Bütçe
10.000 TL

MEQ

Yetkin
Yer
Tardis
Merhaba. Çağımız için abes kaçan bir karar alıp uzun bir süre "akıllı" telefonlardan uzak kalmayı düşünüyorum. İlk senaryoya göre komple tuşlu telefona geçmek. Mecburi uygulamaları göz önüne alınca Android 10 aşağısı kurtarmıyor, bu konuda GPT'nin önerisi CAT S22 Flip idi. Yabancıların deneyimlerine de göz gezdirdim, ekstra bir şey çıkmazsa bu cihazı almayı düşünüyorum. İkinci senaryoda basit bir akıllı telefonu ikincil telefon olarak kullanmak şartıyla kaliteli ses ve tercihen kapaklı olması yetiyor, GPT buna Nokia 2720 Flip önerdi. Hiçbiri olmazsa son çare Nokia 235 almayı planlıyorum.

Sizlerin farklı telefon tavsiyesi veya deneyimi varsa dinlemek isterim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Tuşlu telefon kullanma. İhtiyacın olduğu zaman ne yapacaksın kontürle mi uğraşacaksın sürekli? YouTube'dan konu videolarını nasıl izleyeceksin? Notlarını nereye alacaksın?

Onun yerine düşük bütçeli akıllı bir telefon al uygulamalara zamanlayıcı koy mesela ig ye 2 saat sınır koy 2 saatten fazla bakma. Şöyle fikirlere kapılıp internetten uzaklaşmayın. İnternetten uzak kalmaktansa doğru ve işlevsel kullanmayı öğrenin.
Telefon önerisi olarak 2. el Samsung A26 veya 0 olarak A16 alabilirsin.

Muhtemelen bu fikri başka YouTuber kişilerinden aldın. Kendileri her laptop'u tableti kullanıp sana bu öneriyi veriyor. Saçma bir karar ben sana diyeyim üstelik az para da vermiyorsun.

Geçen gün video gördüm günde maksimum 30 dakika ekran süren olsun diyor. Ulan benim WhatsApp görüşmelerim daha fazla ne anlatıyon? Hayattan mı soyutlanayım?

Tuşlu telefon kullanma. İhtiyacın olduğu zaman ne yapacaksın kontürle mi uğraşacaksın sürekli? YouTube'dan konu videolarını nasıl izleyeceksin? Notlarını nereye alacaksın?

Onun yerine düşük bütçeli akıllı bir telefon al uygulamalara zamanlayıcı koy mesela ig ye 2 saat sınır koy 2 saatten fazla bakma. Şöyle fikirlere kapılıp internetten uzaklaşmayın. İnternetten uzak kalmaktansa doğru ve işlevsel kullanmayı öğrenin.
Telefon önerisi olarak 2. el Samsung A26 veya 0 olarak A16 alabilirsin.

Muhtemelen bu fikri başka YouTuber kişilerinden aldın. Kendileri her laptopu tableti kullanıp sana bu öneriyi veriyor. Saçma bir karar ben sana diyeyim üstelik az para da vermiyorsun.

Geçen gün video gördüm günde maksimum 30 dakika ekran süren olsun diyor. Ulan benim WhatsApp görüşmelerim daha fazla ne anlatıyon? Hayattan mı soyutlanayım?

Cevaplarınız için teşekkürler. Ancak sandığınız gibi ekran bağımlılığımdan kurtulmak için değil, gerçekten telefonu sadece iletişim aracı olarak kullandığımdan akıllı telefonun benim için fazlalık olduğunu düşünüyorum. Zaten laptopumda işlerimi halledebiliyorum, telefonu da WhatsApp harici birkaç saat YouTube dışında kullanmıyorum.

Maalesef S22 flip için satıcıyla anlaşamadık, bu sebeple tuşlu+Android kombinasyonu yapacağım.

Merhaba. Çağımız için abes kaçan bir karar alıp uzun bir süre "akıllı" telefonlardan uzak kalmayı düşünüyorum. İlk senaryoya göre komple tuşlu telefona geçmek. Mecburi uygulamaları göz önüne alınca Android 10 aşağısı kurtarmıyor, bu konuda GPT'nin önerisi CAT S22 Flip idi. Yabancıların deneyimlerine de göz gezdirdim, ekstra bir şey çıkmazsa bu cihazı almayı düşünüyorum. İkinci senaryoda basit bir akıllı telefonu ikincil telefon olarak kullanmak şartıyla kaliteli ses ve tercihen kapaklı olması yetiyor, GPT buna Nokia 2720 Flip önerdi. Hiçbiri olmazsa son çare Nokia 235 almayı planlıyorum.

Sizlerin farklı telefon tavsiyesi veya deneyimi varsa dinlemek isterim.
Duoqin F22 Pro. İçinde Android 11 var.