Rootsy

Başarılı
Merhaba,

Halihazırda SoL fiber 1000/50 kullanıcıyım. Taahhüt süremin bitmesine 2 ay kaldı. Şu an 600₺ ödüyorum fakat devam etmem durumunda 12 aylık yeni taahhüt ile yeni fiyat 720₺ olacak. Sizin de bileceğiniz üzere SoL firması DPI uygulamasında bir numara. Fakat ben bunu kendi modemime kurmuş olduğum Zapret yazılımı ile bypass ediyorum. Yaklaşık 1 yıldır bu yöntemi herhangi bir problem olmadan kullanıyorum. Online oyunlarda da bu zamana kadar gözle görülür bir sıkıntı yaşamadım fakat SoL'ün yurt dışı çıkışları malumunuzdur.

Türk Telekom tarafına gelecek olursam; 1 ay önce mahalleye yeni fiber altyapı döşendi ve 1000 Mbps olarak gözükmekte. Müşteri hizmetlerinden de bunu doğrulattım. Fiyat olarak 12 ay taahhüt ile modem ücreti dahil 1000₺ (modemi ne kadar kullanmayacak olsam da abonelik süresince zorunlu kiralamam gerekiyor.)

Türk Telekom'dan 1000 Mbps altyapıda hizmet alıp, herhangi bir problem yaşayan var mı acaba? Özellikle o arkadaşlardan geri dönüş rica etmekteyim.

Şimdiden teşekkür eder, iyi sosyaller dilerim.

Türk Telekom'un 1000 Mbps altyapısında sorun yaşanmıyor ancak siz S*peronline'dan devam edin, DPI engelini aşıyormuşsunuz zaten. Fazladan 300₺ eklemeye gerek yok faturaya.

Ben de benzer bir ikilemdeyim. Pendik'te yaşıyorum, superonline bağlattıktan sonra gördüm tüm olumsuzlukları ve oyun pingleri, internet akışı Ankara'da kullandığım vdsl'den bile daha kötü, Türk Telekom 1 gbps altyapıda bu sorunları yaşar mıyız, örneğin yurtdışı indirmelerde hız değeri Sol gibi 200-300 civarına düşüyor mu? Emin olduğum takdirde kapatıp ttye geçeceğim. Fiyat çok önemli değil de atıyorum instagrama girdiğimde bekletmesini istemiyorum.

Superonline'da ilk 6 ay 570₺, son 6 ay 770₺'lik teklif gelince kabul ettim. Aylık ortalamaya vurunca güncel fiyatıma 70₺'lik zam geldi bu şekilde. 12 ay daha yeniledim. Türk Telekom'un fiyatları yüksek kalmasaydı geçiş sağlardım muhtemelen.

Superonline'da ilk 6 ay 570₺, son 6 ay 770₺'lik teklif gelince kabul ettim. Aylık ortalamaya vurunca güncel fiyatıma 70₺'lik zam geldi bu şekilde. 12 ay daha yeniledim. Türk Telekom'un fiyatları yüksek kalmasaydı geçiş sağlardım muhtemelen.
Hayırlı olsun hocam, fiyatı için değil de performans farkını merak ediyorum tt kullanan varsa ping testi atabilir mi?