Bütçe
10.000 TL
Üstteki arkadaşın dediği güzel ama benim tavsiyem hava soğutma kullanmanız. Bir süre sonra sıvı soğutucunun borularından soğuk yerine sıcak su akıyor. Bu yüzdende işlemciyi soğutmak yerine ısıtıyor. Benim tavsiyem tabi.

Bunun bir mantığını kuramadım nasıl oluyor o iş?

Bunun bir mantığını kuramadım nasıl oluyor o iş?
Benim eski bilgisayarcı ustam anlatmıştı. Adam 30 yıllık bilgisayarcı biliyordur bir şeyler diye kendim denedim gerçektende öyleydi. Bir süreden sonra soğutmak yerine ısıtıyordu işlemcimi. Kaliteli bir hava soğutma aldım uzun zamandır hiç öyle bir sorun yaşamadım mis gibi soğutuyor işlemcimi. Kendim bilerek deneyimlerimle anlatıyorum yani. Kafadan atma değil.

Benim eski bilgisayarcı ustam anlatmıştı. Adam 30 yıllık bilgisayarcı biliyordur bir şeyler diye kendim denedim gerçektende öyleydi. Bir süreden sonra soğutmak yerine ısıtıyordu işlemcimi. Kaliteli bir hava soğutma aldım uzun zamandır hiç öyle bir sorun yaşamadım mis gibi soğutuyor işlemcimi. Kendim bilerek deneyimlerimle anlatıyorum yani. Kafadan atma değil.

Yıllardır sıvı soğutucu kullanıyorum ve işlemcimi rahatlıkla 3 4 saat ve fazlası zorladığım olmuştur. Böyle absürt ve komik bir şey yaşamadım. Dandik ya da ufak sıvı soğutucularda olur bu ancak.

Üstteki arkadaşın dediği güzel ama benim tavsiyem hava soğutma kullanmanız. Bir süre sonra sıvı soğutucunun borularından soğuk yerine sıcak su akıyor. Bu yüzdende işlemciyi soğutmak yerine ısıtıyor. Benim tavsiyem tabii.

Çok uzun süre yüksek ısıya maruz kalan soğutucularda sıvı ısınması olur bu doğru ama soğutamayacak seviyede değil, biraz ısı artar.

9900X'i rahat soğutacak hava soğutma yok maalesef, Thermalright soğutucular vardı ucu ucuna soğutacak, onlarda da stok yok.

Çok uzun süre yüksek ısıya maruz kalan soğutucularda sıvı ısınması olur bu doğru ama soğutamayacak seviyede değil, biraz ısı artar.

9900X'i rahat soğutacak hava soğutma yok maalesef, Thermalright soğutucular vardı ucu ucuna soğutacak, onlarda da stok yok.

9900X'i soğutacak kule tipi soğutucular ise gerek görüntüden gerek ağırlığının anakarta vereceği hasardan gerek o hayvani sesinden dolayı tercih edilmez.

@23783 1.30 saattir testte ancak sıvı ısım normal halinden sadece 2 derece artış gösterdi:

1756241965244.webp

WhatsApp Image 2025-08-26 at 11.59.40 PM.webp

Radyatörümde serindi ayrıca. Sıvı sıcaklığı ilk 20 dk içinde tepeye ulaştı ve kalan 1 saat içinde gram oynama yapmadı. Sizin bilgisayarcının 30 yılını boşa harcamasına mı yansak :D