Bütçe
10.000 TL
Hocam 8 / 256 ve G99 işlemci olarak Casper VIA X40 var, bir göz atabilirsiniz ancak çok çok zorunda kalanlar ve bütçeyi aşamayanlar için önerdiğim bir cihaz kendisi. AMOLED ekranlı ve F/P olarak garip şekilde çok güzel. Yazılımı Stock Android kullandığından dolayı sade ve basittir. Keza o bileşenlerle çok kasma donma yapacağını da sanmıyorum.

İllâ bilindik marka istiyorsanız Samsung veya Realme bakabilirsiniz, ancak Samsung'da da A16'nın minimum 6 GB RAM'li modelini öneriyorum. Realme tarafında ise Realme 12 var, Xiaomi tarafında çok bakmıyorum genelde ama 11.000TL bandında Xiaomi Redmi Note 14 bulunuyor.
Samsung' dan gitsem daha iyi olur gibi. A16 bakayım ben hocam. Eğer bütçe artacak olursa daha yüksek hangi Samsung modelinden bakabilirim peki?

İkinci el almak istemiyor hocam.

Kamera acisindan nispeten beklenti varsa Redmi Note 14 de olabilir.
Redmi tarafına da bi bakayım hocam teşekkür ederim.

A36'ya kadar cikmadikca A serisinde asagi yukari ayni kamera performansi alirsiniz. Cunku hepsinde JN1 kullaniliyor ve alt segment oldugu icin buram buram bir ISP farki da yok.
A36 nispeten daha mı iyi hocam ?

Redmi tarafına da bi bakayım hocam teşekkür ederim.
Simdi soyle ki bu fiyat bandindaki neredeyse her telefon JN1 sensor kullaniyor. Yazilim kalitesi olarak benim de tercihim A16 olacaktir ama en az 6GB modelini dusunun RAM olarak.

Redmi Note 14 de hatirladigim kadariyla nispeten JN1'den daha iyi bir sensor vardi, o yuzden kamera beklentisi olarak biraz daha iyi olabilir.