Detaylar
Kim cevapladı?Kendi ağımdan fotoğraf.
Son düzenleyen: Moderatör:
Kabloyu kontrol et. Varsa başka kablo denersin.
RG07
Becerikli
Kesin olarak iki ihtimal var;
Cat 5 veya cat6 türevi kabloda hasar var ise anlık kopmalar yaşanıyorsa ethernet kartı otomatikman bandwidthi düşürür. Kabloyu kontrol edin.
Herhangi bir switch'e bağlıyorsanız switchin 10/100 mü gigabit mi olduğunu kontrol edin. Switch'in portunu kontrol edin.
Cat 5 veya cat6 türevi kabloda hasar var ise anlık kopmalar yaşanıyorsa ethernet kartı otomatikman bandwidthi düşürür. Kabloyu kontrol edin.
Herhangi bir switch'e bağlıyorsanız switchin 10/100 mü gigabit mi olduğunu kontrol edin. Switch'in portunu kontrol edin.
zqrba
Becerikli
Yaklaşık 4-5 ay aralıkla bu problemi bende yaşıyorum çözümü araştırdım fakat bulamadım kabloda problem var mı diye PS5'e takmıştım bağlantıyı test et demiştim oradan oranlar 1Gbps yakındı ardından PC'ye taktım sorun çözüldü bu 4 5 ay aralıkla oluyor bu şekilde yapıp geçiçi çözüm bulmuştum dediğim çok saçma ve olağan dışı ben de biliyorum.
nasıl kontrol edicem switch hızxınıKesin olarak iki ihtimal var;
CAT 5 veya CAT6 türevi kabloda hasar var ise anlık kopmalar yaşanıyorsa Ethernet kartı otomatikman bandwidthi düşürür. Kabloyu kontrol edin.
Herhangi bir Switch'e bağlıyorsanız Switch'in 10/100 mü gigabit mi olduğunu kontrol edin. Switch'in portunu kontrol edin.
Nasıl kontrol edeceğim Switch hızxını
CAT 5 veya CAT6 türevi kabloda hasar var ise anlık kopmalar yaşanıyorsa Ethernet kartı otomatikman bandwidthi düşürür. Kabloyu kontrol edin.
Herhangi bir Switch'e bağlıyorsanız Switch'in 10/100 mü gigabit mi olduğunu kontrol edin. Switch'in portunu kontrol edin.
Bir de PC ilk açtığımda 1000 sonrasında düşüş başlıyor 1 2 saat sonra düşüyor yeni CAT6 kablo aldım onunla deneyeceğim