Bütçe
100.000 TL

EisantB

Çalışkan
Arkadaşlar merhaba,

Geçtiğimiz mart ayında çok severek kullandığım Ryzen 7 7800X3D ve RX 9070 XT'li sistemimi satmak zorunda kaldım. O sistemden elimde yalnızca ASUS XG27ACDNG 2K 360 Hz OLED monitör kaldı.

Şimdi tekrar bilgisayar toplamak istiyorum. Gönül isterdi ki yine aynı sistemi kurabileyim ancak fiyatlar oldukça yükseldi. Zaten önceki sistemim 2K çözünürlüğün üst sınırlarında geziyordu ve 4K'da bile gayet iyi performans veriyordu.

Yeni sistem için bütçemin 100.000 TL'nin altında kalması iyi olur. Elimdeki 2K 360 Hz OLED monitörü de mümkün olduğunca iyi değerlendirebileceğim bir sistem toplamak istiyorum.

Bu bütçede hangi parçaları tavsiye edersiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar merhaba,

Geçtiğimiz mart ayında çok severek kullandığım Ryzen 7 7800X3D ve RX 9070 XT'li sistemimi satmak zorunda kaldım. O sistemden elimde yalnızca ASUS XG27ACDNg 2K 360 Hz OLED monitör kaldı.

Şimdi tekrar bilgisayar toplamak istiyorum. Gönül isterdi ki yine aynı sistemi kurabileyim ancak fiyatlar oldukça yükseldi. Zaten önceki sistemim 2K çözünürlüğün üst sınırlarında geziyordu ve 4K'da bile gayet iyi performans veriyordu.

Yeni sistem için bütçemin 100.000 TL'nin altında kalması iyi olur. Elimdeki 2K 360 Hz OLED monitörü de mümkün olduğunca iyi değerlendirebileceğim bir sistem toplamak istiyorum.

Bu bütçede hangi parçaları tavsiye edersiniz?

Aynı sistemi toplarsınız. RAM'i ve ekran kartını ikinci el alarak. RAM 2x16 6000MHz CL30 15-20 arası alınabilir. 9070XT 38'den ilan başlıyor. 35-40 arası alınabilir. Geri kalan parçalar şu şekilde;

Çok teşekkür ederim yanıtınız için fakat gönderiye eklemeyi unutmuşum kesinlikle 2. el parça almayı düşünmüyorum. Gidip görüp test edebilirsem belki ama ona ayıracak vaktim yok ne yazık ki. İnsanlar e-ticaret sitelerinden alışveriş yaparken bile dolandırılmaya başladı o yüzden 2. el satışlarına hiç güvenemiyorum bir de üstüne dolandırılmak istemem.

Çok teşekkür ederim yanıtınız için fakat gönderiye eklemeyi unutmuşum kesinlikle 2. el parça almayı düşünmüyorum. Gidip görüp test edebilirsem belki ama ona ayıracak vaktim yok ne yazık ki. İnsanlar e-ticaret sitelerinden alışveriş yaparken bile dolandırılmaya başladı o yüzden 2. el satışlarına hiç güvenemiyorum bir de üstüne dolandırılmak istemem.

Test ederek satın alırsanız bir sorun yaşamazsınız. RAM'i canlı görmenize gerek yok satıcı test yapsa yeterli. İlla sıfır olacaksa çok daha alt segment olacak sistem yerinizde olsam ikinci elden alır sistemi daha iyi toplardım.

Test ederek satın alırsanız bir sorun yaşamazsınız. RAM'i canlı görmenize gerek yok satıcı test yapsa yeterli. İlla sıfır olacaksa çok daha alt segment olacak sistem yerinizde olsam ikinci elden alır sistemi daha iyi toplardım.
Hocam yapıcak bişey yok bütçemin üzerine çıkıyorum epey ama aşağıdaki gibi toplıycam sistemi. İşlemciyi sizin attığınız link üzerinden alıcam orada 1k daha ucuz. 7 taksit olduğu için parçaları hepsiburada üzerinden alıyorum. IMG_0912.webpIMG_0913.webp

Önceki sistemimde de kasa, psu ve sıvı soğutma aynıydı memnun olduğum için değiştirmek istemedim. Önceki sistemden farklı olarak ekran kartı pure yerine pulse ve anakart ise b650 tomahawk yerine msi b650 s oldu. Ufak bir downgrade gibi. Bu noktada bir tavsiyeniz var mı ?

Hocam yapacak bir şey yok bütçemin üzerine çıkıyorum epey ama aşağıdaki gibi toplayacağım sistemi. İşlemciyi sizin attığınız link üzerinden alacağım orada 1K daha ucuz. 7 taksit olduğu için parçaları Hepsiburada üzerinden alıyorum.Eki Görüntüle 284076Eki Görüntüle 284077

Önceki sistemimde de kasa, PSU ve sıvı soğutma aynıydı memnun olduğum için değiştirmek istemedim. Önceki sistemden farklı olarak ekran kartı Pure yerine Pulse ve anakart ise B650 Tomahawk yerine MSI B650 s oldu. Ufak bir downgrade gibi. Bu noktada bir tavsiyeniz var mı?

Kasa PSU kalabilir içindeki PSU kaliteli kasada zevkinize kalmış. Anakart ASUS Prime B850mk ya da Gigabyte B850M Force satın alın fazlasına gerek yok oradan tasarruf etmiş olursunuz. Ekran kartı Pulse alınır gayet serin çalışıyor zaten. Anakart için Wi-Fi şartsa B850M Force'un Wi-Fi modelini alabilirsiniz. Sıvı soğutma daha uyguna bu modelleri öneririm.

Kasa PSU kalabilir içindeki PSU kaliteli kasada zevkinize kalmış. Anakart ASUS Prime B850mk ya da Gigabyte B850M Force satın alın fazlasına gerek yok oradan tasarruf etmiş olursunuz. Ekran kartı Pulse alınır gayet serin çalışıyor zaten. Anakart için Wi-Fi şartsa B850M Force'un Wi-Fi modelini alabilirsiniz. Sıvı soğutma daha uyguna bu modelleri öneririm.

anakartı b850m Force ve işlemci soğutucusunuda attığınız thermalright modeliyle değiştirdim çok teşekkür ederim ilginiz için

Anakartı B850M Force ve işlemci soğutucusunuda attığınız Thermalright modeliyle değiştirdim çok teşekkür ederim ilginiz için.

Thermalright modeli bulkmuş yalnız onu Gaming.Gen.TR'e sorun eğer aksesuarları eksik gelmeyecekse alabilirsiniz. Bulk kutusuz demek. Aksesuarlar eksikse DeepCool veya enermax satın alabilirsiniz onlarda sağlam modeller.

Thermalright modeli bulkmuş yalnız onu Gaming.Gen.TR'e sorun eğer aksesuarları eksik gelmeyecekse alabilirsiniz. Bulk kutusuz demek. Aksesuarlar eksikse DeepCool veya enermax satın alabilirsiniz onlarda sağlam modeller.
onu da deepcool ile değiştirdim. Şimdi de kasım ayına az kaldığı için kasım indirimlerini bekleyip beklememeyi değerlendiriyorum ama beklemiycem heralde ya her gün yeni bir haber çıkıyo fiyatlar daha da katlanıyo