Resmi bir işte çalışman veya yolda gördüğün kredi kartı formu dolduranlardan deneme yapman mantıklı. Ben ilk kredi kartımı öyle almıştım şimdi limiti 200k. Eğer öğrenciysen üniversitede o zaman kolay öğrenci kartı alman.

Resmi bir işte çalışman veya yolda gördüğün kredi kartı formu dolduranlardan deneme yapman mantıklı. Ben ilk kredi kartımı öyle almıştım şimdi limiti 200k. Eğer öğrenciysen üniversitede o zaman kolay öğrenci kartı alman.

Henüz üniversiteye gitmiyorum, üçüncü mezun senemdeyim.

yolda gördüğün kredi kartı formu dolduranlardan deneme yapman mantıklı.

Burayı tam olarak anlayamadım. Açıklayabilir misiniz?

Findeks üzerinden kredi puanınız "iyi" ise parça parça belli bankalardan kart çıkartabilirsiniz. Akbank şu an en yüksek kredi kartı veren banka sanırım bir de Finansbank var. Toplam 3 bankada(Garanti,Akbank,Ziraat bankası) 125.000 TL lik kredi kartım mevcut benimde ticari kartlarım hariç.

Benim anladığım şey tek parçada yüksek rakamı çoğu yer vermiyor.

Aylık gelirim mevcut ancak resmi olarak bir işte çalıştığım söylenemez. Başvurularım hep olumsuz olarak sonuçlanıyor.
Taksitli alışveriş için 100.000 TL bandında kredi kartı ihtiyacım var. Nasıl alabilirim?

Genelde 100k üzeri limitler ticari kartlar da bulunuyor. Garanti Bankası'ndan kredi kartı çıkartacaktım, ortalama 10k limitim olur diyordum 100k limit tanımladılar. Ancak ticari kart olarak açıldı ve bazı yerler de ticari kartlar 3 taksit üzerine izin vermiyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle banka şubelerine uğrayın bir tane kart edinin. Garanti, İş Bankası ve Akbank gibi bankalar olabilir. Gelir belgesi sunamadığınız için ilk başta yüksek limit tanımlayabilirler ancak kullanımınıza göre banka sizin gelirinizi tahmin eder ondan sonra o gelire göre limit tanımlamaya başlar.

Herhangi bir sigorta girişiniz yoksa veya aylık olarak hesabınıza belli bir miktar para yatmıyorsa kredi puanınız muhtemelen düşüktür, adınıza kayıtlı bir mülk gibi bir şey varsa onu referans gösterip şubelerden çıkartabilirsiniz. Onun dışında bir yolu yok gibi gözüküyor sizin için.

Kredi kart borcunuzu geciktirmeden ödeyip kredi puanınızı yükseltebilirsiniz. Tek seferde 100.000 vermeseler bile zamanla periyodik bir artış yaparlar

@Mehmet. Kredi notunun dediğiniz faktörlerle bir ilgisi bulunmuyor. Tamamen kullandığınız kredili ürünleri kullanma ve ödeme alışkanlığınızdan yola çıkarak belli bir süre sonraki ödemelerinizi nasıl olacağı ile ilgili bir tahmin çıkarıyor. Bu süre 6 ay veya 12 ay olabilir tam hatırlamıyorum.
Bu notunuz genel olarak 1200 aşağısında olduğunda bankalar kredili ürün kullandırmaya fazla yanaşmıyorlar. Kendi gözlemlediğim 1200 yukarısında rahat rahat kredi, kredi kartı ve KMH kullanımı yapılabiliyor.
Tabii ki bankaların tek baktığı bu değil. Eğer bankayla aktif bir çalışmanız yoksa kredi notunuzun önemi artıyor, ancak banka ile aktif çalışıyorsanız öncelikle banka kendi iç puanlamasını dikkate alıyor. Bu durumda düşük kredi notu ile onay alma, yüksek kredi notu ile ret yeme gibi durumlar ortaya çıkabiliyor.
Birde hiç kredili ürün geçmişi olmayanlar var bunlar belirsiz kullancılar bankalar dönem dönem hedefleri için risk almayı göze alabiliyor bu durumda olanlar o zamanlar kredili ürünleri alabiliyorlar ya da maaş müşterisi veya mevduat gibi sebeplerle bankalar onay verebiliyorlar o zamanda kart alabiliyorlar.