Bütçe
100.000 TL

cesmaraç

Gelişen
Merhaba arkadaşlar, 100.000 TL bütçe ile 2K hikaye ve simülasyon tabanlı oyunları rahatlıkla oynayabileceğim, 32 GB RAM, tercihen 2 TB SSD içeren bir sistem tavsiyesi verir misiniz? Çok büyük kasalardan hoşlanmıyorum, biraz minimalist ve düzenli olursa sevinirim. Ayrıca sessizlik ve serinlik benim için oldukça önemli. (Ekipman dahil değil.)

Tabii zorunlu değil ama onu neye düşürebilirsin, hadi 7500X3D yaptın. Artakalan 5.000 TL ile ne 5070 Ti alabilirsin ne de adamakıllı diğer parçalara kalite artışı sağlayabilirsin. Bir anca SSD 2 TB yaparsın veya daha farklı bir kasa + güç kaynağı seçersin ama onlar için 7800X3D'den vazgeçemeye değmez.

Son düzenleyen: Moderatör:
Zaten paylaştığım kasada FSP markasının 850 watt Gold ve Gen5 destekli güç kaynağı mevcut. Kalitesi yeter de artar bu sistem için. Anakart zaten X870 - RAM 32 GB ve SSD 1TB olsa da DRAM bulunduran kaliteli bir model. Sıvı soğutma 360mm.

@Spartan, https://www.akakce.com/islemci/en-u...-3-8-ghz-kutusuz-fansiz-fiyati,740161423.html 2K hikaye için daha iyi olacaktır. Düşük çözünürlük FPS oyuncusuyum deseydi aynı fikirdeydik.

Tamam şimdi o elde kalan 3.000 TL'ye neyi değiştirebilirsin?

Teşekkür ederim. Ekran kartı tarafında bütçeyi artırıp 5070 Ti'ya geçmek mantıklı mı? AMD ekran kartları hakkında pek bilgim yok. FPS oyunlarında yüksek çözünürlükte 120 FPS sabit benim için yeterli; ayrıca PUBG, Forza gibi oyunlarda da sabit bir şekilde 90-120 FPS oynamayı hedefliyorum.

@Spartan attığın anakartı da değişelim. B850M-K yapalım. Attığın RAM'leri de değişelim, Patriot Viper 1x16 GB iki adet alalım. Bunlar ile SSD'yi 2TB yapabiliriz mesela. Hatta ekran kartı da değişir belki.

Hadi Sıvı soğutmayı da hava soğutmaya dönüştürelim işlemciyi 7500X3D yapıp. Elde kalacak 7.000 TL'yi neye harcardın? Var mı adamakıllı sisteme yapabileceğin bir upgrade. Bunun FPS oyunu ile alakası yok ki. Araya konabilecek olsa 7500X3D ve 5070 Ti koyardım zaten.