Bütçe
10.000 TL
Gen5'e yakın performansı geçelim gen3 performansı ve stabilliği alınırsa öpüp başa koyun. 😀

9100 Pro hakkında size daha öncede yazdım. Üzerindeki soputma yetersiz. Parmak hatta 2 parmak kalınlığında soğutucu istiyor en kötü.

Karışıklık oldu anakartta şu an çok kararsız kaldım :D

Soğutması iş görmez throtle'dan kaçamazsın gen5'te. Carbon'daki gibi soğutma sistemi olursa ancak tutar kendi soğutucusu başarısız. Anakart + ram dediğimi al.
Ek olarak 9100 Pro için kule gibi veya mini fanlı bir soğutucu alın.
@muhammetaktas122

Karışıklık oldu anakartta şu an çok kararsız kaldım :D
B850M Force + aynı RAM'den 1 adet daha.

RAM yetiyor artıyorda bana 32 GB ama anakart çok kararsızım haber veririm.

Hocam kafamız çok karıştı yardım eder misin :D @Recep Baltaş.
Heatsinksiz modeli alman lazımdı o SSD için aslında, şu an anakarttan çok daha büyük problemlerin var bence :D

Heatsink'ten ayırıp @LH44 ün dediği şekilde soğutacaksın, ya da nasıl ki RAM'lere fan üflüyorsa SSD'ye de mini noctua fan üfleyecek, o keser mi :D

İmkansız gibi bir şey. 5 derece oynarsa ayakta alkışlayalım.

Soğutucu almasıda sıkıntı, SSD soğutucusu sökülürse garantiye elveda.
ROG X870-A kartın heatsinki tutuyor mesela 9100'ü, çift taraflı pad + 2 parmak kalınlıgı heatsink var. Carbonda da öyle. Bu tarz kartlar lazım 20k bütçeye çıkman lazım senin bu SSD için şu anda sırf anakart için @muhammetaktas122

Anakart b650m-r SSD 9100 pro olmaz, Tofaş'a mercedes motoru takmış gibi oldun.

@Eagles hocanın yorumunu merak ederiz bu konuda.

@LH44 Kendi heatsinkiyle nasıl kullanacak ki, onu her halukarda sökecek ya da fan üfletecek, başka çare var mı.

Nebi 3D printten yapamaz mı 2x8 cm noctua fan üfletiriz olur biter bence :D

@LH44 Kendi heatsinkiyle nasıl kullanacak ki, onu her halukarda sökecek ya da fan üfletecek, başka çare var mı.
B850M Force alırsa ya pasif soğutmayı kullanmayacak ya da ekran kartına denk gelen slota takıcak.

Tüm M2'leri pasif soğutmalı bir anakart alırsa yine sıkıntı. Tek çare fan tutmak ama çok işe yarayacağını düşünmüyorum. Belki 12cm bir fan iş görür.

Nebi 3D printten yapamaz mı 2x8 cm noctua fan üfletiriz olur biter bence :D
Denenebilir valla. 😀
Neden olmasın dedirtiyor. Aklımı çelmeyin hocam. Fan yuvasına dönücek kasa. 😅

B850M Force alırsa ya pasif soğutmayı kullanmayacak ya da ekran kartına denk gelen slota takacak.

Tüm M.2'leri pasif soğutmalı bir anakart alırsa yine sıkıntı. Tek çare fan tutmak ama çok işe yarayacağını düşünmüyorum. Belki 12cm bir fan iş görür.

Denenebilir vallahi. 😀
Neden olmasın dedirtiyor. Aklımı çelmeyin hocam. Fan yuvasına dönecek kasa. 😅

Her şey tamam anakart kaldı bunu da çözelim 850 ya da X870 alıp geçeyim mi SSD de var soğutması için.

Her şey tamam anakart kaldı bunu da çözelim 850 ya da X870 alıp geçeyim mi SSD de var soğutması için.
@LH44 seni ikna edemiyorsa ben asla edemem. Heatsinksiz alsaydın daha iyiydi çok yorum yapamıyorum, gamingde yine problem olmaz muhtemelen dosya aktarırken performans kısacaktır. b850 force al anakartı üste çıkma, zaten x870 kartların kendi heatsinki var onları söktüğünde çok çirkin bir görüntü olacak, b850 force söksen de fark etmez senin heatsink ile birebir örtüşüyor.

@LH44 seni ikna edemiyorsa ben asla edemem. Heatsinksiz alsaydın daha iyiydi çok yorum yapamıyorum, gamingde yine problem olmaz muhtemelen dosya aktarırken performans kısacaktır. B850 Force al anakartı üste çıkma, zaten X870 kartların kendi heatsinki var onları söktüğünde çok çirkin bir görüntü olacak, B850 Force söksen de fark etmez senin heatsink ile birebir örtüşüyor.

İşlemci: AMD Ryzen 7 9800X3D.
Anakart: Gigabyte B850M Force.
Ekran kartı: ASUS Prime RTX 5070 Ti.
RAM: Kingston 32 GB Beast EXPO.
SSD: Samsung 9100 Pro 1 TB.
Kasa: Game booster gBG2851BB.
PSU: MSI MAG A850GL.
Sıvı soğutucu: Lian Li galahad II Lite performance 360.