MSI B850 Gaming Plus Wi-Fi için 10.000 TL'ye işlemci önerisi.

F/P Model bu da olabilir, 9700x biraz pahalanmış, 7700x daha mantıklı olabilir 8 çekirdek. Diğerleri 6. Ben olsam 8 altına çok düşmem bu saatten sonra ama 1440P için hala geçerli. 4K'da zaten 7500F'te de problem yok genelde, ucu ucuna besliyor daha doğrusu. Darboğaz biraz göreceli bir kavram. 7600x-7700x-9600x bütçene göre alabilirsin. 3D işlemci bu bütçede yok gaming için düşünürsen. İyi bir hava-sıvı soğutucu ile kullanmanı tavsiye ederim bu çipleri. Isınıyorlar gerçekten. 500 TL kule tipi ile olacak iş değil.

F/P Model bu da olabilir, 9700x biraz pahalanmış, 7700x daha mantıklı olabilir 8 çekirdek. Diğerleri 6. Ben olsam 8 altına çok düşmem bu saatten sonra ama 1440P için hala geçerli. 4K'da zaten 7500F'te de problem yok genelde, ucu ucuna besliyor daha doğrusu. Darboğaz biraz göreceli bir kavram. 7600x-7700x-9600x bütçene göre alabilirsin. 3D işlemci bu bütçede yok gaming için düşünürsen. İyi bir hava-sıvı soğutucu ile kullanmanı tavsiye ederim bu çipleri. Isınıyorlar gerçekten. 500 TL kule tipi ile olacak iş değil.
Şu işini görür bence.

Şu işini görür bence.
Gaming açısından problem yaratcağını sanmam, daha iyisini de alabilir bütçe varsa. Phantom modelleri tükenmiş sanırım, onlar çok f/p'ydi. Çift kule şart değil, bu tarz tek kuleler de olur. İş görür sonuçta ama 7700x vesaire çok ısınıyor, undervolt da yapması lazım, 105w geliyor zaten. Phantom olsaydı daha makuldü, fiyatından ötürü peynir ekmek gibi sattı. Fiyatına göre verdiği performans fazlasıyla iyiydi.

Gaming açısından problem yaratcağını sanmam, daha iyisini de alabilir bütçe varsa. Phantom modelleri tükenmiş sanırım, onlar çok f/p'ydi. Çift kule şart değil, bu tarz tek kuleler de olur. İş görür sonuçta ama 7700x vesaire çok ısınıyor, undervolt da yapması lazım, 105w geliyor zaten. Phantom olsaydı daha makuldü, fiyatından ötürü peynir ekmek gibi sattı. Fiyatına göre verdiği performans fazlasıyla iyiydi.
Ben de ilk başta ona baktımda bende de aynı durum. Daha geçen hafta görmüştüm halbuki.

daha iyisini de alabilir bütçe varsa.
Aktif olunca sormakta fayda var.

Son düzenleyen: Moderatör:

F/P Model bu da olabilir, 9700x biraz pahalanmış, 7700x daha mantıklı olabilir 8 çekirdek. Diğerleri 6. Ben olsam 8 altına çok düşmem bu saatten sonra ama 1440P için hala geçerli. 4K'da zaten 7500F'te de problem yok genelde, ucu ucuna besliyor daha doğrusu. Darboğaz biraz göreceli bir kavram. 7600x-7700x-9600x bütçene göre alabilirsin. 3D işlemci bu bütçede yok gaming için düşünürsen. İyi bir hava-sıvı soğutucu ile kullanmanı tavsiye ederim bu çipleri. Isınıyorlar gerçekten. 500 TL kule tipi ile olacak iş de

Fikirlerinizi beğendim ancak ufak bir eleştiri olsun. Bunu dedim ancak yanlış anlaşılmakta istemem. 7500F 4k için bence yeterli değil, 2k içinde çok yeterli bir işlemci değil. en azından 7700x ile beslenmesi daha iyi olacaktır. Ama şu zamanda genel anlamda 4k sistem toplayacak bütçe elde edecek insan çok az Türkiye de. 2k için yeterli bence RX7700xt yada RX7800xt için en ideal işlemci 7700x diye düşünüyorum. Tabi fikirleriniz iyi saygı duyarım.

7500F, 7600xt ile birleşir ise 1080p de en iyi işlemci ve ekran kartı kombinasyonu olacaktır.

soğutucum var sıvı soğutma corsair 150i rgb
8 çekirdek banada mantıklı geliyor
bütçeyi biraz arttırsam 7800x3d alınır mı