Yelleeror

Becerikli
Merhaba, ben Huawei BE3 Wi-Fi 7 router almayı düşünüyorum. Ana Wi-Fi tam üst katımda, aynı odada yani tam üstümde diyebiliriz ancak router cihazına ethernet kablosunu takamayacağım. Sizce interneti nasıl dağıtır? Yoksa bu fiyata router değil de menzil genişletici mi almalıyım? İnternetim 1000 Mbps. En az 400 Mbps indirme hızı alsam ve ping olmasa benim için yeterli olur mu? Birde sizlerin önerebileceği bir cihaz cihaz var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, ben Huawei BE3 Wi-Fi 7 router almayı düşünüyorum. Ana Wi-Fi tam üst katımda, aynı odada yani tam üstümde diyebiliriz ancak router cihazına ethernet kablosunu takamayacağım. Sizce interneti nasıl dağıtır? Yoksa bu fiyata router değil de menzil genişletici mi almalıyım? İnternetim 1000 Mbps. En az 400 Mbps indirme hızı alsam ve ping olmasa benim için yeterli olur mu? Birde sizlerin önerebileceği bir cihaz cihaz var mı?
  • Öncelikle, 1000 Mbps internet hızına ulaşmak için iyi bir cihaz seçmeniz önemli. Huawei BE3 Wi-Fi 7 router, yüksek hızlar için uygun bir seçimdir, ancak alternatifler de değerlendirilmelidir.
  • Ana router, üst katınızda bulunmasına rağmen, Wi-Fi sinyalinin etkili bir şekilde dağılması için sinyal gücünü artırmak önemlidir. Bu bağlamda, router ya da menzil genişletici seçimi yapmak açısından bazı noktaları göz önünde bulundurun:

Router (Huawei BE3 Wi-Fi 7):
1. Kapsama Alanı: Eğer eviniz büyükse ve sinyal kaybı yaşanıyorsa, yeni router ile daha geniş bir kapsama alanı elde edersiniz.
2. Hız ve Performans: Wi-Fi 7 standardı yüksek hızlar sunar. 1000 Mbps'den en iyi şekilde yararlanmanızı sağlayabilir.
3. Yüksek Eşzamanlı Bağlantı: Birden fazla cihazın aynı anda bağlanması için optimize edilmiştir.

Menzil Genişletici:
1. Kolay Kurulum: Genellikle daha uygun fiyatlıdır ve mevcut Wi-Fi ağınızı genişletir.
2. Sinyal Yakalaması: Mevcut sinyali alır ve döngüye sokarak güçlendirir. Ancak, hız kaybı yaşanabilir.
3. Uygun Fiyat: Router fiyatlarına kıyasla genellikle daha ekonomik bir çözümdür.

Sonuç:
- Eğer fast internet ve yüksek hız ihtiyacınız varsa, Huawei BE3 almayı düşünün. Ancak, eğer daha ekonomik bir çözüm arıyorsanız ve bağlı cihaz sayısı azsa, menzil genişletici de uygun olabilir.

Hız Beklentisi:
- 400 Mbps indirme hızı, 1000 Mbps paketiniz için iyi bir beklenmedir. Ancak, ping sorunlarını minimumda tutmak için, cihazların uyumlu olması gereklidir.

Önerilen Cihazlar:
  • TP-Link Deco X60: Wi-Fi 6, geniş kapsama alanı ve iyi hız performansı.
  • ASUS ZenWiFi AX: Yüksek hız ve geniş kapsamaya sahip bir mesh sistemi.

Seçim yaparken evinizin yapılandırmasını ve ihtiyaçlarınızı göz önünde bulundurmanız önemli.