talongod
Yetkin
- Makaleler
- 5
1. GameGaraj R9T-5070 Ti.
2. GameGaraj 9XL-5070 Ti.
3. ASUS.
4. Acer (Intel modeli)
5. Acer (AMD modeli)
Sıralamayı performans odaklı yaptım.
Hx 365 çip, daha çok ince ve hafif tasarımlı laptoplar için. Pilde kullanımda size uzun bir batarya ömrü sunar. Ancak listenizdeki diğer çiplerin verebileceği performansın hiçbirine yaklaşamaz.
Kalan diğer çipler ise performans odaklı çipler. 9955hx ve 275hx kafa kafaya gidiyorlar. 9955Hx'te e-Core bulunmuyor. Ben 16 çekirdeğimi ve 32 izleğimi istiyorum, verimlilik çekirdeği istemem derseniz 9955hx tercih edin. Ancak 275hx de çok gerisinde değil. Arkasından da 255hx geliyor.
GameGaraj'a sıcak bakılmıyor "ben bilindik marka almak istiyorum" düşüncesi ile. Markanın laptoplarında kronik sorunlar var mı bilmiyorum. Ama fiyatına göre sunduğu donanım oldukça iyi. Bu sebeple her 2 GameGaraj modelini de ilk 2 sıraya yerleştirdim. Eğer tercih etmek istemezseniz listeden alabileceğiniz en son cihaz bana göre ASUS. Kalan 2 Acer modelini düşünmeyin bile.
Acer'ın bu seneki bazı modellerinde, prizde kullanımda bataryanın azalma sorunu vardı. Ancak hangi spesifik modellerinde olduğunu hatırlamıyorum.
Normal de hiç cevap vermezdim, ikili konuşma olmasını çoğunlukla istemem. Ancak burada birkaç yanlış bilgi var.
9955hx ile 275hx rakip bile değil. 9955hx ağır şekilde fark atıyor, çoklu/tekli işlemlerde. Watt/Performans dediğimiz kısasa göre bakarsak.
GameGaraj cihazlar güzel, genellikle de öneriyoruz. Ancak bu bütçede Acer Predator cihaz varken hiçbir GameGaraj modeline bakmam. Ha bu arada, kronik bir sorunu yok GameGaraj cihazların. Tongfang kasa kullanıyorlar. Ancak bütçe de atılan hiçbir cihazı soğutma olarak yakalayamıyorlar.
"Acer'in bazı modelleri." ama hangi modelleri. Önemli olan o zaten. Bahsettiğiniz seri sanırım V15, çok berbat rezil bir seriydi.
@talongod hocam Predator'un soğumasının pek iyi olmadığını duydum sizin bu konuda bilginiz var mı?
GameGaraj 9XL ve Predator Helios 16AI önerebilirim. 9XL soğutması muazzam idi. Kullanmıştım ama RAM'leri sorunlu çıkmıştı umarım siz alırsanız sorunsuz olur. Güzel cihazdır.
Predator cihazın soğutması iyi, kötü denildiği kısımlarda işlemcinin çektiği watt değerlerine bakacaksınız. Birisi yazmıştı Forum'da rastgele bir konuya, i9 13980h CPU 110 dereceye çıkıyor. Normal değil mi? O kadar wattla ben de çıkarım 110 dereceye zaten.
9XL cihaz güzel, yanlış hatırlamıyorsam da MSI Vector kasaydı.
Buraya yazdığım mesajları yanlış anlamanızı istemiyorum, dipnot geçip eksikleri düzelteyim dedim.