Dostum o zaman aile evinde neden okumuyorsun?
Yok mu güzel üniversite?
Ailemle üniversite hayatı yaşamayı düşünmüyorum , Ankara'da bir sürü üniversite var ve puanları da diğerlerine nispeten yüksek zaten. Ankara kazanırsam gene olabilir ama ilk hedefim başka şehirlere gitmek.
Almazdım. Laptopun amacı benim için taşınabilirlik durumunda idare etmektir özellikle oyun için. Laptoplarda azalan verimler kanunu vardır yani sen ne kadar üst segment alırsan F/P o kadar azalır. Ben illa oyun oynayacağım, KYK'da bir odada 4 kişi yaşarken tıkış tıkış odada oyun oynamazsam öleceğim diyorsam alacağım laptop maksimum 40k bandında, aşağı yukarı her oyunu açacak bir laptop olur. Her oyundan 100-200 FPS Ultra ayar beklentim olmaz.
Ayrıca oyuncu laptoplarının kalas gibi olduğu, taşımasının eziyet olduğu ve şarjsız kullanım ömürlerinin çok kısa olduğunu da unutmamak gerek. Yani eğer mimarlık gibi tamamen kendi bilgisayarını kullanman gereken bölümlerde okumuyorsan bir PC'ye bu kadar yatırım yapmak bence gereksiz. Ben yapmazdım. Ben olsaydım yarı fiyatına bulunabilecek APU ekran kartlı Zenbook, yoga vb. hafif, performansı iyi, şarj ömrü uzun ve çoğu indie, strateji ve MOBA oyunu rahatlıkla oynatan bir laptop alır ve okuluma bakardım.
İlla alacaksan bu öneri gayet güzel.
Son olarak bir abi tavsiyesi. Üniversiteye gidip delicesine oyun oynamak bence çok saçma bir hareket özellikle başka bir şehre gidip orada KYK'da kalacaksan. Üniversiteyi tecrübe et, gez, eğlen, çalış, yeni deneyimler elde kazan. 4 kişilik KYK odana tıkılıp oyun oynama. Onu yapacak çok vaktin olacak.
İnsan üniversiteyi kazanana kadar bütün hayatını elinden aldıkları için; şu an aklımda olabilecek tek güzel şey benim için hobi oyun oynamak, ne bir arkadaşım var ne bir aile hayatım var ne akrabam var ne de çevremde beni tanıyan insanlar var yani şu an tek yapabileceğim bir şey üniversite kazanıp bir yere gitmek hal böyle olunca ben de aklıma ilk gelen şey oyun oynamak oluyor. Kendi özgürlüğümü kazanmış gibi hissedeceğimi düşünüyorum. Yani üniversiteyi kazananınca düşünüyorum, bütün hayatımı üniversite kazan şöyle böyle olacak diye direttikleri için hayal gücüm biraz sınırlı şu an maalesef.