Bütçe
10.000 TL

Hocam Colorful benim kasada çok kötü durur, Prime kartın fiyatı çok iyi.
Eksisi var mıdır çok uygun geldi çünkü ona göre alayım ASUS'u zaten sevdiğim marka.

Mesela msi 17 faz bu 11 faz sorun olur mu ?

Eksisi var mıdır çok uygun geldi çünkü ona göre alayım ASUS'u zaten sevdiğim marka.

Evet B850M-K alabilirsin. Bence o fiyata alınabilecek bir anakart. BIOS tarafında zaten ASUS çok başarılı. Parçalarla en uyumlusu ASUS anakart diye biliyorum. @Ayhan Dönmez daha çok anlıyor. RAM uyumluluğunu ona danış.

@Ayhan Dönmez önerilen prime 11 faz msi 17 faz sorun yasarmiyim asus ile ?

B850M-K yeterlidir. Render için düşünüyorsan ona X870E Hero alman lazım, uzun vade planlıyorsan yani. X870E-E vs. zaten fiyatı ciddi artmıştı en son. Almışken Hero almak lazım. Yok sadece Gaming ise, B650M-R ile X870E Godlike aynı FPS veriyor. Fazın önemi olmaz burada. 8 faz yeterli CPU için.

Hocam sen bayağı anlıyora benziyorsun kasa hakkındada bir sorum varda bana Lian Li 217 inf iptal et dediler (5. 000 TL) 170mm fan arizalanirsa bulunmaz ve globalde uğultu sesi varmis bazilarinda diye. Bende iptal edip Lian Li O11 dynamic mini V2 aldim(5. 500 TL). Sence mantikli bir hareketmi yaptım :D şu an elimdeki parçalar Lian Li O11 dynamic mini V2 Flow ve Lian Li 850W PSU, Prime LC360 sivi sogutma üçü 16'ya geldi.

Kasa seçiminiz yanlış değil, zaten kişisel zevklere bağlı bir parça. Mini V2 benim de sevdiğim modellerden.

Bir de baskan ben laptoptan geçeceğim için sorun yasamadigim muddetce BIOS'a falan girmem OC yapmam fabrikasyon kullanirim sorun olur mu gene?

Zaten BIOS'u normalde formattan formata aciyorum :D

5600MT/s RAM eğer elinizdeyse BIOS olarak iyi bir anakart almakta fayda var. Aslında sadece RAM için değil direkt sistem için gerek var.

Hocam bu sorun ise iade edeyim?

Banada önerdiğiniz anakartın linkini atabilirmisiniz zahmet olmaz ise.

Aşure gibi RAM, modül listesi Micron'dan Sk Hynix'e kadar uzanıyor, imkanınız varsa iade edin derim.

Mesela msi 17 faz bu 11 faz sorun olur mu ?

Faz çok önemli değil render almıyorsanız, bundan ziyade eksisine Debug LED olmaması diyebiliriz.
Az çok sistem bilgisi olan biri için çok önemli değil.