OC yapacağına önce UV yap o karta, stabil bir UV yakaladığında da ne kadar frekans verebildiğini dene. VRAM'i çok daha rahat OC'lersin GDDR6 sonuçta, +500 falan rahat denenir özellikle Hynix ise.

Bu kart normal 2070 değil. 2070 mobilin masaüstüne uygulanmış versiyonu. Driverı yüzünden voltaj, fan ve güç limiti ayarı yapılamıyor. Bunların ayarlanabildiği driver ise çok çok eski versiyonu.

Afterburner ve NVIDIA App üzerinden gözükmüyor. Driverı zaten GitHub üzerinde. 528. bir şeyli driverda güç ayarları yapılabiliyor o da çok eski diye indirmedim. Güç ayarı için geçilir mi eski Driver'a?
Güç ayarını eskisinde yapıp kaydedip yeniye güncelleyince ayarları korumuyor mu?

Bu arada bir yandan MSI Afterburner ile uğraşıyordum. Yükledim 528.24 driver'ını. Güç limiti düşürülebiliyor sadece, artırılamıyor. Voltaj ve fan speed kapalı hala. İşin ilginç yanı, 106 VRAM 224 Core verebiliyorum bu driver'da. Güncelde 100 VRAM 220 Core'un üzerine çıkınca kapanıyordu FurMark. 😂

Axle 2070 ITX karta overclock denemesi yapıyorum. Stok ayarlarda 76 derece GPU 86 derece hotspot görüyor FurMark üzerinde. Stok 122 FPS alıyoruz 1080p 0X MSAA'da. +100 MHz VRAM, +220 MHz Core verince avarage FPS 130-131'e çıkıyor. Ancak GPU 86 hotspot ise 96'ya dayanıyor. Sizce bu performans artışı sıcaklık artışına değer mi?
Ekran kartı mantığında baktığımızda ortalama 20fps fark atan ekran kartı başına 4000TL fazla ödüyoruz. Size şu anki fps değerleriniz yetiyorsa yapmayın. Eğer istiyorsanız sizi kim tutar? 2000TL kadar kar etmiş olursunuz. (Geçen senenin yazında hesaplamıştım. Şu an daha fazla oldu fiyat farkı.)