Henüz üniversiteye gitmiyorum, üçüncü mezun senemdeyim.

Burayı tam olarak anlayamadım. Açıklayabilir misiniz?

Hocam ben part time veya günü birlik işlere gittiğim zamanlarda bile Yapı Kredi bana 60k limitli kredi kartı veriyordu. Bu geçen seneydi bu arada. Şu an ise bana 72K'lık limit öneriyor fakat şu an çıkarmadım mesela. Hala play kartını kullanıyorum aidat meselesi yüzünden.

@Mehmet. Kredi notunun dediğiniz faktörlerle bir ilgisi bulunmuyor. Tamamen kullandığınız kredili ürünleri kullanma ve ödeme alışkanlığınızdan yola çıkarak belli bir süre sonraki ödemelerinizi nasıl olacağı ile ilgili bir tahmin çıkarıyor. Bu süre 6 ay veya 12 ay olabilir tam hatırlamıyorum.
Bu notunuz genel olarak 1200 aşağısında olduğunda bankalar kredili ürün kullandırmaya fazla yanaşmıyorlar. Kendi gözlemlediğim 1200 yukarısında rahat rahat kredi, kredi kartı ve KMH kullanımı yapılabiliyor.
Tabii ki bankaların tek baktığı bu değil. Eğer bankayla aktif bir çalışmanız yoksa kredi notunuzun önemi artıyor, ancak banka ile aktif çalışıyorsanız öncelikle banka kendi iç puanlamasını dikkate alıyor. Bu durumda düşük kredi notu ile onay alma, yüksek kredi notu ile ret yeme gibi durumlar ortaya çıkabiliyor.
Birde hiç kredili ürün geçmişi olmayanlar var bunlar belirsiz kullancılar bankalar dönem dönem hedefleri için risk almayı göze alabiliyor bu durumda olanlar o zamanlar kredili ürünleri alabiliyorlar ya da maaş müşterisi veya mevduat gibi sebeplerle bankalar onay verebiliyorlar o zamanda kart alabiliyorlar.
Kredi kartını ilk kez çıkaracak olanlar içindi dediklerim.

Hiçbir şekilde kredi kartı alamıyorsanız Türkiye finans veya Kuveytürk gibi bankalar bloke limitli kredi kartı anında veriyor. 5000TL yatırıyorsunuz bankaya ve yatırdığınız paraya bloke teminatı koyup size 5000TL limiti olan bir kart veriyor. Bu şekilde başlayın puan oluşturmaya.