100.000 TL'ye oyun için sistem önerisi

Bütçe
100.000 TL
Belki de giriş seviyesinden başlama önerinizde haklısınızdır. Amacım fikir edinmek.

Şimdi senin kullanımın nasıl olacak hocam bu bilgisayarı? Sırf Valorant oynarım diyorsan işlemciye ağırlık verip daha zayıf bir ekran kartı ile bütçeden tasarruf yapılabilir. Bütçeni de çok rahatlatır açıkçası. Onun dışında monitör varsa elinde seni kısıtlayan bir diğer aktör onun Hz değeri olacak. Sen şimdi 144Hz monitörle Valorant oynayayım ama FPS 500-600'den düşmesin dersen harcadığın paranın karşılığını alamazsın.

Sistemleri konulu paylaştığım için Technopat bağlantısı kullanmak zorundayım:

2 tane al.
A- seviyesi çok kaliteli PSU.

100 bin TL tutuyor. Tamamen beyaz sistem

Attığım sistem çok daha mantıklı. Genel olarak F/P olarak olabilecek en kaliteli parçalara sahip ve PSU vb. konularda sağlam fark atıyor. Ayrıca full beyaz sistem. Daha iyisi toplanamaz.

Güzel bir soru sordunuz. Aslında bu soruyu ben de soruyorum kendime. Bundan dolayı konu açtım, fikir edinip ideal çözüm bulma peşindeyim.

Galiba sırf Valorant oynamak değil hedefim, sadece ilk kıvılcımı bu isteğim oluşturdu. Kardeşime verdiğim RTX 4060'lı dizüstü bilgisayarımdan bile memnun kalmış biriyim. Öyle çok yüksek FPS derdim falan yok, çıtam yüksek değil.

Monitörüm de yok. Zaten üzerine konuşulacak yeterince konu var diye onu biraz arka plana atmış oldum.

Sağ olun. Farklı farklı sitelerden bileşenleri kendim seçip bilgisayarı toplamaktansa Gaming.Gen.TR vb. sitelerden (Bu sitelerin genel adını bilmiyorum.) kısmen hazır, gerekirse bileşenlerini az çok değiştirdiğim, elime hazırlanmış olarak gelecek bir sistem almaya daha sıcak bakıyorum.

Derseniz ki "O şekilde fiyat çok fazla artıyor, kendiniz tek tek alıp toplasanız çok daha uyguna gelir.", o zaman düşünebilirim. Onun dışında, hazırlanmış olmasından ötürü biraz pahalı veya biraz idealden uzak bir sistem almak benim için sorun değil. O kadar mükemmelliyetçi değilim diyebilirim.

Son düzenleme:

Anladım. Valorant ile açılışı yapayım gerisi gelirse ortada kalmayayım diyorsunuz kısacası. Çözünürlük olarak başlangıç hedefiniz için 1080p 240-320Hz bir monitör işinizi görür sanıyorum. Hikayeli oyunları 1080p oynarsınız ama sonradan ikinci 2-4K çözünürlükte monitör takviyesi yapılabilir daha güzel görüntü için. Veya Dual mode olan bazı monitörler var. 1080p ve 4K arasında mod değişimi yapılabiliyor.

Mesela örnek bir ürün olarak bunu gösterebilirim. 2-4K görüntü lazım değil diyorsanız 2. Olan Lenovo yine 320Hz değerine sahip. Çok arada kalan bir model. Altında 240 Hz monitörler var üstünde 360 Hz monitörler var. 360 Hz olanlar için açılış 13.000-14.000 TL civarından falan baktığım kadarıyla. 1080P'de en üst segment olarak 500-540Hz ürünler var ama sizin istekleriniz ve kullanımınız o kadar yüksek değil zaten. Gereksiz harcama olurlar sizin için.

Aklınızda bulunsunlar. Onun dışında çift monitör düşünüyorsanız 4.000 TL, Dual mode tek monitör düşünüyorsanız ortalama 2. 000 TL civarı bir para ayırın derim. Monitör tutucular ortalama olarak o aralıkta fiyat olarak. Benim önerim F80 veya H100 olur monitör tutucu açısından. Daha sağlam olan model bildiğim kadarıyla H100 ama F80 yine iyidir.

Bu üstte saydığım muhabbetlerin dışında şu anda önerebileceğim bir hazır sistem aklıma gelmiyor. Arada konusu açılıyor indirim köşesinde. Bu üst çerçevede saydığım kullanıma uygun bir sistem görürsem sizi o konuya etiketlerim. Sağlıcakla kalın hocam. İyi akşamlar.

Son düzenleme:

Usta bende NZXT H7 kasa var istersen sana vereyim ücretsiz fanlar yok ve PSU yok önündeki tozlukta küçük delik var aklına yatarsa verebilirim.

Beni güzel anladınız. Vaktinde 16 inç 165 Hz laptop monitörümden bile büyülenmiştim: Acer Predator Helios Neo 16 PHN16-71-77KG Laptop

Bunun ekranı anladığım kadarıyla 2K imiş. Görüntünün netliği çok hoşuma gitmişti.

Önerilerinizi inceleyeceğim, sağ olun.

Usta bende NZXT H7 kasa var, istersen sana vereyim ücretsiz. Fanlar yok ve PSU yok, önündeki tozlukta küçük delik var. Aklına yatarsa verebilirim.

Teklifiniz için sağ olun, her şeyi sıfır ve tekte alma düşüncesindeyim.

1. Bu sistemi aldığımda sistem elime nasıl ulaşıyor, bilginiz var mı?
  2. "Intel mi AMD mi?" sorusuna ne derdiniz? Son nesil AMD işlemcileri merak etmişimdir. Önceki laptopumda i7-13700HX vardı ve ısınmadan şikayetçi değildim desem yalan olur. Şimdi de masaüstünde AMD'yi deneyebilirim diye düşünüyorum. Konuda bahsettiğim IMOLA sistemde Ryzen 5 7500F varmış. Yarı merak, yarı istek.

Sizce monitör tutucu benim için gerekli bir şey mi? Çok gerekli değil gibi duruyor da sormak istedim. Monitörün kendi standı işimi görür gibi görünüyor.

Son düzenleme:
Sizce monitör tutucu benim için gerekli bir şey mi? Çok gerekli değil gibi duruyor da sormak istedim. Monitörün kendi standı işimi görür gibi görünüyor.

Masada çok alan açıyor hocam. Almadan önce gereksiz diye düşünüyordum. Sonra 1 tane aldım ve çok beğendim. Derken monitör sayısı arttı. O tek monitörün ayağının kapladığı alan çok rahatsız etti, bir tane daha aldım. Beklenenden daha faydalı bir ürün. Benim gibi yatak hemen masanın yanındaysa ikinci monitörü kol ile uzatıp televizyon bile yapabiliyorsun. Yatarken ikinci monitörü kolla uzatıp Behzat Ç. izlemenin keyfi farklı oluyor mesela.

LGA 1851 işlemciler F/P sistem olması halinde tercih edilebilir. Ultra 5 245KF render konusunda Ryzen 7 9700X'i bile tokatlıyor ve hikayeli oyunlarda Ryzen 7 9700X'le yarışıyor. Arkadaşın attığı sistem bütçesinde alternatifsiz.
Vatan Bilgisayar vergi olayından kaynaklı hazır sistemleri kaldırdı, aslında bunu tüm firmalar yaptı ve OEM paket sistemine geçildi ancak daha kesinleşmemiş olmasına rağmen tek montaj yapmayan firma Vatan. Parçaları alıp mağazaya giderseniz eğer ücretsiz montaj yapıyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…