Bütçe
100000

michaelscarn

Çalışkan
Merhaba.

Şu an masaüstü bilgisayarımda 1080p, 60Hz bir monitöre sahibim ve GTX 1650 ekran kartı kullanıyorum.

Üniversiteye geçeceğim için laptop arayışındayım. Hangi laptopa geçersem geçeyim büyük bir sıçrama olacağı kesin.

Genelde AAA, hikayeli oyunlar oynamaktayım ve FPS, rekabetçi pek oynamam.

Hem oyun hem günlük kullanımda kullanacağım için gaming laptoplarda ki pil sorunu kafamda büyük bir soru işareti bıraktı. Pili iyi giden bir laptop almak istiyorum fakat gaming laptoplar pilleriyle ünlü değiller gibi. En azından 1-2 saatten fazla performans versin ki prizsiz film izleyebileyim diye düşünüyorum. İleride imkanım olursa 20.000 - 30.000 TL arasına eski bir Macbook ya da ofis laptopu alıp gündelik kullanımda onu kullanabilirim diye düşünüyorum fakat alacağım gaming laptop şimdilik iki işimi de az çok karşılamalı.

Aklımdaysa uzun ömürlü olması ve güçlü olması açısından:

-RTX 5070 12GB / RTX 5070Ti ekran kartlı

-Bütçeyi çok aşmayan, aradığım özelliğe sahipse 80.000 - 90.000 arasına da alabileceğim,

Pil konusunda daha iyiyse 105.000 - 110.000 arasına belki çıkabileceğim

-Pili prize takılı değilken iyi giden

bir laptop var.

Bu özelliklere yaklaşan Game Garaj Slayer X7T-5070 V2.12 Intel Core i7 14650HX RTX5070 Oyuncu Laptop modelinin Recep Baltaş tarafından incelemesini izledim ve özellikle 4.5 saatlik pil süresi dikkatimi çekti.

Önerilerinizi bekliyorum.

Gaming laptoplarda pil süresi çok olmuyor evet, bu yüzden 10 saat pil ömürlü bir gaming laptoptan ziyade bu bütçede pili en iyi giden laptopu merak ediyorum. Şimdiden teşekkürler.

@talongod sizin de fikrinizi merak ediyorum, forumda araştırma yaparken isminizi çok gördüm. Ne düşünüyorsunuz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Gaming laptopda pil ömrü bekleme tam verim için şarjda kullanman gerekli 19 aylık MSI var pil kafayı yedi bile Amacınız Gaming ise pil önceliğiniz olmamalı Link de ki ürün güzel Gaming işinizi rahat görür.

Gaming laptopta pil ömrü bekleme tam verim için şarjda kullanman gerekli 19 aylık MSI var pil kafayı yedi bile amacınız gaming ise pil önceliğiniz olmamalı link de ki ürün güzel gaming işinizi rahat görür.

Arkadaş zaten pildeyken gündelik işlerini görsün istiyor sadece. O kadar da kötü değiller.

Arkadaş zaten pildeyken gündelik işlerini görsün istiyor sadece. O kadar da kötü değiller.
Genelde 1 yıl sonunda Gaming laptopda piller eskiyor laptobu ilk aldığım iki buçuk saat gidiyordu bir buçuk saate düştü özellikle Gaming olanlar pildeyken uzun gitmiyor ama güçlü olduğu için her işini görür

Merhaba.

Şu an masaüstü bilgisayarımda 1080p, 60Hz bir monitöre sahibim ve GTX 1650 ekran kartı kullanıyorum.

Üniversiteye geçeceğim için laptop arayışındayım. Hangi laptopa geçersem geçeyim büyük bir sıçrama olacağı kesin.

Genelde AAA, hikayeli oyunlar oynamaktayım ve FPS, rekabetçi pek oynamam.

Hem oyun hem günlük kullanımda kullanacağım için gaming laptoplarda ki pil sorunu kafamda büyük bir soru işareti bıraktı. Pili iyi giden bir laptop almak istiyorum fakat gaming laptoplar pilleriyle ünlü değiller gibi. En azından 1-2 saatten fazla performans versin ki prizsiz film izleyebileyim diye düşünüyorum. İleride imkanım olursa 20.000 - 30.000 TL arasına eski bir Macbook ya da ofis laptopu alıp gündelik kullanımda onu kullanabilirim diye düşünüyorum fakat alacağım gaming laptop şimdilik iki işimi de az çok karşılamalı.

Aklımdaysa uzun ömürlü olması ve güçlü olması açısından:

-RTX 5070 12GB / RTX 5070Ti ekran kartlı

-Bütçeyi çok aşmayan, aradığım özelliğe sahipse 80.000 - 90.000 arasına da alabileceğim,

Pil konusunda daha iyiyse 105.000 - 110.000 arasına belki çıkabileceğim

-Pili prize takılı değilken iyi giden

bir laptop var.

Bu özelliklere yaklaşan Game Garaj Slayer X7T-5070 V2.12 Intel Core i7 14650HX RTX5070 Oyuncu Laptop modelinin Recep Baltaş tarafından incelemesini izledim ve özellikle 4.5 saatlik pil süresi dikkatimi çekti.

Önerilerinizi bekliyorum.

Gaming laptoplarda pil süresi çok olmuyor evet, bu yüzden 10 saat pil ömürlü bir gaming laptoptan ziyade bu bütçede pili en iyi giden laptopu merak ediyorum. Şimdiden teşekkürler.

@talongod sizin de fikrinizi merak ediyorum, forumda araştırma yaparken isminizi çok gördüm. Ne düşünüyorsunuz?
Bütçeniz ve kullanım hedefleriniz doğrultusunda bu modeli tercih edebilirsiniz. Bileşenler bakımından kuvvetli bir cihaz ve 99 WH pil ile geliyor. Genelde pil olayını ASUS daha iyi yapıyor, çıkardığı orta segment cihazlarda bile 90 WH pil kullanıyorlar. Diğer firmalar bunu 56, 70, 80 gibi değerlerle yapıyorlar.

Ek alternatif, bu modele de bakabilirsiniz, 90 WH pil ile geliyor bu da.

Pek tabii burada işlemci modeli de epey önem arz ediyor. AMD işlemciler genelde daha verimli oluyorlar fakat bütçe bu kadar yüksek iken pil uğruna işlemci ve diğer bileşenleri kısma taraftarı değilim.

Elbet yine de takdir sizin. Fakat bu cihazlardan pil ömrü beklememek lazım. Onu da vurgulayalım.