Bütçe
100000

michaelscarn

Çalışkan
Merhaba.

Şu an masaüstü bilgisayarımda 1080p, 60Hz bir monitöre sahibim ve GTX 1650 ekran kartı kullanıyorum.

Üniversiteye geçeceğim için laptop arayışındayım. Hangi laptopa geçersem geçeyim büyük bir sıçrama olacağı kesin.

Genelde AAA, hikayeli oyunlar oynamaktayım ve FPS, rekabetçi pek oynamam.

Hem oyun hem günlük kullanımda kullanacağım için gaming laptoplarda ki pil sorunu kafamda büyük bir soru işareti bıraktı. Pili iyi giden bir laptop almak istiyorum fakat gaming laptoplar pilleriyle ünlü değiller gibi. En azından 1-2 saatten fazla performans versin ki prizsiz film izleyebileyim diye düşünüyorum. İleride imkanım olursa 20.000 - 30.000 TL arasına eski bir Macbook ya da ofis laptopu alıp gündelik kullanımda onu kullanabilirim diye düşünüyorum fakat alacağım gaming laptop şimdilik iki işimi de az çok karşılamalı.

Aklımdaysa uzun ömürlü olması ve güçlü olması açısından:

-RTX 5070 12GB / RTX 5070Ti ekran kartlı

-Bütçeyi çok aşmayan, aradığım özelliğe sahipse 80.000 - 90.000 arasına da alabileceğim,

Pil konusunda daha iyiyse 105.000 - 110.000 arasına belki çıkabileceğim

-Pili prize takılı değilken iyi giden

bir laptop var.

Bu özelliklere yaklaşan Game Garaj Slayer X7T-5070 V2.12 Intel Core i7 14650HX RTX5070 Oyuncu Laptop modelinin Recep Baltaş tarafından incelemesini izledim ve özellikle 4.5 saatlik pil süresi dikkatimi çekti.

Önerilerinizi bekliyorum.

Gaming laptoplarda pil süresi çok olmuyor evet, bu yüzden 10 saat pil ömürlü bir gaming laptoptan ziyade bu bütçede pili en iyi giden laptopu merak ediyorum. Şimdiden teşekkürler.

@talongod sizin de fikrinizi merak ediyorum, forumda araştırma yaparken isminizi çok gördüm. Ne düşünüyorsunuz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Gaming laptopda pil ömrü bekleme tam verim için şarjda kullanman gerekli 19 aylık MSI var pil kafayı yedi bile Amacınız Gaming ise pil önceliğiniz olmamalı Link de ki ürün güzel Gaming işinizi rahat görür.

Gaming laptopta pil ömrü bekleme tam verim için şarjda kullanman gerekli 19 aylık MSI var pil kafayı yedi bile amacınız gaming ise pil önceliğiniz olmamalı link de ki ürün güzel gaming işinizi rahat görür.

Arkadaş zaten pildeyken gündelik işlerini görsün istiyor sadece. O kadar da kötü değiller.

Arkadaş zaten pildeyken gündelik işlerini görsün istiyor sadece. O kadar da kötü değiller.
Genelde 1 yıl sonunda Gaming laptopda piller eskiyor laptobu ilk aldığım iki buçuk saat gidiyordu bir buçuk saate düştü özellikle Gaming olanlar pildeyken uzun gitmiyor ama güçlü olduğu için her işini görür

Merhaba.

Şu an masaüstü bilgisayarımda 1080p, 60Hz bir monitöre sahibim ve GTX 1650 ekran kartı kullanıyorum.

Üniversiteye geçeceğim için laptop arayışındayım. Hangi laptopa geçersem geçeyim büyük bir sıçrama olacağı kesin.

Genelde AAA, hikayeli oyunlar oynamaktayım ve FPS, rekabetçi pek oynamam.

Hem oyun hem günlük kullanımda kullanacağım için gaming laptoplarda ki pil sorunu kafamda büyük bir soru işareti bıraktı. Pili iyi giden bir laptop almak istiyorum fakat gaming laptoplar pilleriyle ünlü değiller gibi. En azından 1-2 saatten fazla performans versin ki prizsiz film izleyebileyim diye düşünüyorum. İleride imkanım olursa 20.000 - 30.000 TL arasına eski bir Macbook ya da ofis laptopu alıp gündelik kullanımda onu kullanabilirim diye düşünüyorum fakat alacağım gaming laptop şimdilik iki işimi de az çok karşılamalı.

Aklımdaysa uzun ömürlü olması ve güçlü olması açısından:

-RTX 5070 12GB / RTX 5070Ti ekran kartlı

-Bütçeyi çok aşmayan, aradığım özelliğe sahipse 80.000 - 90.000 arasına da alabileceğim,

Pil konusunda daha iyiyse 105.000 - 110.000 arasına belki çıkabileceğim

-Pili prize takılı değilken iyi giden

bir laptop var.

Bu özelliklere yaklaşan Game Garaj Slayer X7T-5070 V2.12 Intel Core i7 14650HX RTX5070 Oyuncu Laptop modelinin Recep Baltaş tarafından incelemesini izledim ve özellikle 4.5 saatlik pil süresi dikkatimi çekti.

Önerilerinizi bekliyorum.

Gaming laptoplarda pil süresi çok olmuyor evet, bu yüzden 10 saat pil ömürlü bir gaming laptoptan ziyade bu bütçede pili en iyi giden laptopu merak ediyorum. Şimdiden teşekkürler.

@talongod sizin de fikrinizi merak ediyorum, forumda araştırma yaparken isminizi çok gördüm. Ne düşünüyorsunuz?
Bütçeniz ve kullanım hedefleriniz doğrultusunda bu modeli tercih edebilirsiniz. Bileşenler bakımından kuvvetli bir cihaz ve 99 WH pil ile geliyor. Genelde pil olayını ASUS daha iyi yapıyor, çıkardığı orta segment cihazlarda bile 90 WH pil kullanıyorlar. Diğer firmalar bunu 56, 70, 80 gibi değerlerle yapıyorlar.

Ek alternatif, bu modele de bakabilirsiniz, 90 WH pil ile geliyor bu da.

Pek tabii burada işlemci modeli de epey önem arz ediyor. AMD işlemciler genelde daha verimli oluyorlar fakat bütçe bu kadar yüksek iken pil uğruna işlemci ve diğer bileşenleri kısma taraftarı değilim.

Elbet yine de takdir sizin. Fakat bu cihazlardan pil ömrü beklememek lazım. Onu da vurgulayalım.

@michaelscarn, selamlar. Biraz geç kaldım konuya kusura bakmayın.

Şimdi, Gaming Laptop'larda da iyi pil süreleri alınabilir. Burada CPU'nun çektiği watt değerleri önemli. Örneğin 90Wh batarya ile, attığınız HX serisi i7 işlemci ile 2 saat çıkartamıyorken 75Wh Ryzen AI 7 350 ile 4-5 saat rahatlıkla çıkabilir.

Devamlı taşıyacağınız için malzeme kalitesinin iyi olması çok önemli, aynı şekilde soğutma, panel kalitesi vs. diye gidiyor ki kafanızı çok bulandırmayacağım bütçenizde rahatlıkla alabiliyoruz bunları.

Şimdi, bütçeniz biraz daha artarsa 5070Ti dGPU ile gelen Helios 16 önerebilirdim ancak bütçeniz çıkmıyor. Ben, bu tarz yüksek bütçelerde marka güvenilirliği biraz daha yüksek markalara öncelik verirdim.

Paneli standartların biraz daha altında ancak siz zaten devir atlayacağınızı söylediğiniz için aradaki farkı anlayamayacaksınız %100 sRGB modeller ile. Ben de sizin durumunuzdaydım, hatta daha kötü bir cihazım vardı. Laptop alacağım zaman Panel'den kısıp donanıma yatırım yapmıştım çünkü ne olsa daha iyi görecektim. Bu yüzden Vector mantıklı seçenekler arasında.
1782124554807.webp

Gördüğünüz gibi, soğutma kalitesi olarak başarılı bir cihaz. Söylenecek çok bir söz yok, tek eksiği panel kalitesi ki onu da anlattım size.

Onun dışında, farklı bir öneri de bunu sunabilirim size.

18" boyutlarda olduğu için soğutma kalitesi olarak daha başarılı muadillerine göre. Ayrıca ekran boyutu da büyüdüğü için kullanım rahatlığı çok başka. Tek eksisi büyük olduğu için taşırken problem yaratabilir ki ben olsam sıcaklık ve kullanım rahatlığı farkına bunu göz ardı ederdim.

1782124793464.webp

Aralarından benim tercihim Acer model olurdu, boyut farkının getirdiği kullanım rahatlığı aldırmaya değer. Parça kalitesi olarak iki cihazda aynı gömlek diyebiliriz. Soğutma konusunda 1 - 0 Acer önde çünkü boyut farkından kaynaklı fan çapları büyüyor, bakır borular uzuyor vs.

Kısaca, detaylarını neden alınıp alınmayacaklarını detaylıca yazmaya çalıştım. İçinize hangisi sindiyse, tercih edebilirsiniz. Başka bir sorunuz varsa bekliyorum.

Bütçeniz ve kullanım hedefleriniz doğrultusunda bu modeli tercih edebilirsiniz. Bileşenler bakımından kuvvetli bir cihaz ve 99 WH pil ile geliyor. Genelde pil olayını ASUS daha iyi yapıyor, çıkardığı orta segment cihazlarda bile 90 WH pil kullanıyorlar. Diğer firmalar bunu 56, 70, 80 gibi değerlerle yapıyorlar.

Ek alternatif, bu modele de bakabilirsiniz, 90 WH pil ile geliyor bu da.

Pek tabii burada işlemci modeli de epey önem arz ediyor. AMD işlemciler genelde daha verimli oluyorlar fakat bütçe bu kadar yüksek iken pil uğruna işlemci ve diğer bileşenleri kısma taraftarı değilim.

Elbet yine de takdir sizin. Fakat bu cihazlardan pil ömrü beklememek lazım. Onu da vurgulayalım.

Atılanlara baktım ve en eksiksizi (dolayısıyla en pahalısı) Helios gibi duruyor. Hem ekran 2K, hem pil iyi hem donanım. MSI da oldukça iyi ama 2K ekran + 16 GB RAM + 1 TB SSD için 6K verilir bence. Ekran olarak 1080p kullanmaya devam etsem benim için bir şey değişmez muhtemelen, bir şey de kaybetmem ama bu bütçeyle 2K tercihim varsa onu da değerlendirelim tabii.

Onun dışında herhangi bir laptopa 110K vermek de düşündürüyor doğal olarak. Attığınız Acer Nitro 30.000 TL daha az olmasına rağmen aynı ekran kartını, 2K ekranı ve dediğinize göre iyi pil performansını sunuyor. Tek arada bırakan kısmı 18 inç boyutu. Gidip bir mağazada deneyimlemek iyi olur gibi.

Atılan Helios'un başka herhangi bir kusuru ya da falsosu var mıdır, ya da bunu kastetmediyseniz bahsettiğiniz diğer Helios'u görebilir miyim @talongod?

Gamegaraj ise sıcak baktığım bir marka, fiyat olarak da MSI ve Helios'tan uygun, özellik olarak da güzel duruyor. CihazTV BIOS ayarlarıyla 4.5 saat ekran süresinden bahsetmiş, bu da benim için yeterli bir süre olur açıkçası. Teknik servis de üzmez diye düşünüyorum, tek endişem pil süresi gerçekten o kadar süreyi buluyor mu olur.

1-Acer Helios
2-Gamegaraj
3-Acer Nitro

Şu an için sıralamam böyle, araştırmaya devam.

Helios ve MSI'lardan beklenen ortalama süre ne kadardır ayrıca?

@michaelscarn, Acer Nitro modelin 30.000TL altında satılıyor olması tamamen malzeme kalitesi ve seri farkı. Acer Nitro serisi orta segment ürünlerken Acer Predator üst segment ürünler. Tek arada bırakan kısmının 18" olması normal, standart boyut olan 15,6" boyuta göre oldukça büyük.

Attığım Predator modelin herhangi bir kronik problemi yok. Ben size burada problemsiz derim, bir ton sıkıntı yaşarsınız olabilir bunlar bir çok örneklerini gördük. Teknoloji şans işi.

GameGaraj sıcak bakmanız normal evet ancak ben Predator varken GameGaraj'ın yüzüne bile bakmam, bakanı da sorgularım.

Son olarak batarya sürelerini soruyorsunuz galiba, buna da kimse net bir cevap veremez. Batarya süresini ekran parlaklığından, CPU watt değerlerine, Yapılan işlemin yoğunluğuna, klavye ışıklarının açık olup olmamasına, cihaza bağlı başka bir donanıma daha güç gitmesi diye sıralayabiliriz. O yüzden kimse net bir süre veremez. Ancak ortalama bir süre verebilirim. 4 saat gibi bir süreyi görmeyeceğinizi düşünüyorum o cihazlarla. Acer Nitro 18 model çok rahat çıkartır o süreleri çünkü içerisindeki CPU verimlilik konusunda şuan piyasadaki en iyi işlemcilerden birisi, Intel dediğimiz markanın çıkarttığı CPU modellerinin de tüketimleri ortada.

@michaelscarn, Acer Nitro modelin 30.000TL altında satılıyor olması tamamen malzeme kalitesi ve seri farkı. Acer Nitro serisi orta segment ürünlerken Acer Predator üst segment ürünler. Tek arada bırakan kısmının 18" olması normal, standart boyut olan 15, 6" boyuta göre oldukça büyük.

Attığım Predator modelin herhangi bir kronik problemi yok. Ben size burada problemsiz derim, bir ton sıkıntı yaşarsınız olabilir bunlar birçok örneklerini gördük. Teknoloji şans işi.

Game Garaj sıcak bakmanız normal evet ancak ben Predator varken Game Garaj'ın yüzüne bile bakmam, bakanı da sorgularım.

Son olarak batarya sürelerini soruyorsunuz galiba, buna da kimse net bir cevap veremez. Batarya süresini ekran parlaklığından, CPU watt değerlerine, yapılan işlemin yoğunluğuna, klavye ışıklarının açık olup olmamasına, cihaza bağlı başka bir donanıma daha güç gitmesi diye sıralayabiliriz. O yüzden kimse net bir süre veremez. Ancak ortalama bir süre verebilirim. 4 saat gibi bir süreyi görmeyeceğinizi düşünüyorum o cihazlarla. Acer Nitro 18 model çok rahat çıkartır o süreleri çünkü içerisindeki CPU verimlilik konusunda şu an piyasadaki en iyi işlemcilerden birisi, Intel dediğimiz markanın çıkarttığı CPU modellerinin de tüketimleri ortada.

Kanım ısındı gibi Acer Nitro'ya. Ekranı, performansı güzel. 115W'a rağmen 5070 Ti iyi iş çıkarıyor gözüküyor. 16 GB RAM eklemesi yaptığım senaryoda (kaç lira olur bilmiyorum) maksimum 100K'ye bu iş çözülür gibi. Hem ekran iyi olur, hem pilden tereddütüm olmaz, hem de +10k daha az harcamış olurum. Siz zaten Acer Nitro'ya sıcak baktığınızı söylemiştiniz, o yüzden daha da çok görüşünüzü sormuyorum. Eklemek istediğiniz gözümden kaçmış olacak detaylar varsa beklemedeyim.

18 inç boyutu gidip bir deneyimleyeceğim eğer uygun gelirse Temmuz'da muhtemelen almış olurum.