Bütçe
10.000 TL
Sıcaklık değerleri iyi gözüküyor ama. @LH44

Okuma ve yazma değerleri niye öyle anlayamadım. O kısım enteresan geldi. Daha yüksek olması gerekiyor bence onun. @LH44

Bence @20424 hocaya danışalım.

Gen4 desteği var anakart değişeceğim zaten.

Hocam, sistemin gayet güzel. Bende şahsen kötülemedim hiç. Diğer yorumlarda kötü değil bu arada. Kime dedin kötülemeyin diye, bende anlamadım.

Kötü bile olsa ürün öyle demem, insanları demoralize etmeyi sevmem çünkü.

Bu sistemi toparlamak istiyorum arada bazı şeyleri yanlış anlıyorum moralim bozuk :D

Son düzenleme:

Okuma ve yazma değerleri niye öyle anlayamadım. O kısım enteresan geldi. Daha yüksek olması gerekiyor bence onun. @LH44

Arkadaş belirtmiş.

Bu şekilde ısınmaz zaten 9100, gen 5 sokette yüksek boyut ile uzun test yapılsın kendi soğutucusunun üzerinde nasıl yumurta pişiriyor görelim.

Ben size atayım siz bir bakın, bu soğutucu kendi soğutucusundan daha iyi, ona rağmen transfer hızı ne hale geliyor.

Screenshot_2025-10-30-20-38-55-28_3aea4af51f236e4932235fdada7d1643.webp

@muhammetaktas122, siz söylediklerimi yanlış anlıyorsunuz, gen 5 SSD ısınır bu kötü olduğu anlamına gelmez, daha büyük bir soğutma ile kullanılması lazım o zaman yüksek hızlarda kalabilir.

Başta anlattığım olaya geliyor, yüksek transfer hızına ihtiyacınız varsa büyük soğutucu lazım, bu hıza ihtiyacınız yoksa gen 5 SSD almamanız lazım, anlatmaya çalıştığımız konu bu.

Oyun için kullanacaksanız da bu hızın size bir faydası olmaz, o zaman da gen 5 SSD'ye verdiğiniz fazla para boşa gitmiş oluyor.

@muhammetaktas122, siz söylediklerimi yanlış anlıyorsunuz, gen 5 SSD ısınır bu kötü olduğu anlamına gelmez, daha büyük bir soğutma ile kullanılması lazım o zaman yüksek hızlarda kalabilir.

Başta anlattığım olaya geliyor, yüksek transfer hızına ihtiyacınız varsa büyük soğutucu lazım, bu hıza ihtiyacınız yoksa gen 5 SSD almamanız lazım, anlatmaya çalıştığımız konu bu.

Oyun için kullanacaksanız da bu hızın size bir faydası olmaz, o zaman da gen 5 SSD'ye verdiğiniz fazla para boşa gitmiş oluyor.

Hocam arada dosya vs büyük dosyalarda zorluk cekiyorum ondan dolayı da aldım ve + oyunlar içinde aldım bunu tercih ettim.

Hocam arada dosya vs büyük dosyalarda zorluk cekiyorum ondan dolayı da aldım ve + oyunlar içinde aldım bunu tercih ettim.

Yüksek boyutlu dosya transferi yapıyorsanız tamam orada doğru yapmışsınız ama yanlış olan soğutuculu model olması, buna aşağıdaki soğutucuyu takıp rahat rahat kullanabilirdiniz.

Benim dalgınlığma gelmiş bu arada. 🫠

Anakart hakkında o kadar mesaj döndü ki. Ben o anakart yenilendi zannettim bir an, B840'ta Gen5 desteği yok. 9100 Pro istesede ısınamaz.