Bütçe
100.000 TL

Hakanx61

Çalışkan
Yaza doğru bir laptop alacağım ve bütçem 100bin ₺, bilgisayarı hem kaliteli ekranı olsun hem de oyunlarda işimi görsün 3D modellemede zorluk çıkarmasın diye RTX bir laptop istiyorum. Kullandığım programlar ve oynadığım oyunlara göre en iyi F/P bilgisayarını önerebilir misiniz?

3D programları:
  • SolidWorks 2025.
  • Shapr3D.
  • Rhino.
Oyunlar:
  • RDR2.
  • GTA 5 Enchanced.
  • Fallout 4 ve küçük oyunlar.
Özellikle GTA 5 Enchanced versiyonundaki RTX için bir ekran kartı olan laptop işimi görür.
Kısacası 100 bin TL'nın hakkını verebilecek bir bilgisayar istiyorum 🙂

5070 serisini önermeyen çok fazla makale gördüm, 40 serisinden daha uyguna daha iyisini bulabilirsiniz diyorlardı. Bu yüzden bu konuyu açıp destek istedim. Ultra 7 255HX ise bir istisna gibi intelin bu işlemcilerde batırdığını duydum ve oyun ve cad modelleme değilde yapay zeka odaklı gibi duruyor.

5070 serisini önermeyen çok fazla makale gördüm, 40 serisinden daha uyguna daha iyisini bulabilirsiniz diyorlardı. Bu yüzden bu konuyu açıp destek istedim. Ultra 7 255HX ise bir istisna gibi intelin bu işlemcilerde batırdığını duydum ve oyun ve cad modelleme değilde yapay zeka odaklı gibi duruyor.
Denilenler masaüstü piyasasına hitaben, laptoplarda zaten 4080 ve 4090 bütçesindeki modeller bazı tekel markalarda olduğu için zaten saçma fiyatlar çekiyorlar.

5000 serisi mobilde degil de masaustunde batirdi aslinda. Mobil tarafta alternatif olmadigi gibi masaustu tarafindaki sorunlar yok. Birde 4000 ekran kartli laptoplarin islemciler fiyatlarina gore geride kaldi artik. Intel'in Ultra serisi islemcileri iyidir. Hem pil tarafinda artik eli yuzu duzgun sureler verebiliyorlar hem de kayda deger performans artisi mevcut. Verimlilik tarafinda da iyiler ve asiri isinma sorunlari pek yok. TSMC ciplere gecmenin getirdigi avantajlar iste.

5000 serisi mobilde degil de masaustunde batirdi aslinda. Mobil tarafta alternatif olmadigi gibi masaustu tarafindaki sorunlar yok. Birde 4000 ekran kartli laptoplarin islemciler fiyatlarina gore geride kaldi artik. Intel'in Ultra serisi islemcileri iyidir. Hem pil tarafinda artik eli yuzu duzgun sureler verebiliyorlar hem de kayda deger performans artisi mevcut. Verimlilik tarafinda da iyiler ve asiri isinma sorunlari pek yok. TSMC ciplere gecmenin getirdigi avantajlar iste.
Anladım teşekkür ederim, Bu serinin böyle bir modeli daha var. Hangisi daha mantıklıdır?