yiityu

Çalışkan
Merhaba, 1000 Mbps internetim var 1000 olarak kullanıyordum ama bu aralar internet kendiliğinden 100'e sabitliyor kendini. Arada sırada 1000'e geri çıkıyor. Bu sorun neden, kabloyla alakalı olabılır mı?

Ekran Görüntüsü (47).webp

Ekran Görüntüsü (48).webp

Fotoğraftaki gibi 1000'den 100 de şu an. Kabloyla mı alakalı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kesin olarak iki ihtimal var;
Cat 5 veya cat6 türevi kabloda hasar var ise anlık kopmalar yaşanıyorsa ethernet kartı otomatikman bandwidthi düşürür. Kabloyu kontrol edin.

Herhangi bir switch'e bağlıyorsanız switchin 10/100 mü gigabit mi olduğunu kontrol edin. Switch'in portunu kontrol edin.

Yaklaşık 4-5 ay aralıkla bu problemi bende yaşıyorum çözümü araştırdım fakat bulamadım kabloda problem var mı diye PS5'e takmıştım bağlantıyı test et demiştim oradan oranlar 1Gbps yakındı ardından PC'ye taktım sorun çözüldü bu 4 5 ay aralıkla oluyor bu şekilde yapıp geçiçi çözüm bulmuştum dediğim çok saçma ve olağan dışı ben de biliyorum.

Cat 5 veya cat6 türevi kabloda hasar var ise anlık kopmalar yaşanıyorsa ethernet kartı otomatikman bandwidthi düşürür. Kabloyu kontrol edin.

Herhangi bir switch'e bağlıyorsanız switchin 10/100 mü gigabit mi olduğunu kontrol edin. Switch'in portunu kontrol edin.
nasıl kontrol edicem switch hızxını

CAT 5 veya CAT6 türevi kabloda hasar var ise anlık kopmalar yaşanıyorsa Ethernet kartı otomatikman bandwidthi düşürür. Kabloyu kontrol edin.

Herhangi bir Switch'e bağlıyorsanız Switch'in 10/100 mü gigabit mi olduğunu kontrol edin. Switch'in portunu kontrol edin.

Nasıl kontrol edeceğim Switch hızxını

CAT 5 veya CAT6 türevi kabloda hasar var ise anlık kopmalar yaşanıyorsa Ethernet kartı otomatikman bandwidthi düşürür. Kabloyu kontrol edin.

Herhangi bir Switch'e bağlıyorsanız Switch'in 10/100 mü gigabit mi olduğunu kontrol edin. Switch'in portunu kontrol edin.

Bir de PC ilk açtığımda 1000 sonrasında düşüş başlıyor 1 2 saat sonra düşüyor yeni CAT6 kablo aldım onunla deneyeceğim