabilirim, ogrenci olarak bütçem kisitli biraz.
Ankara'da yasiyorum.
Ankara'da yasiyorum.
CRT_User 52
Üstün
Ya bu AMD ekran karti alirsam tekrardan driver vesaire sorunu yasamam degil mi? Bu kartta tonla şey yasadigim icin cekiniyorum. RX 6700 XT'ler 11.500 TL'den basliyor, farkli bir şey onerebilir misin?
AMD GPU zaten alınmaz; FPS dışında kayda değer bir yetenekleri yok. Özellik tarafında geri kalıyorlar, sürücü ve yazılım ekosistemi de NVIDIA kadar olgun değil.
Son düzenleyen: Moderatör:
NVIDIA kadar iyi olsaydı zaten aynı fiyatta olurlardı. AMD'nin olayı zaten F/P kartlar. FPS dışında özelliği yok diyorsun amaç zaten minimum parayla maksimum performansı almak. Daha fazlasını istiyorsan AMD bakmak hata zaten.FPS dışında kayda değer bir yetenekleri yok. Özellik tarafında geri kalıyorlar, sürücü ve yazılım ekosistemi de Nvidia kadar olgun değil.
@dolleia şunlara bakabilirsiniz.
dolleia
Becerikli
3 fanli olanin kasaya sigmama ihtimali var, kasam ATX ama sigar mi pek bilmiyorum. Fiyati da guzel duruyor ama.NVIDIA kadar iyi olsaydı zaten aynı fiyatta olurlardı. AMD'nin olayı zaten F/P kartlar. FPS dışında özelliği yok diyorsun amaç zaten minimum parayla maksimum performansı almak. Daha fazlasını istiyorsan AMD bakmak hata zaten.
@dolleia şunlara bakabilirsiniz.
3060 veya 3070 alirsam darbogaz yasayacak miyim? Yasarsam FPS drop vesaire gibi rahatsiz edici seyler ile karsilasir miyim? Akici bir oyun deneyimi olsun istiyorum alacagim karti takayim calistirayim istiyorum.AMD GPU zaten alınmaz; FPS dışında kayda değer bir yetenekleri yok. Özellik tarafında geri kalıyorlar, sürücü ve yazılım ekosistemi de NVIDIA kadar olgun değil.
CRT_User 52
Üstün
3060 veya 3070 alirsam darbogaz yasayacak miyim? Yasarsam FPS düşmesi vesaire gibi rahatsiz edici seyler ile karsilasir miyim? Akici bir oyun deneyimi olsun istiyorum alacagim karti takayim calistirayim istiyorum.
Darboğaz olur ama oyun oynarken seni rahatsız edecek bir sorun yaşamazsın. Uygun fiyata VRAM ısı problemi olmayan bir RTX 3070 Ti'ya da 3080 bulursan direkt kap. En kötü ihtimalle ileride CPU'yu yükseltirsin, sorun da tamamen çözülür. Zaten bu kartlarla yapamayacağın iş çok az olur.
dolleia
Becerikli
Darboğaz olur ama oyun oynarken seni rahatsız edecek bir sorun yaşamazsın. Uygun fiyata VRAM ısı problemi olmayan bir RTX 3070 Ti'ya da 3080 bulursan direkt kap. En kötü ihtimalle ileride CPU'yu yükseltirsin, sorun da tamamen çözülür. Zaten bu kartlarla yapamayacağın iş çok az olur.
Temiz bir 3060 dusurdugumu dusunuyorum, 10.000 TL. MSI 3060 12 GB versiyonu. INNO3D olanlar da varmis ama internette onlarda daha cok ufak tefek coil whine gibi sorunlar oldugunu okuyunca MSI olani almak daha makul gibi geldi. Kutusu ve faturasi varmis, sence deger mi?
Son düzenleyen: Moderatör:
CRT_User 52
Üstün
Temiz bir 3060 dusurdugumu dusunuyorum, 10.000 TL. MSI 3060 12 GB versiyonu. INNO3D olanlar da varmis ama internette onlarda daha cok ufak tefek coil whine gibi sorunlar oldugunu okuyunca MSI olani almak daha makul gibi geldi. Kutusu ve faturasi varmis, sence deger mi?
O fiyata en azından bir RTX 3070 alabiliyor olman lazım. Nedense son 1 haftada, gördüğüm kadarıyla RTX 3000 serisinin fiyatları 2–3k civarında artmış.
Yeni konular
-
-
-
-
-
-
The Last of Us Part II multiplayer erken erişime açıldı
- christopher moltisanti
-
-